OUESSANTSKÁ OVCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

KAŠMÍRSKÁ KOZA.
Plemena ovcí.
SKUDDE.
KERRY HILL.
Fylogenie ovce a kozy.
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
KAMERUNSKÁ OVCE.
Nejznámější plemena ovcí 4 skupin podle užitkového směru
Katalog plemenných beranů - vysvětlivky zkratek v katalogu
DORPER © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze.
Rhónská ovce.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Bílé plemeno Člověk se mění
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
První zmínky jsou z roku 1400, samostatným plemenem uznáno v roce 1962 ve švýcarského kantonu Wallis. Plemeno ovcí s kombinovanou užitkovostí maso - vlna.
Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před.
DORPER plemeno s budoucností
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Medvědi.
Pes …a jeho plemena.
Fenek berberský Vulpes zerda Pavel Matějovský.
American Staffordshire Terrier
Walliserská ČERNOKRKÁ koza
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Původ a domestikace zvířat
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Whale shark (žralok obrovský).
Blechy Michala Doskočilová.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
FRÉZOVÁNÍ DĚLÍCÍM ZPŮSOBEM
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Hospodářsky významné ryby a ptáci.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
POSOUZENÍ VARIABILITY VYBRANÝCH VLASTNOSTÍ DŘEVA JEDLE OBROVSKÉ (ABIES GRANDIS (DOUGLAS) LINDL.) Z OBLASTI ČERNOKOSTELECKA Jiří Lukášek.
ŠELMY.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
ROTTWEILER.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Živočichové ve volné přírodě - savci
Jack russel teriér.
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Chov ovcí. Ovce – zřejmě nejstarší hospodářské zvíře nenáročné zvíře – rozšíření ve všech klimatických a výrobních podmínkách V českých zemích ještě v.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Bulteriér.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
CLUN FOREST SHEEP Historie Champion Three Counties Show 1925 Court-Llacca F.50 Champion Royal Welsh Show 1955, 1956 & 1957 Court-Llacca Champion.
Zpracování vlny Bc. Cuperová Kateřina.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

OUESSANTSKÁ OVCE

Původní místní plemeno, na počátku 20 Původní místní plemeno, na počátku 20. století byly na ostrov Ouessant přiváženy z pevniny různé bílé ovce za účelem vyšlechtění větších zvířat. V současnosti se v původní formě chová dosti vzácně, v počtu jen několik tisíc kusů, a to hlavně v zájmových chovech ve Francii, Belgii, Holandsku a Velké Británii. Jedná se o malé, ale velmi odolné a nenáročné plemeno. Nejmenší ovčí plemeno na světě. Živá hmotnost beranů 15 – 22 kg, ovcí 12 – 16 kg, výška v kohoutku beran 42-49 cm, ovce 40-46 cm. Berani mohou mít pod krkem límec, který může mít tmavší odstín než ostatní vlna na těle. Berani nesou impozantní rohy mufloního vzhledu, ve spirálách rovnou odstávající od hlavy do stran, nikoliv dozadu. Ovce jsou bezrohé nebo mají jen malé výstupky, tzv. „knoflíky“. Barva rohů je tmavá u černých nebo hnědých beranů a světlá u bílých jedinců. Vlna pokrývá část tváře, část temene a celé tělo. Barva rouna u původní ovce quessantské je černá (70 % všech zvířat na světě je černých), vyskytuje se ale i barva hnědá, kaštanová (20 %) a bílá či smetanová (10 %). Ovce rodí obvykle jedno jehně, které saje mléko po dobu asi 6 měsíců. Dvojčata a problémy při bahnění jsou výjimečné, bahnice jsou velmi dobré matky, jehňata jsou velmi živá. Vícečetné porody nejsou vyhledávané, ale ani mimo standard. Do ČR dovezeno v r.2004. U nás má význam pouze jako zájmové a ekologické plemeno. Jehňata jsou velmi oblíbená dětmi pro svoji hravost. V ČR v KU 31 ks čistokrevných zvířat. © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

bahnice © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

plemenní berani

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

ostříhané bahnice © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

výstavní kolekce © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

http://www. youtube. com/watch. v=FkiyQB73V9g http://www. youtube http://www.youtube.com/watch?v=FkiyQB73V9g http://www.youtube.com/watch?v=zzLgQJkWJnI http://www.youtube.com/watch?v=OO9mdbXf53Q Prezentace byla vytvořena v rámci řešení projektu FRVŠ 237/2013/G4 © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze