Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka."— Transkript prezentace:

1 Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka

2 Text písně -1. sloka Sedí na jako mládenec, přiletěla k němu , dala mu
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Vráno, vráno, já tě nechci, máš.
Text písně -2. sloka Vráno, vráno, já tě nechci, máš. hráš. A já tebe, milý , že ty v Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Text písně- 3. sloka Já poletím přes vodičku, . A ty vrabče , milý vrabče, prohráš .

5 Notový záznam, slova k písni

6 Použité odkazy Vlastní ilustrace
Text písně, notový záznam - název publikace - PRACOVNÍ SEŠIT pro MŠ a první ročník ZŠ HUDEBNÍ VÝCHOVA Autorka textu Mgr. Jaroslava Fukanová Vydal MC nakladatelství Brno 2009 Vydání - první, 2009

7 Metodický pokyn Integrovaný blok: Příroda, svět kolem nás
Popis Materiál obsahuje text písně, notový záznam a obrázky slov, které děti popisují a vkládají do textu písně Očekávání a cíle Dítě bude umět převyprávět text písně pomocí obrázků a následně si ho zapamatuje Pozná a zvukově napodobí některé ptactvo Bude umět zacházet s jednoduchými rytmickými nástroji a správně intonovat Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Materiál obsahuje text, obrázky a notový záznam k písni „Sedí vrabec na kostele“. Děti si obrázky nejdříve společně pojmenují. Poté vkládají příslušné obrázky a za pomoci učitelky čtou celý text písně. Následně si píseň zazpívají s doprovodem hudebního či rytmického nástroje. Jmenují různé druhy ptactva a napodobují jejich hlasy. Na závěr společně děj pohybově improvizují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Na magnetické tabulky připevníme nebo nakreslíme obrázky slov, chybějících v textu písně Při čtení nebo zpěvu písně děti ukazují příslušné obrázky, které nahrazují text Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vyprávět text pomocí obrázků, s dopomocí otázek Správně vyslovovat Zapamatovat si krátký text Vnímat jednoduché písně, správně intonovat Správně zacházet s jednoduchými rytmickými a hudebními nástroji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka."

Podobné prezentace


Reklamy Google