Národní program udržitelnosti I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Současný systém podpory
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
2. veřejná soutěž programu GAMA, Podprogram 1 Pavel Komárek - člen předsednictva TA ČR Markéta Šulcová - vedoucí odd. veřejných soutěží Lenka Pilátová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
ZMĚNY VE VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍCH V ČR - Reforma systému VaVaI po roce Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc. Prezident AIP ČR Seminář „Ochrana průmyslovéo.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Identifikační kód programu: LO Identifikační kód programu: LO.
Identifikační kód programu: LO Identifikační kód programu: LO.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II (NPU II)
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Národní program udržitelnosti I Jana Říhová Odbor programů výzkumu a vývoje Červen 2012

444 Národní program udržitelnosti I byl schválen usnesením vlády ČR ze dne 19. června 2012 č. 444 Viz Přehled – příloha 1

Právní rámec programu zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Nařízení Komise (ES ) č. 800/2008 ze dne 6. srpna 2008, kterým se v souladu s články 87 a 88 Smlouvy o ES prohlašují určité kategorie podpory za slučitelné se společným trhem (obecné nařízení o blokových výjimkách) – Úřední věstník Evropské unie L 214, 9.8.2008, str. 3-47

Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Doba trvání programu: 2013 – 2020 Délka řešení projektů: 5 let Veřejná soutěž: poprvé v roce 2012, potom každoročně 2013, 2014, 2015

Výdaje na program ze státního rozpočtu ČR na výzkum, vývoj a inovace (v tis. Kč) 2013: 133 270 2014: 958 431 2015: 1 644 766 2016: 1 400 000 2017: 1 520 000 2018: 1 500 000 2019: 1 200 000 2020: 500 000 Celkem: 8 856 467

Kdo může o podporu v programu žádat? Výzkumná organizace, která vybudovala v letech 2007 – 2013/2015 v ČR výzkumné centrum za podpory Evropského fondu regionálního rozvoje, (centra vybudovaná v 1 a 2 Prioritní ose OP VaVpI, centra vybudovaná v OP Praha-Konkurenceschopnost) která prokáže kvalitu koncepce výzkumu a vývoje a managementu centra na příštích 5 let zaručující produkci kvalitních výsledků VaVaI Každé centrum může podat nejvýše 1 projekt

Prokázání způsobilosti uchazeče § 18 zákona o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací významné výsledky řešitele a členů řešitelského týmu vyjádření Řídícího orgánu příslušného operačního programu

Na co může o podporu žádat? Na výzkumnou a vývojovou činnost zajišťující dlouhodobou udržitelnost vybudované infrastruktury reinvestice provozní náklady osobní náklady

O jakou výši podpory může žádat? Objem disponibilních prostředků Maximální výše podpory podle Nařízení EK (20;10;7,5) Maximum: 50 % uznaných nákladů

Způsobilé náklady projektu osobní náklady kapitálové náklady na pořízení a obnovu hmotného a nehmotného majetku provozní náklady (opravy a údržba majetku, služby, nákup materiálu atd.) náklady na získání a uznání práv k průmyslovému vlastnictví, které je výsledkem projektu doplňkové náklady (full cost model vs. 20 % limit)

Jaké výsledky se očekávají od příjemce podpory? výsledky vytvořené zaměstnanci příjemce, kteří jsou členy řešitelského týmu projektu, uplatněné v RIV výhradně jako výsledky projektu výsledky vytvořené ve spolupráci pod vedením členů řešitelského týmu v rámci spolupráce centra uplatněné v RIV další sledovaný ukazatel: mezinárodní a intersektorální spolupráce (mobilita výzkumných pracovníků a rozsah společných výzkumných projektů)

Hodnocení návrhů projektů Infrastruktura centra, vybavení, využití kvalita dosavadních výzkumných a vývojových aktivit (vyhodnocení výsledků řešitelského týmu uchazeče) efektivita dosavadního provozu úroveň managementu a řízení lidských zdrojů dosavadní spolupráce s aplikační sférou strategická koncepce výzkumných aktivit provozní strategie a politika řízení vnějších vztahů doložení motivačního účinku projektu

Průběžné a závěrečné hodnocení projektů Monitoring (sledování souladu řešení ve všech aspektech na základě průběžné zprávy) - každoročně Evaluace (hloubkové vyhodnocení řešení projektu) – v případě nesouladu zjištěného na základě monitoringu, vždy po 2 letech řešení projektu, vždy po skončení řešení projektu

Děkuji Vám za pozornost! Kontakt: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor programů výzkumu Telefon: 234 811 240 E-mail: jana.rihova@msmt.cz