Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Inovace výuky CAD na naší škole
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Vyhodnocení dotazníkového.
Představení zajímavých projektů OPVK
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Vzdělávací program METROLOGIE
Specializační vzdělávací program
Odborná přednáška Dělení technických materiálů I,
Průzkum V rámci průzkumu, který probíhal v květnu a červnu 2010 náš projektový tým oslovil 6 škol, ze kterých získal zpět 72 vyplněných dotazníků. Oslovili.
Prezentace školy.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
PREZENTACE PROJEKTU T.I.M.E. Řídící výbor - Odry
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
METROLOGIE VE STROJÍRENSTVÍ stáž pedagogických pracovníků
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Žadatel: Okresní hospodářská komora LounyPartner: Rozvojová.
Kurzy kodérů pro lékaře a nelékaře
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
1.1 Úvod.
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Environmentální výchova a
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Didaktické metody Androdidaktika.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
elektrotechnických měření
Didaktické metody Androdidaktika.
Cisco Networking Academy
Studijní program Ošetřovatelství
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Při technické univerzitě v Liberci
Transkript prezentace:

Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum: 09. 10. 2011 "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX" Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum: 09. 10. 2011

Základní informace o modulu : Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : NÁZEV MODULU : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ CELKOVÁ DOTACE : 60 hodin PODÍL TEORIE : 36 hodin PODÍL PRAXE : 24 hodin STRUKTURA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU : Modul rozdělen do tří kurzů 1, Dělení technických materiálů 20.hod. 2, Svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX 20.hod. 3, CAD systémy ve svařování 20.hod.

Základní informace o modulu : Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : STRUČNÁ ANOTACE MODULU : Modul je určen pro pedagogické pracovníky vyučující odborné předměty na technických školách. Cílem je seznámit účastníky s problematikou dělení technických materiálů, (od historického náhledu až po současné novinky ). Máme zde zařazena také praktická cvičení a ukázky.

Základní informace o modulu : Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : Přednášky zaměřené na svařování speciálních ocelí HARDOX a WELDOX se zabývají problematikou označování, využívání a zvláštnostmi otěruvzdorných a vysokopevných aplikací. V poslední fázi modulu je zařazeno využívání programu AUTOCAD v procesech návrhů a simulací svárových spojů ve 2D a 3D projekcích. Cílem je také seznámit účastníky s označováním svárových spojů dle nejnovějších EN norem.

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Teoretická část výuky probíhá : v učebnách odborného výcviku SŠAMP, Opavská 49 Krnov. Při výuce je využíváno vybavení pořízené z projektu T.I.M.E. : Dataprojektor EPSON s vysokou mírou svítivosti Digitální fotografie a videa pořízené fotoaparátem NIKON D5000 Tablet s nástrojem Lens Kursor

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Při výuce je využíváno vybavení pořízené z projektu T.I.M.E. : Programové vybavení Autodesk Design 2011 Education - AUTO CAD a INVERTOR Notebooky DELL LCD monitory ACER 21,5 1920x1080

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Při praktických ukázkách využíváme nejen prostor naší svařovny, ale využíváme i možností odborných exkurzí ve firmách : ELFE, s.r.o. Krnov PROMONT, a.s. SPOJENÉ SLÉVÁRNY, s.r.o. Krnov EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s.

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

Popis výukových prostor : Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

Popis výukových prostor : SŠAMP Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : SŠAMP

Popis výukových prostor : EVRAZ , a.s. Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ , a.s.

Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s. Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.

Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s. Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.

Popis výukových prostor :PROMONT, a.s. Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :PROMONT, a.s.

Popis výukových prostor : NDT TEST a.s. Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : NDT TEST a.s.

Informace o lektorech : Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : 1, Modul : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ Ing. Jaromír Pavlíček – svářečský technolog, vedoucí svářečské školy č.13-068 studium : VŠB Hutní fakulta VÚZ Bratislava, ČSÚ Praha. Ve svářečské škole od roku 1992 jako lektor.

Informace o lektorech : Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : Ing. Petr Fojtík Studium: OU učitelství odborných předmětů – strojírenství VŠB fakulta materiálového inženýrství Instruktor svařování IWP Mezinárodní svářečský praktik od roku 2005 IWE Mezinárodní svářečský inženýr od roku 2010

Informace o lektorech : Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : Ing. Vladimír Antoš Učitel předmětů Výpočetní technika, CAD, CAM Studium: VŠZ Praha - mechanizace DPS – OS Ostrava Specializační kurzy IT p. Miroslav Mitura Učitel OV – elektronika Slezská univerzita v Opavě 1.ročník K.S.

Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Dělení materiálů-Hardox Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Realizační tým během pilotáže modulu získal mnoho nových podnětů a zkušeností, které uplatní v následujících kurzech plánovaných v období 11 – 12 / 2011.

Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Dělení materiálů-Hardox Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Do studijní opory jsou zařazeny kontrolní otázky, které budou základem testu pro získání certifikátu o úspěšném absolvování modulu : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ Naše škola by ráda pokračovala v aktivitách tohoto modulu i době udržitelnosti projektu.

Zpracoval : Ing. Petr Fojtík e-mail : fojtik@email.cz Děkuji za pozornost Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum: 09.10.2011 Kontaktní údaje: Tel. : 736 127 435 e-mail : fojtik@email.cz