Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Kariérové poradenství
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Personální práce ( kap. 14)
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Odměňování pedagogických pracovníků
Technické a profesní vzdělávání na VŠ – pohled zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Kariérní systém v procesu legislativních změn
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Bc. Magdalena Zábranská
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
IP Alena Kopáčková (DFP)
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem Ing. Martin Kouba Projektový manažer OŠKT Ing. Jan Ptáček Vedoucí oddělení vzdělávání OŠKT

Dle §166 zákona č. 561/2004 sb. Ředitel k platu obdrží: Příplatek za vedení – dle § 124 zákona č.262/2006 sb. (zákoníku práce) Osobní příplatek – dle § 131 zákoníku práce Zvláštní příplatek – dle § 129 zákoníku práce a § 8 nařízení vlády č. 564/2006 sb. Odměna – dle § 134 a § 224 zákoníku práce

Příplatky za vedení Základní výše příplatku - Odvozeno od stupně řízení zaměstnanců Do 10 přepočtených 2. stupeň řízení Do 80 přepočtených 3. stupeň řízení Na 80 a při 4 součástech 4. stupeň řízení Je dán nejnižším % v daném stupni platového tarifu pro ředitele Pro ředitele DDM a ZUŠ jsou specifické podmínky stanovení základního příplatku

Příplatek za vedení Při více druhů nebo typů škol o 500 Kč Za víceleté nebo sport. gymnázia o 200 Kč Kombinace gymnázia a sport. gymnázia o 400 Kč Pro školy s maturitou, absolutoriem, z. zkouškou o 400 Kč U státní jazykové zkoušky o 200 Kč Za odborný výcvik o 200 Kč Za jídelnu, výdejnu, vzdělávací středisko, odloučené pracoviště, domov mládeže aj.

Dle počtu zaměstnanců (kromě DDM a ZUŠ) Pro 2. a 3. stupeň řízení Do 10 zaměstnanců o 500 Kč 10 – 30 zaměstnanců o 1200 Kč 30 – 50 zaměstnanců o 1500 Kč 50 – 80 zaměstnanců o 2000 Kč Nad 80 zaměstnanců o 2500 Kč Pro 4 stupeň řízení 100 – 120 zaměstnanců o 500 Kč Nad 120 zaměstnanců o 1000 Kč

Kritéria pro stanovování osobních příplatků – zavedení bodového systému při hodnocení ředitelů škol Co a jak bude bodově ohodnoceno: Kvalita výchovně vzdělávacího procesu – výsledky a inovace pedagogického procesu, propagace školy spolupráce s rodiči aj. Kvalita pedagogického sboru – podmínky odborné a pedagogické způsobilosti Kvalitní plnění většího rozsahu pracovních úkolů (které není v příplatku za vedení)

Co konkrétně bude bodově hodnoceno u ředitelů škol Zajišťování vzdělávání pedagogických praxí Osobní účast ředitele na doplňkové činnosti Účelové využívání prostředků na doplňkovou činnost ve prospěch školy Kvalita a kvantita dlouhodobé investiční činnosti Úspěchy ve středoškolské odborné činnosti (SOČ, AMAVET, Olympiády, soutěže zručnosti) Mimořádné aktivity v oblasti využití volného času žáků (přednášky, besedy, zájmové kroužky) Přednášková a publikační činnost

Dále se bude klást důraz na tyto činnosti Profesní vzdělávání veřejnosti (rekvalifikační kurzy, neformální a informální učení aj.) Účast na rozvojových programech MŠMT a Pk Prezentace školy na veřejnosti – propagační akce, prospěšné akce pro obec, okres nebo kraj Účast školy na mezinárodních projektech – spolupráce, výměnné pobyty, pracovní stáže Pomoc při hledání uplatnění absolventů na trhu práce

Bodově nejdůležitější kritéria hodnocení Zajišťování oprav a investiční činnosti správy majetku Pardubického kraje Získávání finanční podpor z rozvojových programů EU Vzdělávání veřejnosti (rekvalifikace) Vzdělávání pedagogických pracovníků školy Zájmová činnost žáků ve volném čase Spolupráce s firmami a sociálními partnery školy – uplatnění absolventů, odborné praxe

Děkuji za pozornost.