Čtení s porozuměním Český jazyk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyvození písmen Z, z Zajíc v zelí Zalezl zajíc do zelí,
Advertisements

Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Kdo je kdo ZŠ Křepice 3. třída.
V pondělí v 1hodinu mám kroužek s p.uč. Najmanovou a pak mám dramaták s paní učitelkou Machalovou. Pak j du ven bobovat.
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
VY_32_INOVACE_15_ Čtení vět s obrázky (SADA ČÍSLO 1)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,
Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací , přací a tázací
Příroda a já Otázky.
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vzhůru do života. V září se všichni sejdeme a povídáme si, co bylo o prázdninách.Pak nás přivítají paní učitelky a sdělí nám, co pěkného nás čeká.
Vyvození písmen Ř, ř Dej mi dřevo, dřívečko na dřevěné kolečko!
LÉTO Léto letí, léto běží uvidět ho můžeš stěží,
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vyvození písmen B, b Kuba bouchá na bubínek, na buben mu dal tatínek.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
Čteme pro potěšení Vyhledej názvy zvířat děda dělo lodě děvče mládě
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Čteme pro radost Checheche chichichi Chechtavá
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
V Ě T N É Č L E N Y Základní – podmět,přísudek
Hádej, hádej, hádači Déšť mele prsty ve mlýnku
8 Vymysli a napiš příklady, aby jejich výsledek byl 8. Které číslo napíšeš do středu? 45 : 5 18 : 2 36 : 4 72 : 8 54 : 6 81 : 9.
Hravé čtení Rébusy Petr ……………… s ……………… ba ……………… vice ……………… ička
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
Přiřaď k podstatnému jménu správný pád: k tatínkovi pod listím u stromu vedle domu na návsi přes švihadlo Jirko! za dveřmi balónky odlétly na dopis na.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
Závěrečná besídka Loučení se školním rokem. Nejprve úvodní slovo paní učitelky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu: VY_32_Inovace_38_Význam slova Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Přírodověda – opakování.
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Naše škola 1.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
Věta se skládá ze slov Název školy
Vy_32_Inovace_43_Synonyma a slova protikladná
VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Slabiky dě,tě TÉMATICKÝ.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_234_ČJ2
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Metodický list: Slovní druhy 1. část
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Třídní schůzky
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Transkript prezentace:

Čtení s porozuměním Český jazyk První hodinu máme český jazyk. Čteme ze slabikáře. Paní učitelka nám dává za pěkné čtení jedničky. Musíme doma každý den číst, abychom se zdokonalili ve čtení. Na konci roku půjdeme do knihovny, kde nás budou pasovat na čtenáře. Po velkých prázdninách půjdeme do druhé třídy. Víte, proč je důležité umět číst?

Matematika V matematice už sčítáme a odčítáme do dvaceti. Učíme se porovnávat čísla, určit o kolik je číslo menší nebo větší. Také trénujeme slovní úlohy na sčítání a odčítání do dvaceti. Víte, proč je důležité umět počítat?

Tělesná výchova V úterý a ve čtvrtek máme tělesnou výchovu. Chodíme do tělocvičny. Cvičíme na žebřinách, na lavičkách i na žíněnce. Už jsme se naučili i kotrmelce a přeskok přes kozu. Někdo z nás už umí i šplhat na laně i na tyči. Až bude pěkné počasí, budeme chodit i ven běhat, skákat do písku a házet kriketovým míčkem. Na konci hodiny vždy hrajeme vybíjenou. Tělesná výchova baví skoro každé dítě.

Hudebně zábavný kroužek Každé úterý většina z nás má po čtvrté vyučovací hodině hudebně zábavný kroužek. Na kroužku se učíme nové písničky i nové tanečky. Na jaký hudební nástroj hraje naše paní učitelka? Jakou písničku máš nejraději? Znáte tyto písničky? Travička zelená, to je moje…. vrané koně….. Já mám leze dírou, oknem…..

Školní jídelna Po čtvrté vyučovací hodině každý den končíme a jdeme se naobědvat do školní jídelny. Oběd nám vydávají paní kuchařky a páni kuchaři. Nakresli na čtvrtku, jaké jídlo máš nejraději v naší školní jídelně.

Hádej, hádej, hádači Doma tě uspává a máš ho rád. V cirkuse se kolébá na míči. V lese ho ale nechceš potkat ani mu zblízka koukat do očí! medvěd Bílé loďky uprostřed jezera stojí nehnutě. Teprve když vzlétne některá, poznáš………… labutě

Hádej, hádej, hádači Má bílé skvrny a ploché paroží, ale srneček ani los to není. Rychle jak jelen oborou poběží, když se na pastvě lekne zašustění. daněk Déšť mele prsty ve mlýnku a vzbouzí bílou květinku: uhni, sněhu, uhni, je po zimě první pro každou maminku. sněženka

Čí jsem mládě? kotě……………………. štěně…………………… hříbě……………………. jehně…………………... dítě…………………….. medvídě……………….. holoubě……………….. slůně………………….. štěně kotě jehně hříbě holoubě medvídě slůně

Kdo, co, který, kolik? Kolik má člověk na každé ruce prstů?.................................... Co kvete barevně na zahradě?.............................................. Co vidíme v noci na obloze?.................................................. Který měsíc je pátý v roce?.................................................... Jak se vydáme na krátký výlet?............................................. Kolik je deset minus jedna?................................................... Kdo se nebojí mrazu, ale při oblevě pláče?........................... Kdo ještě svítí na obloze s měsícem?................................... Hvězdy, květy, měsíc, sněhulák, devět, květen, pěšky,pět

Zazpívej si píseň Medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně. Až se to dozvědí, počíhají si někde na ně. medvěd

Dokonči věty V létě kvetou na louce…………………….. Po moři plují ……………………………….. Za dárek pěkně…………………………..... Bolí mě celé ……………………………… Velké prázdniny máme v……………….... Paní uklízečka drží v ruce………………… Ve stáji jsem viděla………………………… Malá Bětka…………………………………. Rybka se chytila do……………………… Stůně, lodě, tělo, létě, sítě, koště, koně, poděkuji, květiny.

Dokonči věty Tátův táta je…………………………………….. Budeme mít……………………………………… Kosa vybarvíme………………………………… Chybu podtrhne paní učitelka…………………. Malé kotě spalo v ………………………………… V naší třídě máme hodně………………………… Dnes jsme šplhali na……………………………… Tatínek pracuje na ……………………………….. Na zahradě máme dvě…………………………… Jabloně, děťátko, černě, zahradě, dětí, laně, botě, červeně,děda.

d ě d a k o t ě

š t ě n ě h r á b ě

z p ě v á k v ě n e č e k

m ě s í c h v ě z d a