Digitální váha na chmel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Identifikátor materiálu: EU
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Hromadná korespondence
Evidence a inventury majetku
HARDWARE 4. část.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
USB porty a jejich využití
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
AT122-D TACHOSTORE PRESENTATION - OCT 05 TACHOSTORE: ŘEŠENÍ PRO DOPRAVCE AT122-D.
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Mgr. Antonín Žamberský, technický pracovník muzea.
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Identifikátor materiálu: EU
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Vstupní počítačová zařízení
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Tiskárny By: Svoradová.
TISKÁRNY.
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Naplánování schůzky v Lyncu Schůzku v Lyncu můžete naplánovat s doplňkem Outlooku pro Lync (pokud.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Confidential1 KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) Část 4 Programování Panasonic Communications Co., Ltd. PBX Division Servisní školení,
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
PC základní jednotka.
Řešení inventarizace hmotného majetku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Algoritmizace a programování
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Počítač a digitální fotoaparát
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

Digitální váha na chmel Popis práce s váhou včetně přenosu dat do systémů: Žoky3 Portál farmáře Hopwin2

Digitální váha na chmel obsahuje následující komponenty: čtečka čárových kódů adaptér pro přenos dat do počítače plošina řídící jednotka a stojan Vytisknuté číselníky s čárovými kódy

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu Čtečkou sejmout z číselníku čárový kód obce, odrůdy atd. a tím přednastavit váhu

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu položit hranol na váhu

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu přilepit správný štítek UKZÚZ

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu Čtečkou sejmout čárový kód na štítku

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu tiskárna na váze vytiskne navážené hodnoty (volitelné)

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu váha zapíše číslo, brutto, táru atd. do své paměti

Digitální váha na chmel postup při vážení prvního žoku/hranolu odstranit hranol z váhy

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu položit hranol na váhu

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu přilepit správný štítek UKZÚZ

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu Čtečkou sejmout čárový kód na štítku

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu tiskárna na váze vytiskne navážené hodnoty (volitelné)

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu váha zapíše číslo, brutto, táru atd. do své paměti

Digitální váha na chmel postup při vážení dalšího žoku/hranolu odstranit hranol z váhy

Digitální váha na chmel Opakováním tohoto postupu se v paměti váhy hromadí informace o zvážených obalech s chmelem. Konkrétně se jedná o: Číslo UKZUZ Odrůda Číslo pěstitele 1-10 pro případ, že pěstitelé sdílejí jednu váhu Poznámka (číslo 1-15 pro libovolné použití) Chmelnice Sušárna Obec Obal (hranol/žok) Brutto a tára Den, měsíc, rok, hodina, minuta Do paměti váhy se vejde asi 3000 vážení.

Digitální váha na chmel Pěstitel může kdykoliv přenést navážené hodnoty z váhy do počítače, pomocí adaptéru pro přenos dat. adaptér pro přenos dat do počítače

Digitální váha na chmel Postup přenosu dat do počítače: Zapnout jednotku s připojeným adaptérem Na jednotce stisknout tlačítko Do PC Vyčkat asi 1 minutu, než se objeví závěrečné hlášení Vypnout jednotku a odpojit adaptér

Digitální váha na chmel Postup přenosu dat do počítače - pokračování 5. Připojit adaptér k počítači (kablíkem do portu USB) 6. Spustit program Žoky3 7. Kliknout na tlačítko Import 1 8. Kliknout na tlačítko Import 2 9. Na seznamu žoků/hranolů se objeví nové řádky – data z váhy

Digitální váha na chmel, program Žoky3 Program Žoky3 byl vytvořen v IT oddělení Chmelařství Žatec a slouží k usnadnění práce s pěstitelskými daty. Následuje přehled nejdůležitějších vlastností programu.

Digitální váha na chmel, program Žoky3 Pomocí tlačítek Import načtete data z přenosového adaptéru digitální váhy

Digitální váha na chmel, program Žoky3 Dalším tlačítkem vytvoříte partii z vybraných žoků/hranolů

Digitální váha na chmel, program Žoky3 Můžete vytisknout papírové Prohlášení pěstitele, na kterém je i čárový kód pro rychlé pořízení do systému Hopwin Chmelařství. Nebo můžete Prohlášení vytisknout z Portálu farmáře.

Digitální váha na chmel, program Žoky3 Můžete odeslat data na Portál farmáře a ušetříte si tak ruční pořizování na Portálu

Digitální váha na chmel Tato prezentace měla za cíl Vás stručně seznámit se základními vlastnostmi digitální váhy a programu Žoky3. Další informace najdete na www.chmelarstvi.cz , odkaz Další služby. Děkuji za pozornost a přeji Vám bezproblémové používání digitální váhy a programu Žoky3. Ing. Jiří Sládek oddělení IT Chmelařství družstvo Žatec 8.8.2010, poslední revize dne 24.2.2011