MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy andrea.klapuchova@naep.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Možnosti českých subjektů získat zahraniční stážisty Jiří Kolman, Zastoupení Jihomoravského kraje při EU Křtiny, 20. května 2009.
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET v Programu celoživotního učení
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
LIFELONG LEARNING PROGRAMME Program celoživotního učení Studium v zahraničí.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
ERASMUS Brno Připravila: Mgr. Hana Kuzdasová.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
Transkript prezentace:

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy andrea.klapuchova@naep.cz http://www.naep.cz

program ERASMUS Finanční mechanismy EHP/Norsko   program ERASMUS Možnosti Součást Lifelong Learning Programme (LLP), dříve Socrates Pro období: 2007 – 2013 Pro 27 EU zemí, 3 EHP a Turecko Financovaný EU a českým MŠMT Studium Stáž Finanční mechanismy EHP/Norsko Finance Pouze pro Island, Lichtenštejnsko a Norsko Nutná vlastní iniciativa studenta, ale VYSOKÉ granty Další

Erasmus je nejsnadnější cesta ke studiu v zahraničí   Erasmus je nejsnadnější cesta ke studiu v zahraničí Možnosti Studium Stáž Finance Další

  1. STUDIJNÍ POBYT Možnosti Studium na zahraniční univerzitě na základě smlouvy mezi školami Prezenční studium, nutno složit zkoušky, přivézt kredity Délka pobytu: 3-12 měsíců Grant podle země pobytu Nutno počítat s vlastními financemi Zahraniční škola nemá povinnost zajistit ubytování Studium Stáž Finance Další

1. STUDIJNÍ POBYT Výběr studentů: Výběrové řízení na domácí škole   1. STUDIJNÍ POBYT Novinky Výběr studentů: Výběrové řízení na domácí škole Student zapsaný min. do 2. ročníku Občan státu EU, ESVO/EHP, Turecko nebo trvalý pobyt v ČŘ (tj. Slovák může vyjet, Ukrajinec nikoliv) Průběh studia v zahraničí: Součást studia na domácí škole (nelze přerušit studium v ČR a jet ven) Studijní smlouva (obsah studia) Výpis výsledků zkoušek (pro uznání) Studium Stáž Finance Další

  2. PRACOVNÍ STÁŽ Novinky Nová aktivita v Erasmu, dříve program Leonardo da Vinci Stáž v jakékoliv organizaci (podnik, výzkumné centrum) Stáž musí být domluvena a zajištěna domácí školou, ideálně by měla být součástí studia Na UK možnost vlastní iniciativy Délka stáže: 3-12 měsíců Studium Stáž Finance Další

  FINANCE Novinky Domácí škola vyplácí studentovi stipendium, které je příspěvkem na pobyt v zahraničí Paušální částka přidělovaná na měsíc pobytu Diferenciace shodná pro všechny české školy podle země pobytu Vyšší stipendia pro pracovní stáže Studium Stáž Finance Další

DALŠÍ Speciální přípravné jazykové kurzy   DALŠÍ Novinky Speciální přípravné jazykové kurzy Méně používané jazyky EU (ne angličtina, francouzština, němčina, španělština) 3 – 6 týdnů Pouze pro Erasmus studenty V cílové zemi před zahájením výuky Studium Stáž Finance Další

COMENIUS Studenti – budoucí učitelé všech oborů   COMENIUS Novinky Studenti – budoucí učitelé všech oborů Účel výjezdu: pedagogická stáž (student pomáhá s výukou na zahraniční škole - ZŠ, SŠ, VOŠ, jiný typ) PdF, FF, pedagogické obory Délka stáže: min. 3 měsíce max. 10 měsíců Matching podle preferencí zahraničních škol Termín podání přihlášky: 30.3.2007 Výběrové řízení v NA (hodnotí se kvalita přihlášky) Studium Stáž Finance Další

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL   FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL Novinky Studenti SŠ, VOŠ, VŠ Pouze do 3 zemí: ISLAND, LICHTENŠTEJNSKO, NORSKO Účel výjezdu: studium nebo stáž Délka pobytu: 1 týden až 12 měsíců Grant 780 EUR + proplacení cesty, pojištění a učebních materiálů Termín podání přihlášky: květen 2007 Výběrové řízení v NA (hodnotí se motivační dopis) Studium Stáž Finance Další