Kvalita v dalším vzdělávání 13.11.2008 Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONCEPCE NÁSTAVBOVÉHO STUDIA porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Centrum celoživotního vzdělávání
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Kam s nimi ? ♥. Celkem: 21 Dívek:11 Chlapců: 10 Nikča Bukajová -Střední odborná škola,příspěvková organizace Jablonecká 999, Liberec 4 -ŠITÍ ODĚVŮ.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Novinky ve specializačním vzdělávání
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Rozvojový program MŠMT - Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce Excelence SŠ 2014 uzávěrka příjmu žádostí na adrese MŠMT: 26. října.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Šablony pro SŠ a VOŠ I 14. prosince 2016 Ing. Iva Prokopová
Šablony pro SŠ a VOŠ I.
Novinky z IROP.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Transkript prezentace:

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality •Certifikovaná organizace (ISO, IQNet…) •Akreditovaná organizace •Kvalita lektorů •Akreditované kurzy •Hodnotící formuláře, zpětná vazba •Akreditace v rámci sítě CVLK, dílčí kvalifikace •Aplikace získaných kompetencí v praxi

Kvalita v dalším vzdělávání Centrum vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků je od zařazeno do rejstříku škol a školských zařízení je zařízení akreditované: •Ministerstvem školství mládeže, tělovýchovy a sportu •Ministerstvem zdravotnictví •Ministerstvem vnitra

Kvalita v dalším vzdělávání Kvalita lektorů •Stanovení cílů, obsahu a rozsahu vzdělávacího programu •Stanovení požadavků na odbornost a kvalitu lektora •Výběr lektorů z databáze CVLK

Kvalita v dalším vzdělávání CVLK – akreditované vzdělávací programy Celkem úspěšně akreditováno ………383 Celkem neakreditováno………………….3

Kvalita v dalším vzdělávání CVLK – akreditované vzdělávací programy DVPP MZ •Všeobecný sanitář – kvalifikační kurz •Řidič vozidla zdravotnické záchranné služby – 2 letý kvalifikační kurz •Odborné semináře pro zdravotní sestry „Purkyňky“ MV •Euromanažer •Zpracovatel projektů Projekty •Studijní program pro školní metodiky prevence •Gramotnosti pro 21 století

Kvalita v dalším vzdělávání

Počet MCCV k = 30

Kvalita v dalším vzdělávání Akreditace v rámci sítě CVLK – 40 vzdělávacích programů •Střední škola strojní, stavební a dopravní, Liberec II, Truhlářská 360/3,p.o. •Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15, p.o. •Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská 447/29, p.o. •Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec, Šamánkova 500/8, p.o. •Obchodní akademie, Česká Lípa, náměstí Osvobození 422, p.o. •Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, p.o.

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení vzdělávacího programu v rámci sítě CVLK Formální kritéria: ano – ne 1.Žadatel dodržel platnou metodiku pro popis vzdělávacího programu 2.Žadatel předložil dvě hodnocení vzdělávacího programu sociálním partnerem 3.Žadatel předložil doklady o personálním zajištění realizace vzdělávacího programu 4.Žadatel předložil doklady o materiálním zajištění realizace vzdělávacího programu 5.Žadatel předložil žádost o akreditaci vzdělávacího programu

Kvalita v dalším vzdělávání Věcná kritéria: 0 – 5 bodů 1.Soulad předloženého vzdělávacího programu se záměry rozvoje Libereckého kraje 2.Obsahové hodnocení vzdělávacího programu 3.Zkušenosti žadatele s tvorbou a nabídkou vzdělávacích programů 4.Předpokládané přínosy vzdělávacího programu pro síť CVLK 5.Posouzení odborné úrovně lektorů 6.Přiměřenost kalkulovaných nákladů 7.Přístup k informacím při realizaci vzdělávacího programu Minimální počet bodů pro udělení akreditace je 15

Kvalita v dalším vzdělávání Dílčí kvalifikace MCCV •Obchodní akademie a Hotelová škola, Turnov – 13 •Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Č.Lípa – 17 •Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant – 38

DOCTRINA EST FRUCTUS DULCIS RADICIS AMARAE Vzdělání je sladký plod s hořkým kořenem DE OMNIBUS EST DUBITANDUM O všem je třeba pochybovat Kvalita v dalším vzdělávání Kvalita získaných kompetencí v praxi

Kvalita v dalším vzdělávání Kvalita získaných kompetencí v praxi ZŠ Jablonec n.N.-Rýnovice, Pod Vodárnou 10, p.o. Projekt: „Integrace dětí se speciálními vzdělávacími potřebami z mateřských škol do základního školství“ Úspěšnost naší školy při podání žádosti do OP VK byla významně ovlivněna zkušenostmi, které jsem získala jako účastnice projektu Gramotnosti pro 21 století Mgr. Jana Mašindová, zpracovatelka projektu

Kvalita v dalším vzdělávání Děkuji za pozornost Jiří Čeřovský