Teplovzdušné solární kolektory Ohřívá Vysušuje Větrá

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
Solární systémy pro aktivní topení
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
ENERGETICKÉ A EKOLOGICKÉ SYSTÉMY BUDOV 2
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Fotovoltaika.
Počasí a podnebí Počasí Podnebí ( klima )
Pasivní dům Marek Švestka.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Rekuperační jednotka ISIS Recover
Solární komín Jan Rybařík.
Systémy pro výrobu solárního tepla
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Fotovoltaické systémy A5M13VSO-6. Základními prvky fotovoltaických systémů jsou Fotovoltaické články a moduly Měniče Pomocná zařizení (BOS)
Využití solární energie A5M13VSO soubor přednášek
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Rekonstrukce a sanace historických staveb h-x diagram
Sluneční elektrárna.
Solární Střešní solární elektrárna Informace pro investory.
Alternativní energie Úspora energie Lenka Janouchová (asistentka)
Žárovky.
Tepelná čerpadla třetí generace FUJITSU GENARAL LIMITED
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Malý velikostí – velký funkčním vybavením
Solární systémy třetí generace
Internetový portál Ing. Bronislav Bechník, Ph.D. odborný garant oboru Obnovitelná energie a úspory energie
Vnitřní klima v budovách, výpočet tepelných bilancí, vytápění místností, návrh otopných těles PŘEDNÁŠKA Č. 6.
Tepelné vlastnosti dřeva
Teplo jako fyzikální veličina
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
Tepelná čerpadla třetí generace
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Návrh a konstrukce otopných ploch II
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Solární systémy Solární systémy, které využívají jako hlavní zdroj energie SLUNCE, jsou v současné době jednoznačně nejefektivnějším a nejekonomičtějším.
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
ZAŘÍZENÍ A PROSTORY PRO DIVÁKY
Výpočetní nástroj bilančního hodnocení energetické náročnosti budov
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
POROVNÁNÍ VYBRANÝCH SYSTÉMŮ KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ Z POHLEDU SPOTŘEBY ENERGIE A NÁVRATNOSTI 2VV s.r.o. 8/08.
Modelování energetických systémů budov
Přirozený způsob vedení vzduchu potrubím. Proč kruhové? spolehlivé jednoduché ekonomické.
Tepelné akumulátory.
Využití energie Slunce
Návrh a konstrukce otopných ploch I
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Topný infračervený systém. Princip infratopení - Základem je skleněná topná deska ze 4 mm bezpečnostního skla - Topná deska se rozehřeje na teplotu 100.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotacePoužití.
Téma: PPS Jak na to. Radí Petr Korbel - Jak si vybrat stůl na stolní tenis  Radí Petr Korbel, účastník pěti olympijských her  Jak si vybrat stůl na.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Vytápění Otopné soustavy teplovzdušné. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Větrání. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Stroje a zařízení pro výrobu a přenos energií 2.Přednáška BW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍIng. Svatava Henková, CSc.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Větrání vypracovala: Ing
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
Transkript prezentace:

Teplovzdušné solární kolektory Ohřívá Vysušuje Větrá Mění skladbu vnitřního klimatu navazujícího prostoru, a to větráním díky přívodu filtrovaného a již ohřátého čerstvého vzduchu. V závislosti na intenzitě slunečního záření ohřívá vnitřní klima objektu řízeným průběhem teplovzdušného proudění Vysušující účinek je druhotným efektem dlouhodobého větrání, vyšší cirkulace přirozeného proudění i odvádění vzduchu s vyšší relativní vlhkostí.

Co to je? Kam se to dává? Co to umí? K čemu to je? Z čeho to je? Plošné deskové zařízení využívající přeměny slunečního záření na tepelnou a elektrickou energii. Všude zvenku, kam dopadá Sluníčko a čím déle, tím lépe Co to umí? Přiměřeně zvyšuje teplotu v objektu. Přívodem čerstvého vzduchu podporuje cirkulaci a intenzitu provětrávání, snižuje tím míru relativní vlhkosti. K čemu to je? Objekt větrá, přiměřeně přitápí a dlouhodobě vysušuje. Z čeho to je? Nosný rám, v něm 3 desková rozhraní, integrovaný ventilátor s vlastním zdrojem v podobě fotovoltaického panelu. To vše za použití materiálů s dlouhou životností. Jak to pracuje? Bez sluníčka to nepůjde a čím více, tím lépe. Uvnitř kolektoru dochází k přeměně slunečního záření na tepelnou energii, která je vháněna do vnitřního prostoru. Kdy to použít? Vždy, když je žádoucí změna některého z parametrů vnitřního prostředí a nevadí nestacionární průběh daný mírou intenzity slunečního záření.

Jak to funguje? Venkovní vzduch je nasáván do kolektoru. Ohříván a vháněn do interiéru. Vlhkost je vytlačována z domu ven.

Teplovzdušné solární kolektory Alternativní přitápění a větrání Fotovoltaický panel Ventilátor Alternativní přitápění a větrání s vlastním zdrojem energie! Ohřátý vzduch proudí dovnitř domu Zadní kryt Energie slunce je zadarmo, za sluneční svit není třeba nikomu nic platit, sluneční světlo není třeba dovážet a zároveň je to energie čistá, která neprodukuje žádné toxické odpady, zplodiny či zápach. Je zdrojem vydatným i bezpečným. Dává nám šanci využít mnohonásobně více energie, než jsme schopni spotřebovat. Proč toho tedy nevyužít díky teplovzdušným kolektorům? Absorpční rozhraní Přívod venkovního Vzduchu s předfiltrací

Teplovzdušné K teplíčku a suchu, stačí slunce trochu! solární kolektory Hlavní výhody: Nulové provozní náklady Multifunkční využití Zanedbatelný rozsah pravidelné údržby Zlepšení hygienických podmínek vnitřního prostředí budov Snížení rizik kondenzačních procesů K teplíčku a suchu, stačí slunce trochu!

Teplovzdušné K teplíčku a suchu, stačí slunce trochu! solární kolektory Co musím udělat před koupí teplovzdušného solárního kolektoru? Určitě vymezit výchozí stav vnitřního prostředí – míru průvzdušnosti, lokalizaci netěsností, tepelně izolační stav, objemovou vlhkost konstrukce, uživatelský režim, atd. Formulovat požadovaný stav – který z účinků bude mít primární význam Vybrat technicky účinnou a realizovatelnou instalační plochu Vybrat vhodný model teplovzdušného kolektoru K teplíčku a suchu, stačí slunce trochu!

Teplovzdušné solární kolektoru jsou naším vlastním originálním produktem, který je také v tuzemských podmínkách vyráběn. Našim zákazníkům nabízíme 3 modelové řady s celkem 10 produkty.

Teplovzdušné solární kolektory Řada CLASSIC Řada EXTRA Řada COMFORT

Model CLASSIC Samočinné ohřívání, větrání a odvlhčování Tento model má spodní nasávání venkovního vzduchu přes ventilační mřížku a filtr. Vzduch je ohříván a vpouštěn do místnosti horním vývodem. Dochází k výměně suchého venkovního vzduchu za vnitřní vlhký vzduch, který je vytlačován ven z domu jeho přirozenými netěsnostmi.

Model CLASSIC Samočinné ohřívání, větrání a odvlhčování Velikost a parametry modelu CLASSIC Model VH05K VH10K VH15K VH20K Vnější rozměry (mm) 505 x 505 1005 x 1005 1005x1505 1005 x 2005 Plocha apertury (Aa (m2) 0,155 0,900 1,397 1,894 Hmotnost (kg) 2,5 10 12,5 15 Přívod vzduchu Externí Vývod vzduchu (prům. mm) 125 Max. objem. Průtok (m3/h) 40 80 120 160 Jmenovitý tepelný výkon (W)* cca 200 cca 600 cca 900 cca 1200 Teplotní zvýšení (°C) cca 20 cca 25 cca 30 cca 35 Velikost domu (m2) cca 10 cca 40 cca 60 cca 80 * Hodnota tepelného výkonu kolektoru je uvažována za ustálených podmínek a při úvaze jmenovitých výpočtových parametrů G = 1000 W/m2, tm = 50°C a instalovaný tepelný výkon jmenovité úrovně je určen bez ohledu na sklon či orientaci kolektoru, když se předpokládá kolmý dopad slunečního záření na aperturu kolektoru.

Model EXTRA Samočinné větrání a ohřívání s možností budoucí změny typu nasávání Model EXTRA funguje na stejné bázi jako předchozí typ CLASSIC. Vzduch je nasáván spodní mřížkou, ohříván a vháněn do místnosti Je však připraven tak, aby jej bylo možné montáží několika komponentů měnit na typ COMFORT, tedy kolektor, který nasává a ohřívá vnitřní vzduch a vrací ho zpět do místnosti. Tyto komponenty je možné kdykoli dokoupit.

Model EXTRA Samočinné ohřívání, větrání a odvlhčování Velikost a parametry modelu EXTRA Model VH10E VH15E VH20E Vnější rozměry (mm) 1005 x 1005 1005x1505 1005 x 2005 Plocha apertury (Aa (m2) 0,900 1,397 1,894 Hmotnost (kg) 10 12,5 15 Přívod vzduchu Externí (interní) Vývod vzduchu (prům. mm) 125 Max. objem. Průtok (m3/h) 80 120 160 Jmenovitý tepelný výkon (W)* cca 600 cca 900 cca 1200 Teplotní zvýšení (°C) cca 25 cca 30 cca 35 Velikost domu (m2) cca 40 cca 60 cca 80 * Hodnota tepelného výkonu kolektoru je uvažována za ustálených podmínek a při úvaze jmenovitých výpočtových parametrů G = 1000 W/m2, tm = 50°C a instalovaný tepelný výkon jmenovité úrovně je určen bez ohledu na sklon či orientaci kolektoru, když se předpokládá kolmý dopad slunečního záření na aperturu kolektoru.

Model COMFORT Samočinné ohřívání s nasáváním vnitřního vzduchu Model COMFORT je vyroben pro instalaci rovnou se spodním nasáváním vnitřního vzduchu a vývodem ohřátého vzduchu zpět do místnosti. Díky tomu nabízí vyšší výkon přitápění a rovnotlaké míšení mikroklimatu interiéru.

Model COMFORT Samočinné ohřívání, větrání a odvlhčování Velikost a parametry modelu COMFORT Model VH10C VH15C VH20C Vnější rozměry (mm) 1005 x 1005 1005x1505 1005 x 2005 Plocha apertury (Aa (m2) 0,900 1,397 1,894 Hmotnost (kg) 10 12,5 15 Přívod vzduchu Interní Vývod vzduchu (prům. mm) 125 Max. objem. Průtok (m3/h) 80 120 160 Jmenovitý tepelný výkon (W)* Cca 650 cca 975 cca 1300 Teplotní zvýšení (°C) cca 30 cca 35 cca 40 Velikost domu (m2) cca 42,5 cca 65 cca 90 * Hodnota tepelného výkonu kolektoru je uvažována za ustálených podmínek a při úvaze jmenovitých výpočtových parametrů G = 1000 W/m2, tm = 50°C a instalovaný tepelný výkon jmenovité úrovně je určen bez ohledu na sklon či orientaci kolektoru, když se předpokládá kolmý dopad slunečního záření na aperturu kolektoru.

Teplovzdušné solární kolektory R.M.S. – Solar Heat s.r.o. Showroom: Mikulášská 2, 326 00 Plzeň Tel.: +420 733 100 143, 774 400 333 E-mail: obchod@rms-solarheat.cz www.rms-solarheat.cz