Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Pěvecká hlasová výchova.
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.
1. TVORBA STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího zaměření popsaného v RVP ZUV Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek Studijní.
ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Hudebně výrazové prostředky
Autor: Mgr. Hana Kalousková
Hudební výrazové prostředky
Studijní zaměření: hra na klavír
1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.
Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka
Taktická příprava Michal Lehnert.
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání
Studijní zaměření Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího obsahu popsaného v RVP ZUV. Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek. Studijní zaměření.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Školní vzdělávací program, Hra na klavír
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
BEDŘICH SMETANA Významné osobnosti
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 repertoár obsahuje i široký výběr skladeb klasické hudební literatury  směřuje k interpretaci soudobé hudby Hra na elektronické klávesové nástroje.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
ROZVOJ POHYBOVÝCH SCHOPNOSTÍ
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
Moderní populární hudba
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání.
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
PEČEME KOLÁČE Z jakých surovin se peče koláč? 2.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Poznej a zahraj písničku
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_Píseň Běží liška k Táboru,
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/04  
BABY PARK Olomouc
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
RYTMUS SLUCHOVÉ VNÍMÁNÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka.
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka Studijní zaměření: Hra na klavír

Charakteristika: Naše klavírní oddělení nabízí široké spektrum možností hudebního vyjádření. Výuka probíhá na kvalitních nástrojích pod vedením kvalifikovaných pedagogů. Je zaměřena na rozvíjení technických, ale především výrazových schopností žáků, které pak mohou využít v sólové, čtyřruční a komorní hře, ve hře z listu, elementární improvizaci, doprovodu písní a v korepetici žáků z jiných oborů. Během studia se žáci seznámí s prvky různých stylových období - osvojí si základy hudby klasické, jazzové, lidové i populární. Děti mají možnost vystupovat na třídních a školních koncertech, na festivalech základních uměleckých škol, případně se mohou připravovat na různé celostátní či mezinárodní soutěže.

ZUŠ přijímá žáky do přípravných ročníků klavírního oddělení již v předškolním věku. Je to umožněno díky velké propracovanosti pedagogicko-metodických materiálů pro tuto věkovou skupinu. Od 7 let děti studují I. cyklus (7 let) a pokračují ve II. cyklu (4 roky). Oba cykly jsou uzavřeny veřejným absolventským koncertem. Nabízíme ale i možnost studia pro dospělé pro všechny, kteří se „nestihli“ věnovat hudbě v dětství. V průběhu studia na naší ZUŠ připravujeme naše nejlepší žáky ke studiu na vyšších uměleckých školách u nás i v zahraničí. Jsme školou pro všechny děti – v každém žákovi se snažíme rozvíjet jeho přirozené schopnosti a vlohy, studium každého našeho žáka je individuální a přizpůsobené jeho možnostem, přáním a zájmům.

Osnovy 1. ročník: Žák: zná a využívá elementární návyky hry na klavír – správné sezení u klavíru, uvolněné pohyby, přenášení váhy rukou ovládá základní druhy úhozů – hra staccato, legato, portamento zvládá základní orientaci na klávesnici – názvy bílých kláves, rozložení oktáv, rozšířená pětiprstová poloha spojuje notový zápis s orientací na klaviatuře zná základní rytmické hodnoty rozlišuje sílu úhozu – piano, mezzoforte, forte zahraje melodii jednoduché písně s elementárním doprovodem za pomoci učitele pozná charakter hrané skladby (vesele, smutně) je schopen spolupráce s učitelem nebo zkušenějším žákem při hře čtyřručních skladeb přiměřených jeho věku a dovednostem