Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rostlinstvo a živočišstvo světa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rostlinstvo a živočišstvo světa"— Transkript prezentace:

1 Rostlinstvo a živočišstvo světa
Za předpokladu použití psacích potřeb

2 V ZOO Představme si návštěvu afrického pavilonu
pražské ZOO. Která zvířata ze zvířat níže uvedených bychom tam mohli vidět a která ne.U každého vyřazeného zvířete se zamysleme nad důvodem jeho vyřazení. ŽIRAFA, LEV, SOB, KLOKAN, KROKODÝL,SLON, TASEMNICE, KOLIBŘÍK, GORILA, MAMUT.

3 U řeky a rybníka Ze ZOO se vraťme k řece a k vodě. Napiš tři příklady hmyzu, jehož život(nebo část života) je spojen s řekou nebo rybníkem tak úzce, že nemůže žít jinde. V roce 2002 ČR zasáhly rozsáhlé povodně. Napiš, jaké škody může povodeň napáchat nebo v jakých oblastech života se projeví záporně.

4 Dub Vyjmenuj podstatné věci, které dub potřebuje ke svému životu.
Jak se jmenuje plod dubu? Co je duběnka? Jak se jmenuje brouk, jehož larvy dlouhé a silné jako prst se v dubech vyvíjejí(náš největší brouk)?

5 Hra se slovy Z následujících skupin písmen sestav jména jarních květin. Nesmí ti žádná písmena zůstat nevyužitá: CIS BLE ŽEN DU CINT LE KA NAR HYA SNĚ Spoj jméno ptáka s odpovídajícím způsobem chování: Trhá maso papoušek Saje nektar z květů volavka Cedí drobné organismy z vody datel Tesá do dřeva kolpík Harpunuje ryby kolibřík Louská tvrdé plody orel


Stáhnout ppt "Rostlinstvo a živočišstvo světa"

Podobné prezentace


Reklamy Google