před tím velkým šílenstvím…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Procenta Výpočet procentové části
ÚŽASNÉ MOSTY V ČÍNĚ.
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
NABÍDKA REKLAMNÍCH PLOCH K PRONÁJMU
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
Egypt Pyramidy.
Vzpomínáte si? Ano, ano, to je ten hotýlek, o němž svého času obíhala prezentace. A pokud si nevzpomínáte, osvěžíme vám trochu paměť.
Sassí cosmetics ®. Každý začíná v pozici Sassí Beauty Partnerka. Další pozice jsou: 1.Sassí Koordinátorka 2.Sassí Ředitelka Nyní si ukážeme, jak můžete.
Hudba: ERNESTO CORTAZAR ‘BERTHA’
Mezinárodní letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt Berlin Brandenburg International (BBI) Ing. Marie Franková 5. konference K126 - Udržitelnost ve výstavbě.
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
CENTRAL PARK NEW YORK
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Paříž Prezentace 5.B.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Zápis čísla v desítkové soustavě
Vodorovný vrh Graf trajektorie Mgr. Alena Tichá.
Maják na ostrově Faru.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
STŘEDNÍ VÝCHOD.
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Dubai.
PYRAMIDA Opakování ČR 1. část.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Cestovní kancelář SUPER-IN
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VENEZUELA.
CHORVATSKO PLITVICKÁ JEZERA.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
SRBSKO.
ASIE Kazachstán III2-Z7-II-02.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Základy budovy.
Rovnoměrný přímočarý pohyb
Mýma očima New York City a W.D.C
SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands.
DUBAJ.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
TVORBA DISPOZICE.
-nejmodernější budoucnost
PAMÁTKY PRAHA.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V TECHNICE.
Eurotunel Idea století 1957 studie; 1975 projekt; 1987 ratifikace Z Calais do Folkestone; 50 km ( 39 km); 35 min. 40 m pod mořským dnem 7 let stavba.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
RUSKO Jan Vaněk.
Spojené Arabské Perla luxusu, skvelých pláží, teplého more a arabského sveta. Emirát y.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Spojené Státy Americké
Architektonické Jana Nídlová střípky.
Spojené arabské emiráty (SAE) je stát na Středním východě, rozkládající se v jihozápadní Asii na východě Arabského poloostrova při pobřeží Perského.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Západní Kowloon konečná stanice – Hong Kong. Atlantická cesta (dálnice) – Norsko.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Krušné hory.
Západní Kowloon konečná stanice – Hong Kong
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Zpracovala: P. Dillingerová SŠ KNIH, o. p. s.
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Dubai "jiný svět".
Miesto : Paríž Výška : 318 metrov Dátum ukončenia stavby : 1887
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Transkript prezentace:

před tím velkým šílenstvím… Dubaj 1990 před tím velkým šílenstvím…

… ta stejná ulice 2003

2007

Aktuálně se v Dubaji nachází 15% ze všech jeřábů na světě.

Skyline Dubaje

Vše bylo postaveno za posledních 5 let, včetně umělého ostrova ve tvaru palmy.

Palmové ostrovy Dubaje Nová technologie nizozemských stavitelů hrází umožnila postavit takové množství ostrovů. Je to největší skupina umělých ostrovů na světě, která je dokonce vidět z vesmíru.

Plánují se tři takové palmové ostrovy, přičemž ten poslední má být největší. V resortu bude 2 000 vil, 40 luxusních hotelů, nákupní centra, kina a mnoho dalšího. Počítá se s 500 000 obyvatel.

Svět ostrovů 300 umělých ostrovů ve tvaru zeměkoule Svět ostrovů 300 umělých ostrovů ve tvaru zeměkoule. Každý jednotlivý ostrov stojí 25-30 miliónů amerických dolarů.

Hotel Burj al-Arab v Dubaji Nejvyšší hotelová budova světa Hotel Burj al-Arab v Dubaji Nejvyšší hotelová budova světa. Nejdražší hotel světa. Jediný hotel na světě se sedmi hvězdami. Postaven na umělém ostrově v moři.

Hydropolis, první hotel pod vodou Konstruován v Německu a smontován v Dubaji. Plánované otevření 2009 (s významným zpožděním).

Burj Dubai Stavba začala v roce 2005 a měla být dokončena letos Burj Dubai Stavba začala v roce 2005 a měla být dokončena letos. S plánovanou výškou více než 800 metrů to bude nejvyšší budova světa. Bude asi o 40% vyšší než aktuálně nejvyšší budova světa Taipei 101.

Tak se bude prezentovat centrum Dubaje v příštích měsících Tak se bude prezentovat centrum Dubaje v příštích měsících. Zatím je postaveno 140 pater “Burj Dubai” .

“Burj Dubai” bude novým centrem Skyline Dubaje.

Nedávno byla představena tato budova, jejíž věž bude mít výšku 1 200 metrů. Tím pádem bude o 30% vyšší než „Burj Dubai” a třikrát vyšší než Empire State Building. Dubaj se tím dostává do první třídy velkoměst.

Burj al Alam (The World Tower) V době dokončení to bude největší hotelová budova světa. Se 480 metry bude pouze o 28 metrů nižší než Taipei 101.

The Trump International Hotel & Tower bude centrem na jedné skupině palmového ostrova, na palmě “Jumeirah”.

Dubailand Dnes je největším souvislým zážitkovým parkem světa Walt Disney World Resort v Orlandu, a tím též největším zaměstnavatelem v USA s 58 000 zaměstnanců. Dubailand bude dvakrát větší.

Dubailand stojí 20 miliard amerických dolarů Dubailand stojí 20 miliard amerických dolarů. Plánuje se 45 velkých a 200 menších drah.

Dubai Sports City Enormní seskupení různých sportovních stadionů v Dubailandu.

Momentálně je Walt Disney World Resort první výletní destinací světa Momentálně je Walt Disney World Resort první výletní destinací světa. Po dokončení převezme Dubailand s lehkostí tento titul. Očekává se 200 000 návštěvníků denně.

V Dubajském přístavu se plánuje 200 mrakodrapů V Dubajském přístavu se plánuje 200 mrakodrapů. Bude to největší seskupení mrakodrapů na světě. Právě končí první stavební etapa. Největší část staveb bude dokončena v letech 2009-2010. Dubai Mall bude největší nákupní centrum světa s 1 000 obchody. Otevření se očekává v tomto roce.

Otevřená je největší zastřešená lyžařská hala světa Otevřená je největší zastřešená lyžařská hala světa. Obrázek je studií pro druhou halu, která se bude stavět.

Vícero z nejvyšších budov světa, jako je “Ocean Heights” a “The Princess Tower”, které patří k největším obývaným budovám světa, se staví v Dubajském přístavu.

Kdo má ropu…. Há … !!!