Komora záchranářů ZZS České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XII. Dostálovy dny 12. – 13. října 2005
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Přijímací řízení.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
1. cvičení úrokování.
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Kariérové poradenství
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Obecná část rozpočtového práva III
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
UPLATNĚNÍ ONLINE TECHNOLOGIE VE VÝUCE SESTER
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
Konference Sekce farmaceutických asistentů ČAS
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 17. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Ivan Novák, Katedra pediatrie IPVZ
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Česká asociace adiktologů
6. odborná konference KZ ZZS ČR
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Motivační a programové kompiláty pro KZ MUDr. Jiří Franz II. sněm KZ ZZS ČR Olomouc 30. března 2007.
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
EVROPSKá UNIE.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Legislativa.
20 let soukromého zdravotnictví v České republice Bratislava, MUDr. Pavel Chrz.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Mezinárodní den sester květen 2009
Zákon č. 96/2004 Sb. změny po X. novelizace v podobě
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Sociální práce TEĎ a TADY II
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Komora záchranářů ZZS České republiky KDO JSME ? Profesní organizace s celorepublikovou působností Organizace s téměř pětiletou tradicí, kterou do dneška prošlo na 300 sester, záchranářů, řidičů a studentů Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky KDO NEJSME ? Odborová organizace Politická strana, ani politické hnutí Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Proč byla komora v r. 2005 založena ? Protože v ČR nebyla organizace, která by zastupovala NLZP ze ZZS, a která by hájila jejich profesní zájmy Založení komory byla reakce na zlomové změny z roku 2004, které naprosto změnily podmínky a postavení NLZP Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Zlomové změny z roku 2004 Vstup ČR do EU a s tím spojená harmonizace legislativy, která mění podmínky a odpovědnost pro výkon práce NLZP Zákon 96/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky. Tento soubor nahradil do 1.4.2004 platnou společnou normu, pro lékaře i NLZP, zákon 77/1981 Sb., o zdrav. pracovnících Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Zlomové změny z roku 2004 V České republice zahájena transformace ZZS na krajské organizace, vznik 14 samostatných krajských ZZS v ČR - Rozmach možnosti vysokoškolského studia pro NLZP Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Jaké změny přinesl Zákon 96/2004 Sb. NLZP mají poprvé v historii ČR vlastní právní normu Určil podmínky, pro získávání odborné způsobilosti Vyhláška 424/2004 Sb., stanovila činnosti NLZP Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Jaké změny přinesl Zákon 96/2004 Sb. d) Vyhláška 423/2004 Sb., nastavila pravidla CŽV Na NLZP byla přenesena odpovědnost, za udržení si odborné způsobilosti pro samostatný výkon povolání NLZP tak byli ze dne na den vystaveni do té doby nepoznanému a velké právní odpovědnosti Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Pro koho komora záchranářů vznikla ? Pro Vás, pro většinu osazenstva tohoto sálu a pro všechny další NLZP výjezdových složek ZZS, pro zdravotnické záchranáře pracující na OUP, ARO a JIP a pro studenty oboru zdravotnický záchranář, kteří se této výborné a záchranářům nakloněné konference z různých důvodů neúčastní Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Proč se stát členem komory ? Žádný moderní demokratický stát se neobejde bez nevládních organizacích typu komor, spolků, občanských sdružení, nadací apod., zkrátka bez aktivních občanů Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Proč se stát členem komory ? Žádná profese, která se má rozvíjet ku prospěchu společnosti a která si má ve společnosti udržet vysoký kredit, se neobejde bez své profesní organizace, založené na široké členské základně a její podpoře Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Obligátní otázka: „Co z toho budu mít?“ Ten, kdo si při svém každodenním rozhodování pokládá na předním místě tuto otázku, není přínosem pro nikoho ! Ten, kdo se naopak ptá: „Co proto mohu udělat ?“, je přínosem pro všechny, pro celou společnost Profesní organizace založená na těchto lidech, dá mnoho nám všem Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Kolik členství v komoře ročně stojí ? Zaměstnanec hradí roční členský příspěvek ve výši 500,-Kč což činí 41,70 Kč měsíčně a necelých 1,40 Kč denně Student ZZ hradí roční členský příspěvek ve výši 300,-Kč což činí 25,00 Kč měsíčně a necelých 0,82 Kč denně Je to moc? Co si můžeme denně za 1,40 Kč, potažmo za 0,82 Kč koupit? Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co se nám již podařilo ? Podíleli jsme se na novelizacích všech výše zmiňovaných norem, nezbytně důležitých pro naši práci i vzdělávání Zorganizovali jsme úspěšnou finanční sbírku na pomoc kolegyni zraněné při nehodě sanitky a vybrali jsme pro ni částku výrazně přesahující 100.000,- Kč Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co se nám již podařilo ? Zajistili jsme mezinárodní třídenní program sekce NLZP, pro konferenci pořádanou ke 150. výročí ZZS HMP v roce 2007 KZ ZZS ČR má oprávnění vydávat souhlasná stanoviska k pořádání vzdělávacích akcí zařazených do celoživotního vzdělávání Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co se nám již podařilo ? Zajistili jsme z MPSV výklad ministra, který měl velký význam pro řidiče ZZS (nemuseli dodělávat maturity) Pro členy komory bylo s Pojišťovnou právní ochrany D.A.S. dohodnuto nejen výrazné finanční zvýhodnění, ale i balíčky služeb, ušité na míru řidičům, záchranářům i dispečerům Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co se nám již podařilo ? Máme svého zástupce v akreditační komisi MZČR Podařilo se nám při IV. Sněmu KZ ZZS ČR, konaném letos v březnu, zorganizovat pro členy komory i velmi vysoce hodnocenou odbornou konferenci „Záchranáři sobě, aneb Nepoučujme se, ale učme se jeden od druhého!“ Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co připravujeme, co chystáme ? Novou interaktivnější verzi webových stránek KZ ZZS ČR www.komorazachranaru.cz, www.komorazachranaru.eu E-learningové vzdělávání, nejen pro členy komory Odbornou konferenci pro NLZP k V. výročí založení komory Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co je tedy hlavním cílem KZ ZZS ČR ? Vytvořit pro NLZP vykonávající svoji profesi na ZZS takové profesní podmínky, aby jejich vzdělávání, dovednosti, kompetence a odpovědnost odpovídaly požadavkům na ně kladených, při poskytování PNP Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Co je tedy hlavním cílem KZ ZZS ČR ? Přesvědčit partnery na poli poskytování PNP, kterými jsou MZ ČR, zaměstnavatelé a jejich zřizovatelé, OS UM a MK a AZZS, že když nám s realizací předchozího cíle v rámci svých možností pomohou, že to bude ku prospěchu všech Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009

Komora záchranářů ZZS České republiky Závěrem chci poděkovat organizátorům za pozvání a Vám posluchačům za pozornost Děkuji Komora záchranářů ZZS České republiky Pelhřimovský podvečer 23. - 24.10.2009