ČABR oblast východní Čechy sezóna 2012 - 2013 Povinnosti rozhodčích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
Pravidla fotbalu.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SVNIT Přednáška M. Horáková
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Práva a povinnosti p ř íslušník ů družstev Jan Šťastný, DiS. Václav Noháč OFS PRAHA – VÝCHOD Únor 2011.
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ. EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy:  zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností (exekuční.
Fotbal.
Evidence obyvatel.
Příprava na utkání. Delegace Omluva Životospráva Psychika –zapomeňte na předcházející negativní zážitky, ale ne na poučení z nich –očekávejte úspěšný.
Úvod do směnečného práva
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Neoficiální mistrovství fotbalových přípravek české republiky v kategorii U10 Ivančice – neděle 13.května 2012.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Kolektivní vyjednávání. Kolektivní smlouvy (KS)  upravují individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
1 Exekuční právo-modelové řízení II. část JUDr. Ing. Radovan Dávid, Ph.D.
Basketbalová pravidla
Metodické pokyny pro vyplňování Zápisu o utkání (krajský formát)
Pravidla volejbalu, rozhodčí
B.Legierský MU Brno 2012 VYPLNĚNÝ ZÁPIS o UTKÁNÍ Bohuslav LEGIERSKÝ Masarykova univerzita Brno 2012.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem.
Asociace školních sportovních klubů České republiky Základní škola Hustopeče, Komenského 2 Preventan Cup Propozice V Y B Í J E N Á Okresní kolo ve vybíjené.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Dalibor Wijas Jiří Vodička Filip Navrátil
Veřejnoprávní smlouvy
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
VÚ a SŠ Dřevohostice Turnaj v malé kopané pro VÚ ročník
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Basketbalová pravidla
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Další vnitrostátní předpisy
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
BEACHVOLEJBAL.
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ.
Transkript prezentace:

ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích

Povinnosti rozhodčích před utkáním • rozhodčí musí být před utkáním v hale včas aby byl připraven k vedení utkání dle následujícího bodu • rozhodčí musí být 20 minut před utkáním u stolku zapisovatele a zkontrolovat všechny náležitosti (licence hráčů, trenérů, hl. pořadatel, vyplnění hlavičky zápisu atd.) • 10 minut před utkáním požádat trenéry o označení základní pětky a podepsání utkání

Povinnosti rozhodčích před utkáním • Kontrola označení kapitána („cap“), hráčů hostujících („H“) a hráčů pendlujících („P“) • v případě straších hráčů označení „S“ – viz. Soutěžní řád ČABR ovč, Čl.6 - Věkové kategorie • Nesmí chybět jméno hlavního pořadatele

Kontrola soupisek: - souhlasí IČO na soupisce s licencemi - souhlasí číslo licence s číslem uvedeným na soupisce - kontrola vedení družstva trenérem minimálně licence „C“, Čl. 9 Rozpisu soutěží Náležitosti - pokud není, zapsat - družstvo vedla trenérka Eva Bílá, platnost licence skončila družstvo vedla trenérka Eva Bílá, licence nepředložena - družstvo vedl asistent trenéra Karel Bořivoj, platná (neplatná) licence „C“ / licence nepředložena - družstvo vedl asistent trenéra Karel Bořivoj, platná (neplatná) licence předložena, na soupisce neuveden - družstvo vedl pan Tau, trenérská licence nepředložena, na soupisce neuveden - zkontrolujte, zda je soupiska doplněna místem podpisu, razítkem a podpisem klubu

Povinnosti rozhodčích v poločase utkání • první rozhodčí zkontroluje správnost výsledku a 1. a 2. období • první rozhodčí otočí sloupce A a B a dopíše správný výsledek • zároveň zřetelně oddělí 1. a 2. období (pokud tak již neudělal zapisovatel)

Povinnosti rozhodčích po utkání • první rozhodčí musí zkontrolovat správnost zápisu (výsledek utkání, správně napsaný vítěz, kontrola 3. a 4. období, proškrtání volných políček) • pokud byla v utkání udělena TCH či DCH, je první rozhodčí povinen toto do zápisu zapsat včetně toho, zda DCH je s dostatečným trestem, příp. zda rozhodčí žádají o další potrestání hráče, trenéra či osoby doprovázející • následně oba rozhodčí podepíší zápis

Povinnosti rozhodčích po utkání

Při vyloučení hráče či trenéra jsou rozhodčí povinni dle čl. 35 kap. 5 basketbalových řádů: a) přesně kvalifikovat a do zápisu popsat přestupek b) uvést do zápisu, zda je vyloučení dostatečným trestem nebo zda trvají na potrestání dle DŘ c) žádají-li o potrestání, sdělí svůj požadavek s podrobným vyjádřením o důvodech vyloučení nejbližší pracovní den po utkání řídícímu orgánu (DK - Pavel Hlaváček) a kopii vyjádření zašlou oběma klubům