Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/ Koordinátoři projektu (manažeři): Mgr. Ondřej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová.
CZ.1.07/1.1.02/ Trvalá udržitelnost součástí implementace ŠVP na ZŠ Deblín Koordinátor projektu (manažer): RNDr. Břetislav Svozil, Ph.D. Zástupce.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice

Propojení cizího jazyka a předmětu na základní škole

Cíle projektu Rozpracování metodiky CLIL do praxe ZŠ Matematika v angličtině pro 4.-9.ročník Výtvarná výchova v angličtině pro 4.-9.ročník Vytvoření a zavedení nástrojů evaluace ve vzdělávání na ZŠ Vytvoření a zavedení výukových modulů podporujících praktické využití cizího jazyka ve vzdělávání na ZŠ a rozvoj klíčových kompetencí Aktualizace a inovace ŠVP na základě navržených nástrojů Zkvalitnění vybavení školy ICT Rozšíření spolupráce s místní samosprávou Rozšíření spolupráce mezi školami

Cílové skupiny Žáci základní školy Matice školské České Budějovice Pedagogičtí a vedoucí pracovníci této školy Pedagogičtí a vedoucí pracovníci dalších škol a školských zařízení Jč. kraje

Klíčové aktivity TVORBA MEZIPŘEDMĚTOVÝCH VÝUKOVÝCH MODULŮ Tvorba modulových výukových modulů Matematika pro 4.-9. ročník ZŠ v anglickém jazyce a Výtvarná výchova pro 4.-9. ročník ZŠ v anglickém jazyce Proškolení vybraných pedagogů v postupech metody CLIL ve spolupráci s pedagogy Jč. univerzity. Příprava výukových modulových modulů na základě společného rozpracování témat pod vedením specialistů Aktivní zapojení žáků školy do jednotlivých modulů a tvorba výukových materiálů Vytvoření e-learningových modulových kurzů Matematia …, Výtvarná výchova…

Klíčové aktivity VYTVÁŘENÍ EVALUAČNÍCH NÁSTROJŮ pro mezipředmětové výukové programy Vytváření evaluačních nástrojů vytvoření metodiky evaluace nových výukových modulů Odborné zpracování metodik Ověřování klíčových kompetencí pilotáž vytvořených nástrojů, realizace sady testovacích nástrojů Zajištění a vyhodnocení zpětné vazby Ověřování evaluačních nástrojů Realizace odborných seminářů.

Klíčové aktivity INOVACE ŠVP Cestou poznání Inovace ŠVP dvojfázová revize a aktualizace ŠVP s využitím evaluačních nástrojů (KA2) Ověřování implementace ŠVP Vzdělávání pro pracovníky školy Realizace pěti metodických kurzů pro pedagogické pracovníky „Implementace a inovace ŠVP“ Celodenní wokshop

Klíčové aktivity ROZVOJ PARTNERSTVÍ a vytváření sítí spolupráce Vzdělávání pedagogických pracovníků dalších škol a školských zařízení Mezinárodní partnerství a přenos dobré praxe Správa internetového portálu Konference a wokshopy

Klíčové aktivity ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VYUŽÍVÁNÍ ICT Zřízení mobilní počítačové učebny(soubor multimediálních notebooků s WIFI příjmem -25 ks Vybavení 4 tříd interaktivní tabulí s ozvučením Vybavení 8 pedagogů vyučujících metodou CLIL notebooky, 10 pedagogů vyučujících metodou CLIL MP3 nosiči Zřízení tiskového střediska pro operativní výrobu pracovních pomůcek Vzdělávání pedagogických pracovníků Ovládání interaktivní tabule Práce s výukovým SW

Realizační tým Koordinátor a manažer projektu Mgr.Sedláková Eva Finanční manažer a účetní projektu Čížková Petra,BBS Odborný vedoucí projektu Mgr. Rychlíková Jana Mzdová účetní Švecová Vladislava

Realizační tým Metodik v oboru pedagogika matematika RNDr.Binterová Helena Ph.D. Metodik v oboru pedagogika angličtina 1.st. Mgr. Dvořáková Kateřina Metodik v oboru angličtina 1. st Mgr. Dvořáková Jana Odborný metodik 2. st. Mgr. Kadlecová Barbora Mgr.Hanousková Petra Metodik v oboru pedagogika angličtina 2.st. a jeho mezioborové využití PhDr.Marek Šulista

Realizační tým pedagog v oboru matematika 1.st pedagog v oboru výtvarná výchova 1.st pedagog v oboru výtvarná výchova 2.st Pedagog v oboru angličtina 1.st. Pedagog v oboru angličtina 2.st. Koordinátor ŠVP 1.st. Mgr. Štiková Kateřina Koordinátor ŠVP 2.st. Mgr. Vrtišová Marta

Časový harmonogram Školní rok 2009/2010 únor 2010 – červen 2010 II. pololetí Zlepšování podmínek pro využívání ICT (KA5) vybavení pedagogů zřízení tiskového střediska vzdělávání pedagogických pracovníků Tvorba mezipředmětových výukových modulů (KA1) proškolení vybraných pedagogů v postupech metody CLIL příprava modulových výukových modulů Vytváření evaluačních nástrojů (KA2) vytváření metodiky nových výukových modulů

Školní rok 2009/2010 Školní rok 2010/2011 únor 2010 – červen 2010 II. pololetí Inovace ŠVP Cestou poznání (KA3) revize a aktualizace ŠVP vzdělávání pro pedagog. pracovníky Školní rok 2010/2011 červenec 2010 – prosinec 2010 I. pololetí Zlepšování podmínek pro využívání ICT (KA5) zřízení mobilní počítačové učebny vybavení 4 tříd interaktivní tabulí Tvorba mezipředmětových výukových modulů (KA1) proškolení vybraných pedagogů v postupech metody CLIL příprava modulových výukových modulů aktivní zapojení žáků školy do jednotlivých modulů tvorba výukových materiálů

červenec 2010 – prosinec 2010 I. pololetí Školní rok 2010/2011 červenec 2010 – prosinec 2010 I. pololetí Vytváření evaluačních nástrojů (KA2) vytváření metodiky nových výukových modulů ověřování klíčových kompetencí vytváření evaluačních nástrojů Inovace ŠVP Cestou poznání (KA3) inovace ŠVP vzdělávání pro pedagogické pracovníky Rozvoj partnerství (KA4) správa internetového portálu mezinárodní partnerství, přenos dobré praxe

leden 2011 – červen 2011 II. pololetí Školní rok 2010/2011 leden 2011 – červen 2011 II. pololetí Tvorba mezipředmětových výukových modulů (KA1) příprava modulových výukových modulů aktivní zapojení žáků školy do jednotlivých modulů tvorba výukových materiálů Vytváření evaluačních nástrojů (KA2) vytváření metodiky nových výukových modulů vytváření evaluačních nástrojů ověřování klíčových kompetencí (zajištění a vyhodnocení zpětné vazby) Inovace ŠVP Cestou poznání (KA3) inovace ŠVP vzdělávání pro pedagog. pracovníky Rozvoj partnerství (KA4) správa internetového portálu přenos dobré praxe

červenec 2011 – prosinec 2011 I. pololetí Školní rok 2011/2012 červenec 2011 – prosinec 2011 I. pololetí Tvorba mezipředmětových výukových modulů (KA1) příprava modulových výukových modulů aktivní zapojení žáků školy do jednotlivých modulů tvorba výukových materiálů vytvoření e-learningových modulových kurzů Vytváření evaluačních nástrojů (KA2) vytváření metodiky nových výukových modulů vytváření evaluačních nástrojů ověřování klíčových kompetencí (zajištění a vyhodnocení zpětné vazby) odborné zpracování metodik pilotáž realizace odborných seminářů Inovace ŠVP Cestou poznání (KA3) inovace ŠVP vzdělávání pro pracovníky – kurzy, workshop

Školní rok 2011/2012 Školní rok 2011/2012 červenec 2011 – prosinec 2011 I. pololetí Rozvoj partnerství (KA4) konference, workshopy Školní rok 2011/2012 leden 2012 – červen 2012 II. pololetí Tvorba mezipředmětových výukových modulů (KA1) výstupy výukových modulů (e-learningové kurzy, e-moduly, e-pomůcky pro žáky, atd.) Vytváření evaluačních nástrojů (KA2) metodický manuál pro evaluaci v tištěné i elektronické podobě Inovace ŠVP Cestou poznání (KA3) tištěná verze aktualizace ŠVP Rozvoj partnerství (KA4) závěrečná konference „Všichni můžeme být jedničky“