Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po V
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po S
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova L. Vyjmenovaná slova L polykat, plynout, plýtvat, Nauč se zpaměti: slyšet, mlýn, blýskat se, polykat, plynout, plýtvat, vzlykat,
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po P
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J02/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Nové modulové výukové a inovativní programy
Vyjmenovaná slova po L.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.14 Název pro školu:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- B,L-opakování
Homonyma ve větách Autor: Mgr. Monika Dudová
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po B
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Český jazyk Opakování vyjmenovaných slov po B, L
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_14 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L – význam vyjmenovaných.
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Vytvořila: Mgr
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Číslo v digitálním archivu školy
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L ROZLIŠUJEME
Procvičování vyjmenovaných slov po
Český jazyk 3.ročník ZŠ Vyjmenovaná slova po „L“
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná slova autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září.
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA slyšet lysý mlýn lýtko blýskat se lýko polykat lyže plynout pelyněk plýtvat plyš vzlykat.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1. 4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Elektronická učebnice - I
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 4.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_517_Vyjmenovaná slova po - l - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
TÉMA:OPAKOVÁNÍ VYJMENOVANÝCH SLOV B, L, M, P, S, V, Z. Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková VY_32_Inovace/8_470 Datum:
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Miluše Vosáhlová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_17.
Autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov. Anotace Prezentace slouží jako motivace k úvodní hodině vyjmenovaných slov. Prezentace seznamuje žáky s pořadím.
V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045 AUTOR: Iveta Salfická NÁZEV: VY_32_INOVACE_13/05_PŘÍBUZNÁ SLOVA PO L TEMA: Příbuzná slova po L ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_INOVACE_04_Vyjmenovaná slova - homonyma i – y, í - ý Mgr. Danuše Manová Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Mlynář dal mlýn postavit, aby měl kde mouku mlít.
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov po B, L
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Spustil se silný lyják. Správně Špatně
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_184_ČJ3
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vyjmenovaná slova po L - homonyma
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
VY_32_INOVACE_Sib_I_04 Vyjmenovaná slova L
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „L“
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: 1. Jazyk a jazyková komunikace
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po L
NÁZEV ŠKOLY: ZÝKLADNÍ ŠKOLA KOLIÍN V., MNICHOVICKÁ 62
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Vyjmenovaná slova po L.
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po L.
Transkript prezentace:

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po L autor: Jana Slejšková

líže lyže sportovní potřeba jazykem zmrzlinu

Před sezónou si nabrousím své l_že. V létě ráda l_že nanuky. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Před sezónou si nabrousím své l_že. V létě ráda l_že nanuky. Pod stromeček dostali nové l_že. L_že lízátko i při hodině?

Před sezónou si nabrousím své lyže. V létě ráda líže nanuky. Zkontrolujte si podle správného řešení. Před sezónou si nabrousím své lyže. V létě ráda líže nanuky. Pod stromeček dostali nové lyže. Líže lízátko i při hodině?

blýská se blízká objevují se blesky nedaleká

Při bouřce se občas bl_ská. Bydlíme v bl_zké vesničce. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Při bouřce se občas bl_ská. Bydlíme v bl_zké vesničce. Neboj se, je to bl_zko. Na obloze se zlověstně bl_sklo.

Při bouřce se občas blýská. Bydlíme v blízké vesničce. Zkontrolujte si podle správného řešení. Při bouřce se občas blýská. Bydlíme v blízké vesničce. Neboj se, je to blízko. Na obloze se zlověstně blýsklo.

lysá lísá se holá (hlava) tulí se

Uděláme si výlet na L_sou horu. Dědečkova hlava je úplně l_sá. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Uděláme si výlet na L_sou horu. Dědečkova hlava je úplně l_sá. Malé kotě se rádo l_sá. Nel_sej se ke mně, když jsi nastydlý!

Uděláme si výlet na Lysou horu. Dědečkova hlava je úplně lysá. Zkontrolujte si podle správného řešení. Uděláme si výlet na Lysou horu. Dědečkova hlava je úplně lysá. Malé kotě se rádo lísá. Nelísej se ke mně, když jsi nastydlý!

lyska líska pták keř s oříšky

Na zahradě nám roste l_ska. L_ska plavala na hladině jezera. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Na zahradě nám roste l_ska. L_ska plavala na hladině jezera. Pod l_skou ležely spadané oříšky. L_ska je vodní pták s bílou l_sinou.

Na zahradě nám roste líska. Lyska plavala na hladině jezera. Zkontrolujte si podle správného řešení. Na zahradě nám roste líska. Lyska plavala na hladině jezera. Pod lískou ležely spadané oříšky. Lyska je vodní pták s bílou lysinou.

mlýn mlít budova drtit nadrobno

Káva se musí nejdříve uml_t. Větrný ml_n vyrábí elektřinu. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Káva se musí nejdříve uml_t. Větrný ml_n vyrábí elektřinu. Mlynář je zvyklý ml_t mouku ve ml_ně.

Káva se musí nejdříve umlít. Větrný mlýn vyrábí elektřinu. Zkontrolujte si podle správného řešení. Káva se musí nejdříve umlít. Větrný mlýn vyrábí elektřinu. Mlynář je zvyklý mlít mouku ve mlýně.

lýčí líčí (se) vrstva pod kůrou dřevin maluje se něco vypráví

Nejenom klobouky se vyrábí z l_čí. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Nejenom klobouky se vyrábí z l_čí. Modelka se pečlivě l_čí na přehlídku. Výrazné l_čení jí moc nesluší. L_čí najdeme hned pod kůrou stromů.

Nejenom klobouky se vyrábí z lýčí. Zkontrolujte si podle správného řešení. Nejenom klobouky se vyrábí z lýčí. Modelka se pečlivě líčí na přehlídku. Výrazné líčení jí moc nesluší. Lýčí najdeme hned pod kůrou stromů.

Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov. Napište je do sešitu a použijte je ve větách.