Městská knihovna Sedlčany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Od darů k partnerství Spolupráce České spořitelny, a.s. a Nadace Partnerství.
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Informace o projektu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
KYTAROVÝ ORCHESTR. HISTORIE KYTAROVÉHO ORCHESTRU dirigent pan Kamil Kotek  září 2003 – založení orchestru  prosinec 2003 – první veřejné vystoupení.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Co to je, když se řekne „komunitní role“ aneb Knihovna v malé obci Tábor, červen 2009 Zlata Houšková.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Místní Akční Skupina VIA RUSTICA. Zájmové území MAS Via rustica mikroregiony Stražiště a Svidník (Pacovsko a Černovicko, okres Pelhřimov) 287 km 2 2 města,
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Zdravá škola.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Spolupráce, která přináší plody
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Městská knihovna Sedlčany Lukáškovi je deset FFUK – UISK, JIP Praha 21. října 2013.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Venkovní aktivity na podporu čtenářství
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Subjekty a objekty veřejných politik
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Konflikt, koření života
SmoČR a senioři v obcích
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Městská knihovna Sedlčany
Transkript prezentace:

Městská knihovna Sedlčany http://www.knihovna-se.cz/

Svatý Lukáš = patron ranhojičů, lékařů, malířů LUKÁŠEK Svatý Lukáš = patron ranhojičů, lékařů, malířů Sedlčanský Lukášek Snaha o léčbu mezilidských vztahů na malém městě metodou výtvarného umění START PROJEKTU ŘÍJEN 2003

I když jsme odlišní žijeme tu společně Projekt Lukášek 2003/2004 I když jsme odlišní žijeme tu společně Účast: 11 partnerů ( ÚSP, Domov důchodců, školky, školy, občanská sdružení) Projekt Lukášek 2004/2005 Kdo jsem a odkud jsem Účast: 14 partnerů ( ÚSP, Domov důchodců, školky, školy, občanská sdružení)

Cíl projektu Prolomení izolovanosti zainteresovaných skupin i jednotlivců. Vytváření pozitivních vztahů mezi jednotlivými skupinami. Vzájemné obohacování se zúčastněných (i handicapovaní nám mají co dát – nejenom my jim) – prolomení bariér v nás samých. Změna pohledu místních občanů na mezilidské vztahy a vztahy mezi nesourodými skupinami.

Dílčí cíle projektu Zlepšení přístupu sedlčanské veřejnosti (rodičů, dětí, učitelů, představitelů města) k okrajovým skupinám. Vzájemné otevření se ze strany jednotlivých škol a dalších zapojených institucí. Propojení spolupráce mezi státním neziskovým sektorem a občanskými organizacemi. Podpora skupinové práce a společné práce lidí různých věkových skupin. Všechna setkávání povedou i k navazování vztahů mezi jednotlivci. Rozvíjení kreativity zúčastněných.

Dlouhodobý cíl projektu Rozvíjení neformálních přátelských vztahů mezi skupinami i jednotlivci v místě a posilování sounáležitosti lidí k regionu Sedlčanska. Vedení k vytváření pocitu odpovědnosti za místo, ve kterém žijeme.

% čtenářů z počtu obyvatel města 2001 – 26, 1 % 2002 – 29, 1 % 2003 – 29, 4 % 2004 – 30, 9 %

„Nic tak úžasného neděláme – jenom spolu začínají mluvit lidé kteří spolu dříve nemluvili…“ Fotodokumentace: