Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavedení vnitřního kontrolního systému v příspěvkových organizacích zřizovaných krajem Vysočina Pravidla kraje Vysočina.
Advertisements

Postupy při podezření na korupci a následná opatření
vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
ANTIKORUPČNÍ AUDIT a PROGRAM. PRÁVNÍ ZÁKLAD PROJEKTŮ ANTIKORUPČNÍ AUDIT V bodě II/10 c) doporučila Vláda ČR „provést vnitřní protikorupční audity v rámci.
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program Úřad vlády České republiky.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Ke schválení Protikorupční strategie hl.m.Prahy K tisku z
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Řízení rizik ve veřejné správě legislativní rámec
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Řízení korupčních rizik
Město Šlapanice průkopník moderního řízení ve veřejné správě 20. února Národní konference kvality ve veřejné správě.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Mechanismy evaluace kulturních služeb
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Pracovní vztahy.
Efektivní systém oznamovacích mechanismů Hlídáme veřejný zájem, hájíme efektivní a odpovědnou správu země. Mgr. et Mgr. Radka Pavlišová vedoucí Právní.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Audit seminář CGI duben 2014.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Ke schválení Protikorupční strategie hl.m.Prahy K tisku Z
5. března 2015 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Strategie řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém kontroly ÚSC Šumperk
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Transkript prezentace:

Rámcový rezortní interní protikorupční program (RIPP) schválen vládou ČR dne 2.10.2013

Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu Transparentnost Řízení korupčních rizik a monitoring kontrol Postupy při podezření na korupci Vyhodnocování interního protikorupčního programu

1. Vytváření a posilování protikorupčního klimatu 1.1. Propagace protik. postoje vedoucími pracovníky 1.2. Etický kodex 1.3. Vzdělávání zaměstnanců 1.4. Systém pro oznámení podezření na korupci 1.5. Ochrana oznamovatelů

1.1.Propagace protikorupčního postoje ved. pracovníky Rozšíření zákl. povinností každého vedoucího zaměstnance o prosazování protikorupčního postoje : - vlastní bezúhonnost - dodržování právních a vnitřních - předpisů - zdůraznění významu ochrany majetku státu

-důležitost existence a dodržování etických zásad při výkonu práce -propagace jednání odmítajícího korupci -důslednost při prošetřování podezření na korupci -vyvození adekvátních opatření v případě prokázání prošetřovaných skutečností ( zvýšit aktivitu vedoucích zaměstnanců na školících akcích zaměřených na protikorupční problematiku – toto více uplatňováno v soukromoprávním sektoru )

1.2. Etický kodex Propagace čestného a etického jednání a definování žádoucího, resp. nežádoucího chování Stanovuje chování a povinnosti zaměst., které nevyplývají ze zákona či z vnitřních předpisů ( problematické oblasti např. darů, střetu zájmů apod. ) Pouhá existence etického kodexu není dostačující: - implementace do vnitřních předpisů organizace - porušení EK musí být porušení povinnosti vyplývající z porušení vnitřních předpisů org.

1.3. Vzdělávání zaměstnanců Pravidelná školení zaměstnanců na všech referentských i vedoucích úrovních - snižovat formálnost protikor. vzdělávání ( účast celého org. útvaru včetně vedoucích) - zobecnit příklady

1.4.Systém pro oznámení podezření na korupci Umožnit oznámení na korupci zaměstnanci či třetí stranou – ANONYMITA OZNAMOVATELE ! Relevance oznámení informace Prověření informace ! ODPOVĚDNOST – VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCI !

1.5. Ochrana oznamovatelů Postupy a pravidla, které zajistí podporu a ochranu osobám v dobré víře upozorňujícím na korupční jednání nestrannost posuzování jakéhokoliv jednání vůči zaměstnanci – vyloučit - hrozbu - diskriminaci - represi Vedení org. jasně deklaruje ochranu oznamovatelů (zřízení etické komise )

2.Transparentnost Odrazovat od korupčního jednání prostřednictvím zvyšování pravděpodobnosti odhalení - veřejná kontrola hospodaření státu

2.1.Zveřejňování informací o veřejných prostředcích v souladu s platnou legislativou a v rozsahu daném v vnitřním předpisem organizace a bude zahrnovat: - informace o rozpočtu info. k výběru dodavatelů vč. veřejných zakázek info. k poskytování grantů, dotací, evropských či jiných fondů info. vztahující se k nakládání s majetkem rezortů info. o uskutečněných veř. zakázkách včetně veř. zak. malého rozsahu uzavřené smlouvy, vč. dodatků Všude tam, kde zákon připouští variantní splnění daného ustanovení, má org. přijmout vnitřní předpis, podle něhož závazně postupuje ( o VZMR, o účtování o nehmotném majetku a další.) Takto organizace vytváří základnu pro zveřejňování informací.

2.2. Zveřejňování informací o systému rozhodování Bude prováděno v souladu s platnou legislativou a v rozsahu daném vnitřním předpisem org. a v tomto vymezení bude zahrnovat: Info. o struktuře org. a vyjadřující vztahy podřízenosti a nadřízenosti Zčásti lze provázat s povinně zveřejňovanými informacemi podle § 5 odst.1 zákona č.106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím.

3.Řízení korupčních rizik a monitoring kontrol Cíl: Nastavit účinné kontrolní mechanismy a zajistit efektivní odhalování korupčního jednání. Aktivní řízení korupčních rizik napomáhá identifikovat oblasti se zvýšeným korupčním potenciálem a prověřovat a posilovat existenci a funkčnost kontrolních mechanismů v těchto oblastech.

3.1. Hodnocení korupčních rizik Hodnocení korupčních rizik obsahuje: identifikaci a hodnocení korupčních rizik ve všech činnostech rezortu vytvoření mapy/katalogu korupčních rizik stanovení strategie řízení korupčních rizik přijetí opatření ke snížení pravděpodobnosti či dopadu korupčních rizik Využít k tomu formu workshopů org. OIAK.

3.2. Monitoring kontrolních mechanismů odhalujících korupci -pravidelné testování kontrolních mechanismů používaných k identifikaci a odhalování kor. rizik 3.3. Prošetřování rizikových oblastí - všude tam, kde je riziko korupce hodnoceno jako významné

4.Postupy při podezření na korupci Cíl: Minimalizovat ztráty způsobené korupčním jednáním a zabránit opakování obdobného korupčního scénáře.

4.1. Postupy při prošetřování podezření na korupci Organizace sama prošetří relevanci oznámeného podezření na korupci Provede analýzu příčin vzniku korupce a ověření rozsahu korupčního jednání Zde je důležitá rychlost a důkladnost postupu pro zamezení ztrát či škod na majetku státu

Nápravná opatření se uskutečňují: - úpravou vnitřních procesů 4.2. Následná opatření Implementace opatření, která omezí opakování korupčního jednání či zajistí jeho včasné odhalení v budoucnu Nápravná opatření se uskutečňují: - úpravou vnitřních procesů - disciplinárním opatřením - řešením vzniklých škod Součástí opatření je i nastavení postupu a odpovědnosti za rozhodování o disciplinárních opatřeních týkající se účastníků korupčního jednání, cílem je zajištění ochrany majetku státu.

5. Vyhodnocování IPP Cíl: Zdokonalovat interní protikorupční program ( IPP ) a umožnit koordinaci protikorupčních aktivit napříč rezorty. 5.1. Vyhodnocování IPP: dát do souladu interní protikor. program s rámcovým rezortním IPP vyhodnocovat účinnost – tj. hodnotit plnění všech jeho částí / kvalitativně i kvantitativně)+ implementace nápravných opatření

Efektivnost vyhodnocování IPP musí být závazné musí mít stanovenu konkrétní zodpovědnost musí korespondovat s termínem 30. září ( tento termín je závazný dle schválené Strategie vlády na období 2013-2014) vyhodnocení aktualizace zveřejnění na internetových stránkách

5.2. Zprávy o RIPP implementace protikorupčních nástrojů plán nápravných opatření systém a rozsah školení mapa/katalog korupčních rizik počet identifikovaných podezření na kor. A výsledky prověření hodnocení účinnosti celého protikororupčního programu – provázanost k bodu 5.1.

5.3. Aktualizace RIPP Aktualizovaný RIPP obsahuje úpravy tam, kde ze správy o plnění a z hodnocení účinnosti vyplynula potřeba zlepšení Termín plnění bodu 5.3. je stejné jako u bodu 5.2. tj. k datu 30. září

Děkuji za pozornost. Zpracoval: PhDr.. Jaroslav Michalec Odbor interního auditu a kontroly Ministerstva vnitra Oddělení veřejnosprávní kontroly Telefon: 974 833 783 Fax: 974 833 515 E-mail: jaroslav.michalec@mvcr.cz