Postavení v poli - volejbal

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Základní pohybový systém
Sčítání a odčítání výrazů
ZŠ Klášterec Czech Republic
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Učebna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rostlinstvo a živočišstvo světa
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
I přes malé nachlazení, věřte na hře to vidět není. Žije volejbalem tělem, duší, a dres? Tak ten ji sluší!
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
F.R.F mit Vocet - Profesoři Branka Del Petra z Líbejprdelnic na 1:0 Vysvětlivky: Pohyb hráče F.R.F Pohyb hráče Profesorů Pohyb hráče F.R.F s míčem Pohyb.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Systematika fotbalu.
Přebíhání na síti při vlastním podání
SOMATICKÝ PROFIL A SOMATOTYP CHLAPCŮ
Hodnocení kvalifikace ME2013 kadetů pohledem statistických dat Martin Lepič Seminář trenérů EX juniorů a EX kadetů, Brandýs nad Labem, 3. února 2013.
Bylo osloveno 117 žáků. Vyplněných dotazníků bylo vráceno 75, tedy 64%. Odpovědi žáků-respondentů jsou podrobněji vyhodnoceny v následujících grafech.
- nejrozsáhlejší online hra na světě
na Gymnáziu České Budějovice, Česká 64.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Návrhy usnesení Členská schůze sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty Restaurace u Boudů
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Technika řízení LH Přednáška 6 B Vladimír Mana. Pohyb a činnost čárového rozhodčího II Šarvátky Hlášení incidentů Podpora HR Podpora druhého ČR Informovanost,
Charakteristické znaky modelové úpravy dámských kalhot – klínový záhyb
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
KTV PRŽNO Leden Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Volejbal Mgr. Jan Charousek Liberec Vznik a vývoj volejbalu Volejbal vznikl v roce 1895 ve Springfieldu v Massachusetts (USA). Původní název „mintonette"
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_12 TÉMA:
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
SCOUT SCOUT 2Využití 1Pravidla 3Metodologie. Není to nic jiného než převedení hry našeho týmu do čísel. Co to je statistika zápasu? Tato čísla se získávají.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
2. Hra v normálním tvaru, hra s konstantním součtem Martin Dlouhý VŠE v Praze.
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Vady padnutí halenky Vady PD a ZD.
Hodina pohybu navíc - Ragby
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Chyby u sítě, překážení.
Shodnost geometrických obrazců
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Základy součinnosti v útoku s využitím herních činností jednotlivce
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Mgr. Jan Charousek Liberec 2017
UBM postupný útok.
na Gymnáziu České Budějovice, Česká 64.
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

Postavení v poli - volejbal Autoři: Radana Ilčenková a Petr Souček

Cíl prezentace Vážení členové, připravili jsme si pro Vás následující prezentaci, ve které bychom Vás rádi seznámili se základy postavení v poli, které je vhodné pro hru v našem kolektivu. Vysvětlivky k prezentaci: nahrávačka blokař smečař hráč zadní řady míč Tito hráči jsou tam jen pro dokreslení herní situace (jejich herní činnost není v prezentaci zobrazena)

Postavení hráčů přední řady při podání a prvním útoku (var. A) č.1

Postavení hráčů přední řady při podání a prvním útoku (var. B) č.2

Postavení hráčů přední řady při podání a prvním útoku (var. C) č.3

č.4 Útok z levého kůlu, obrana v poli Hráč vykrývá smečaře z levé i pravé strany Nahrávačka vykrývá blokaře z levé i pravé strany Hráč chrání boční lajnu Blok Hráč chrání zadní střed Hráč chrání ostrou diagonálu Hráč hlídá ostrou diagonálu a dlouhou „ulejvku“ č.4

č.5 Útok středem, obrana v poli Hráč vykrývá útok Nahrávačka vykrývá blok z pravé strany Smečař vykrývá blokaře Dvojblok Nahrávačka vykrývá blokaře Hráč vykrývá blok z levé strany Hráč vykrývá útok č.5

č.6 Útok z pravého kůlu, obrana v poli Nahrávačka hlídá ostrou diagonálu a dlouhou „ulejvku“ Hráč chrání ostrou diagonálu Hráč vykrývá blokaře z levé i pravé strany Hráč vykrývá blokaře z levé i pravé strany Dvojblok Hráč chrání boční lajnu č.6

Závěr prezentace Případné dotazy, připomínky a náměty na vylepšení prezentace zasílejte na níže uvedené kontakty. Týká se i pochval :-) Radana Ilčenková, ilcenkova@maestroclub.cz Petr Souček, soucek@maestroclub.cz