AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ PRŮMYSLOVÁ ZÓNA – PÍSEK
Advertisements

Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Proč recyklovat vozidla s ukončenou životností - autovraky? Mgr. Milena Marešová Praha 2006.
TVORBA.
stlačený zemní plyn vs. nafta
Automobily a co o nich víme
Lisovna plastů, spol. s r.o.
Automobilový průmysl země Sasko
Vznik a vývoj automobilky
Výroba CAS 20/4800/400-S2R Tatra 815 Terrno 4x4.2 pro JSDHO Přeštice
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Škoda 110 Super Sport „Ferat“. Škoda 110 Super Sport „Ferat“
Škodovky od 1964 do 2001.
Škoda auto Mladá Boleslav
slavný americký průmyslník
KM STUDIOS presents - Bugatti Veyron - Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný automobil na světě. sériově vyráběnýautomobilsériově vyráběnýautomobil.
PO BOX 8 (Českobrodská 108n), Praha 3, Česká republika
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
AIRBUS A380 Zvuk Myš, Enter.
HENRY ROYCE A CHARLES ROLLS Miroslav Beňo Adam Pecina.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
1 Životopis Brouka – část II Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna.
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Hliníkový fasádní systém COTTA
Věčný brouk a jeho příbuzenstvo
Trotec FineMarker Hybrid
Výzkum, vývoj a výroba palivových článků
STAVEBNICE LEGO SLAVÍ 50 LET
Honda Civic ( ). V roce 1991 dostal Civic úplně novou, klínovitě se svažující aerodynamickou karoserii s většími rozměry. Hatchback měl rozvor.
Charles Stewart Rolls Frederick Henry Royce Michal Klivanda Jakub Růžek Tomáš Votava ČVUT – PRAHA.
AEV, spol. s r.o. Analýza konkurenčního prostředí společnosti 2012.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Jiří Schwarz a prezident Liberálního institutu děkan Fakulty národohospodářské VŠE odborná konference Senát Parlamentu ČR Antimonopolní politika.
Historie BMW 5 řady Řada 5 je jedním ze základních kamenů soudobé nabídky automobilky BMW.Opět jde o vůz, který ve své třídě určuje laťku pro všechny ostatní.
Airbag Autor: Martin Pinta.
Automobily Jméno: Petra Havlíčková Třída: VIII.
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
Jiří Kučera Natalia Rubinova Martin Sloup Jindřich Štefan.
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
Mikroekonomie I Chování firmy v modelu dokonalé konkurence
ČÍNSKÝ „SMART” Reportér německého časopisu „Autobild”, Claudius Maintz, odcestoval do čínského města Dezhou, aby navštívil továrnu, ve které jsou vyráběny.
Letadla společnosti BOEING
Continental Automotive Czech Republic s. r. o
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
Charles Stewart Rolls 1. Narozen 28. srpna 1877 v Bournemouthu Studium – Eton College a univerzita v Cambridge 1900 – vyhrál závod na tisíc mil s vozem.
LUXUSNÍ AUTOMOBILY.
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
v centrum celoživotního vzdělávání
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Sekundární sektor Průmyslová výroba ČR.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
ALTERNATIVNÍ POHONY AUTOMOBILŮ Miroslav Kubíska
ŘETĚZY VAMBERK.
- NAROZEN ROKU 1863 V DEARBONU (MICHIGAN) - V PATNÁCTI SESTROJIL SVŮJ PRVNÍ PARNÍ PÍSTOVÝ MOTOR – POPRVÉ SESTROJIL BENZÍNOVÝ MOTOR – VYJEL.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Průmyslové zóny v Ústecké kraji a jejich dopady na regionální.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI SDP října PARTNER DOPRAVNÍCH PODNIKŮ PARTNER VÝROBCŮ VOZIDEL PARTNER PRO VÁS.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
Zakázková výroba plastových a pryžových dílů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická
SKORO ZAPOMENUTÁ ČESKÁ AUTA.
Informace o společnosti
2. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
AUDI !!!BY Hynek a Seba!!!.
Podniková logistika ve společnosti INOTECH ČR spol. s.r.o.
Transkript prezentace:

AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU Jiří Jelínek

Automobilový průmysl v Sasku má více jak 100 letou tradici : Vše začal Automobilový konstruktér August HORCH (1868-1951) 1904 založil Horch & Cie. Motorwagen-Werke AG ve městě Zwickau 1909 založil v Zwickau společnost August Horch Automobilwerke GmbH, kterou r.1910 přejmenoval na : Audi Automobilwerke GmbH (audi! je latinskou verzí výrazu horch! = slyš!).

V této době se zde postupně vyráběla tato vozidla:

HORCH byl pojem vyjadřující především luxus

1932 Spojením automobilek : Audi, DKW, Horch, Wanderer vzniká firma Auto Union AG:

• poválečné období(1950) – znamenal nedostatek ocelových plechů a požadavek na snížení hmotnosti vozidel => Soudruzi z NDR vynalezli DUROPLAST • IFA F 8 s kapotami z duroplastu. • 1954 model P70 • 1957 TRABANT P50

• 1959 P50/1 zmodernizovaná verze a kombi • 1956-1959 bylo vyrobeno 36 000 kusů • 1959 P50/1 zmodernizovaná verze a kombi • 1960 typ P60 ( upraven motor, karoserie zůstala) • 1964 revoluční TRABANT 601a 601universal

• Za 34 let bylo vyrobeno 3 miliony Trabantů • Čekací doba na trabanta byla až 11let => proto cena ojetiny byla vyšší než nového • 1989 Každá hvězda má ale svůj konec, je čas jít a dát šanci novým……

•1990 – Stavba automobilky VOLKSWAGEN MOSEL ve Zwickau

Technická data automobilky Mosel : • plocha továrny – 1.800.000 m2 • pracuje zde 6.200 zaměstnanců a 240 učňů, z toho je 8% žen Jednotlivé provozy: - Lisovna - Karosárna - Lakovna - Montážní linka - Logistické centrum

• Vyrábí se zde: • Golf , Passat limuzína • Roční produkce : cca 270.000 vozidel • Vyrábí se zde: • Golf , Passat limuzína • Karoserie D-třídy- Phaeton,Phaeton lang, těžké pancéřování, Bentley Continental GT a Continental Flying Spur • Hliníkové součásti dveře, víka motoru • Výlisky pro celý koncern

Chronologie výroby automobilů ve Zwickau: • 1991 VW Golf II • 1992 VW Golf III • 1996 VW Passat (5.generace) • 1997 VW Golf IV • 2003 VW Golf V • 2005 VW Passat (6.generace)

Díky za pozornost