CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Solární systémy pro aktivní topení
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
P R E Z E N T A C E Auto Salač s.r.o.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Technická dokumentace
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Moderní výrobní trendy ukázky z firmy Kovostal s.r.o.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
PRE SEED fond VŠB-Technické univerzity Ostrava Setkání k DP TAČR GAMA
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Continental Automotive Czech Republic s. r. o
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Prezentace výpočtů pomocí metody konečných prvků (MKP)
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Transkript prezentace:

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU CRSV Registrační číslo: CZ.1.05/2.1.00/03.0096 Zahájení projektu: 01.01.2009 Ukončení projektu: 31.12.2012 Celková dotace: 738 048 tis. Kč Cíl projektu: Výstavba, technické vybavení a personální zajištění pracoviště pro realizaci výzkumu a vývoje pro strojírenství

PŘEDSTAVENÍ VÚTS, a.s. rok založení 1951 dlouholetá tradice ve výzkumu a vývoji strojů zpracovatelského průmyslu 187 zaměstnanců (120 ve VaV, 25 pro prototypovou realizaci a výrobu) 9 specializovaných oddělení od založení více jak 750 patentů systém zajištění kvality EN ISO 9001 : 2000 od 1997 výnosy celkem 238 mil. Kč výzkumná organizace dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01)

ZAMĚŘENÍ CRSV Rozvoj poznatků a postupů uplatnitelných při návrzích strojů a zařízení zpracovatelského průmyslu, kam patří zejména stroje obráběcí, sklářské, bižuterní, polygrafické, montážní, textilní a jednoúčelové stroje např. pro automobilový průmysl. Realizované výzkumně vývojové aktivity budou směřovány na řešení klíčových technicko-technologických aspektů limitujících další rozvoj strojů a zařízení: zvyšování výkonových a produkčních parametrů, snižování energetické spotřeby, vzrůstající nároky na aktivní i pasivní bezpečnost provozu, spolehlivost a životnost,

ZAMĚŘENÍ CRSV ekologické a ergonomické aspekty (snižování hlučnosti, komfort obsluhy), konektivita a integrovatelnost jednotlivých strojů a zařízení do výrobních linek a celků (sofistikované řídící a ovládací systémy), automatizace výrobních procesů, zkracování inovačních cyklů a nákladová optimalizace. Pro úspěšné řešení uvedených klíčových problémů bude Centrum pracovat na rozvoji teorií konstrukce strojů a mechanismů, aplikaci nových materiálů a mechatronických systémů, rozvoji metod a zařízení pro měření technických a provozních parametrů strojů a zařízení, matematického modelování mechanismů a strojů, návrhů a zhotovení funkčních modelů a prototypů a ověřování jejich parametrů.

VÝZKUMNÉ PROGRAMY Metody a přístroje pro měření technických parametrů strojů a zařízení 2. Mechatronické systémy pro řízení a pohon pracovních členů mechanismů a strojů 3. Matematické modelování vlastností a chování strojních celků včetně jejich interakce s okolím 4. Metody a postupy při konstrukci strojů a zařízení pro zpracovatelský průmysl 5. Návrhy a konstrukce strojů pro speciální textilní aplikace

UNIKÁTNOST CENTRA Rozvoj teoretických poznatků, jejich využití při konkrétních realizacích, výrazná orientace na aplikační výstupy. Výzkumně vývojová podpora ve všech fázích produktového inovačního cyklu. Dlouhodobé zkušenosti se zajištěním ochrany duševního vlastnictví. Řada unikátních pracovišť, technologií , přístrojů a zařízení. Špičkově vybavená prototypová dílna, schopnost realizace prototypových výstupů včetně jejich verifikace. Certifikovaný systém kvality dle EN ISO 9001 : 2000.

UNIKÁTNOST CENTRA - UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ VAV PŘI REALIZACI APLIKAČNÍCH VÝSTUPŮ

UNIKÁTNOST CENTRA - UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ VAV PŘI REALIZACI APLIKAČNÍCH VÝSTUPŮ Za unikátní technické řešení stroje pro obrábění vaček s vysokou přesností. Bruska radiálních vaček BRV-300 CNC ČESTNÉ UZNÁNÍ v kategorii za nejlepší inovační exponát vzniklý prokazatelně ve smluvní spolupráci firem s tuzemskou výzkumnou organizací a v rámci vývojových projektů dotovaných státem.

UNIKÁTNOST CENTRA – PRACOVIŠTĚ A TECHNOLOGIE BEZODRAZOVÁ KOMORA vnitřní rozměry 12 × 8,5 × 5,5m měření hladin akustického tlaku od 20 dB(A) měření strojů do hmotnosti 10t přívod technologických médií odvod spalin

UNIKÁTNOST CENTRA – PRACOVIŠTĚ A TECHNOLOGIE DOZVUKOVÁ KOMORA objem 224 m3 vyhovuje ISO 354 měřený vzorek do hmotnosti 1 t

UNIKÁTNOST CENTRA – PRACOVIŠTĚ A TECHNOLOGIE TEPLOTNÍ KOMORA Rozměry 12 × 12 m. Řízená teplota od +5 °C do +40 °C. Pro stroje o hmotnosti do 40 tun a příkonu 50 kW. Ocelové upínací rošty s 2D drážkami. Termokamera s on-line přenosem dat. Laboratorní souprava pro měření teplot.

UNIKÁTNOST CENTRA – PRACOVIŠTĚ A TECHNOLOGIE PROTOTYPOVÁ DÍLNA

SYNERGICKÝ PROJEKT Aplikační a vývojové centrum laserových a obráběcích zařízení Registrační číslo projektu: 4.2 PT02/173 Prioritní osa: 4 - Inovace Zahájení projektu: 5.5.2009 Ukončení projektu: 31.12.2012 Celková dotace: 14.744.000 Kč

DĚKUJI ZA POZORNOST Jan Marek Tel.: 608 977 578 E-mail: jan.marek@vuts.cz