PHP aplikace pro komunikaci s MySQL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje
Tabulkové procesory (MS Excel)
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
X EXEL.
Základy jazyka SQL Jan Tichava
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Hromadná korespondence
Databáze Sestavy.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Registr přechodných pobytů
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Databáze Úvod.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TEXTOVÝ EDITOR.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.8 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze – základy SQL Typ: DUM - kombinovaný.
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Databázové systémy I Cvičení č. 10 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
24 Používání relačních databází (základní pojmy a principy z oblasti relačních databází, struktura databáze,oblasti použití relačních databází, vkládání.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databázové systémy přednáška 8 – Transakce
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Databázové systémy a SQL
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Přednáška 4 MySQL.
Přednáška 9 Triggery.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

PHP aplikace pro komunikaci s MySQL phpMyAdmin PHP aplikace pro komunikaci s MySQL

Vytvoření databáze Do pole Vytvořit novou databázi napíšeme název nové databáze

Zobrazení existujících databází

Struktura databáze přehled záznamů vyhledej vlož záznam vlastnosti odstranění vyčištění

Vytvoření tabulek 1.) pod-stránkou Struktúra 2.) SQL dotaz – použitím příkazu SQL – CREATE TABLE …

Typy tabulek – Storage Engine MyISAM - standart MySQL od verze 3.23.0; soubory s tabulkami mají koncovku .myd (data) a .myi (indexy) ISAM - standartní typ tabulky ve starších databázích; dnes nahrazen typem MyISAM MERGE - formát vhodný pro spojení MyISAM tabulek se stejně nadefinovanými poli HEAP - tabulka tohoto typu je uložena pouze v paměti (může být velmi rychlá), má ale řadu omezení InnoDB - uzamykání tabulky je vykonáváno na úrovni řádků; před použitím je nutná kompilace MySQL s podporou InnoDB BDB - typ tabulky podobný InnoDB; zatím ve fázi testování před nasazením jiného typu než MYISAM si prostudujte originální dokumentaci

Struktura tabulky

Přidávání dat pomocí příkazu INSERT Vybereme si tabulku a klikneme na pod-stránku Vložit.

Import dat do tabulky z textového souboru

Modifikace dat Přepis údajů pomocí příkazu UPDATE Vybereme si tabulku a klikneme na pod-stránku Projít

Odstraňování dat pomocí příkazu DELETE Na pod-stránce Projít v tabulce klikneme na ikonku s křížkem. Otevře se nám dialogové okno pro potvrzení příkazu DELETE. Rychlé seřazování dat Na pod-stránce Projít v tabulce klikneme na název pole, podle kterého chceme údaje v tabulce seřazovat. Vygenerovaní tiskové sestavy tabulky Na pod-stránce Projít vybereme možnost Náhled k vytištění nebo Náhled k vytištění (s kompletními texty).

Výběr dat - vyhledávání

Výběr dat – dotaz

Výběr dat – SQL dotaz

Editace dotazu

Zobrazení dotazu jako PHP kódu

Vysvětlení dotazu

Indexy Výběr možnosti STRUKTURA - pro tabulku JE_ZAPSAN

Možnost změny tabulky – Úpravy

Možnost změny databáze – Úpravy

Export dat 1. Export - SQL

Export dat 2. Export - LaTeX

Export dat 3. Export – CSV data pro MS Excel

Export dat 4. Export – CSV data

Vyprázdnění údajů z tabulek Výběrem možnosti Vyprázdnit můžeme vymazat všechny záznamy z aktivní tabulky. Po výběru této možnosti systém čeká na potvrzení. Odstranění tabulek Výběrem možnosti Odstranit můžeme odstranit celou aktivní tabulku. Po výběru této možnosti systém se čeká na potvrzení. Odstranění databáze Výběrem možnosti Odstranit při vybrané konkrétní databázi (ne tabulky v ní) můžeme odstranit celou databázy. Po výběru této možnosti systém se čeká na potvrzení.

Zadání cv.4: Vytvořte databázi EVIDENCE_ZBOZI, která bude obsahovat tabulky: Dodavatel: Field Type Null Default ico int(8) No nazev varchar(20) Yes NULL mesto vzdalenost decimal(3,1) 0.0 11111111 A Brno 10.0 22222222 B Olomouc 60.0 33333333 C Vyskov 15.0 24 ořezavatko Pepa 23 HD 40 GB Luke 22 HD 35 GB Ema 21 HD 30 GB 20 HD 25 GB 19 HD 20 GB 18 HD 10 GB Jirka 25 Zbozi: Field Type Null Default kod int(10) No nazev char(20) Yes NULL vyrobce

Dodava: Field Type Null Default ico int(8) No kod decimal(10,0) cena kod decimal(10,0) cena decimal(6,2) Yes NULL 11111111 24 25.00 23 230.00 22 150.00 21 170.00 22222222 33333333 18 19 20 25 250.00