– objevy, názory, hypotézy Klub psychotroniky a UFO, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Exogenní činitelé Činnost stojatých vod.
Advertisements

Měření na mapách.
Zprovoznění experimentu
* Klub psychotroniky a UFO, o.s. slaví 22 let své existence *
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Půdy:.
Magnetické vlastnosti látek
Kompozice, zlatý obdélník a zlatý řez
Plošná interpolace (aproximace)
Bermudský Trojúhelník
GLOBE GAMES 2013 Název: Srovnání okamžité teploty vzduchu s okamžitou teplotou vody.
Izotopy uhlíku a radiokarbonová metoda datování
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Změny atmosférického tlaku (Učebnice strana 138 – 139) Atmosférický tlak přímo vyplývá z hmotnosti vzduchu. Protože se množství (a hustota) vzduchu nad.
Marie Trantinová ÚZEI - pracoviště Opava Ústí nad Labem
Větrné Elektrárny Martin Svoboda. Větrné elektrárny jsou čistý zdroj energie. Pomáhají snížit český příspěvek ke globálním změnám klimatu i závislost.
Název úlohy: 5.16 Atmosférický tlak.
Anotace: Materiál je určen pro 4.ročník ZŠ .
Příroda a já.
Petra Rýznarová Martin Hovorka
SOCIOLOGIE Sociologický výzkum. 1 Sociologický empirický výzkum, je nástrojem, umožňujícím řešit určitý problém.
PŘIROZENÁ ANTIKONCEPCE
David Hnátek A Radka Střihavková
MAGNETICKÉ POLE ZEMĚ.
Mgr. Ivana Pechová Mimimum fotografa Mgr. Ivana Pechová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Proč krása vládne světu
Kulturní rostliny – zelenina, ovoce, krmivo
POVRCH ZEMĚ SE MĚNÍ ZVĚTRÁVÁNÍ.
Aneta Ottová a Nikol Dudová Prima A šk.r.2009/2010
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Problematika a sanace dřevěných konstrukcí Tematický workshop:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Půdní obal Země, nacházející se na povrchu litosféry.
Chemicky čisté látky.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Vztah výpočetní techniky a biomedicíny  počítač - nástroj pro vývoj nových přístrojů  počítač - součást přístrojových.
Souhvězdí.
Program přednášky ,, Kalibrace “ - snímkové souřadnice
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hudební akustika PhDr. Petr Kalina, Ph.D
Galaxie.
HYPOTÉZY „Hypotéza není ničím jiným než podmíněným výrokem o vztazích mezi dvěma nebo více proměnnými. Na rozdíl od problému, který je formulován v.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
„JAKO RYBA VE VODĚ“ EXPERIMENT TŘÍDY KVINTA A – SKUPINA „VÁPNÍK“
:38:44 Tohle by mohly být obrazy z jiné planety či pro sci-fi film. Ale ve skutečnosti to je úžasný fenomén vytvořený nehodou uprostřed.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
1 Diplomová práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra fyziky,
Identifikace vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_ICT.8.r.20 EU OP VK Škola, adresaZŠ Smetanova 1509, Přelouč AutorMgr. Miloš Půlpán Období tvorby VMČerven.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
1. TVAR A VELIKOST ZEMĚ VY_32_INOVACE_11_Z4
Hudební akustika PhDr. Petr Kalina, Ph.D
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Biota ČR - Prezentace s výkladem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Metody analýzy mikroorganismů II
Co nás obklopuje?.
Otáčení Země kolem své osy
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
SLUNCE.
Měření ozonu v Novohradských horách pasivními dosimetry
Půdy.
Bc. Ivana Francová, SOU Liběchov Chemická ochrana rostlin Chemická ochrana rostlin je dnes nejrozšířenější, využívá velkého množství ochranných látek zvaných.
Transkript prezentace:

– objevy, názory, hypotézy Klub psychotroniky a UFO, o.s. Agrosymboly – objevy, názory, hypotézy Klub psychotroniky a UFO, o.s.

Agrosymboly v ČR "Agrosymboly jsou kruhy, mezikruží, ovály, čtverce, obdélníky, trojúhelníky a jiné geometrické obrazce a jejich nesčetné kombinace ("symboly") na polích a zemědělských plochách ("agro"), které jsou vytvořeny polehlými zemědělskými plodinami, přičemž toto polehnutí nebylo způsobeno jakoukoli běžnou mechanickou metodou, ale zatím dosud neznámým vlivem."

Podmínky vzniku agrosymbolů Hledání určitého řádu, pravidla, podle kterého by bylo možno usuzovat na další souvislosti: keltské, pohanské, křesťanské svátky postavení Měsíce a jeho fází

Umístění agrosymbolů Agrosymboly jsou umístěny záměrně v blízkosti obydlených míst nebo komunikací, z důvodu upozornění lidí na jakési blíže neurčené sdělení – nepotvrdilo se nejrůznější nadmořské výšky svah terénu – obrazce vznikají převážně na terénu, svažující se více či méně k jihu, což vedlo k názoru, že vliv, který agrosymboly vytváří, přichází většinou od této světové strany (jaké jsou obrazce na severních svazích? (vzhled a další známky pravosti)

Tvary agrosymbolů Základní tvary agrosymbolů v ČR se neodlišovaly od tvarů a obrazců vzniklých jak v jiných zemích zřídka jde o přesný geometrický tvar kruhu, častěji se vyskytuje více či méně zploštělý ovál. Zajímavé srovnání rozměrově téměř shodných obrazců. Kruh na svahu – téměř pravidelný kruh, kruhy na vodorovném terénu jsou zploštěny (sever – jih)

Sledované problémy - biologie Biologické změny rostlin jsou stěžejními a nejdůležitějšími příznaky pravosti agrosymbolů ohnutí obilných stébel není odpovídajícím kritériem (závislé na stupni zralosti, růstovém stadiu rostlin, na různých druzích plodin, na sklonu terénu, na počasí, teplotě a vlhkosti vzduchu, atd.) stěžejní jsou změny vnitrobuněčné struktury rostlin z agrosymbolu a změny v buněčné stěně a v semenech rostlin z agrosymbolů (teplo změní buněčný mok v páru, a ta při úniku potrhá buněčné stěny)

Sledované problémy - geologie Uvažovalo se, zda lokality, ve kterých agrosymboly vznikají, nemají shodné či podobné prvky a to jak v rámci ČR, tak i dalších lokalit v Evropě a ve světě. dosud se neukázaly souvislosti nejsou známy žádné poznatky o zkoumání geologických souvislostí v zahraničí

Sledované problémy - archeologie žádné megalitické památky se v blízkosti dosavadního výskytu kruhů v ČR nevyskytují, nebo se nedochovaly pozornost se zaměřila na pozůstatky keltské kultury v ČR

Sledované problémy - radioaktivita Při měření radioaktivity půdy nebyly zjištěny žádné anomálie, přesto, že se to často tvrdí, veškeré údaje byly vždy v normě Někdy se stává, že na místech agrosymbolů jsou osvětleny filmy ve fotoaparátu, a to ať jen snímky, pořízené uvnitř obrazce, nebo celý film včetně snímků pořízených dříve nebo po návštěvě agrosymbolu.

Sledované problémy - chemické V obrazcích a jejich bezprostředním okolí byla půda abnormálně vyschlá, všeobecný úbytek vody z půdy Při dlouhodobém sledování agrosymbolů se ukázalo, že místa, kde se některé agrosymboly vyskytovaly, lze spolehlivě určit i s odstupem několika měsíců (nový porost se významně odlišuje od okolí barvou, prorůstáním plevele apod.) To ukazuje na závažné a trvalejší změny v půdě.

Sledované problémy - magnetické jednoduchá měření kompasem prokázala výskyt magnetických anomálií poruchy el. přístrojů, změna v příjmu signálů vysílaček apod. je zapotřebí daleko citlivějších a jemnějších přístrojů (magnetometrů). ty prokázaly obtékání mg. siločar kolem agrosymbolu mg. změny vymizí během několika hodin až dní po vzniku

Sledované problémy - vizuální Zprávy o různých světelných úkazech a o pozorování UFO. Zatím nebylo zaznamenáno svědectví, které by prokazovalo přímou účast nějakého objektu (UFO) či jiného světelného úkazu na vzniku agrosymbolu. Pouze v několika málo případech byly zaznamenány tyto úkazy těsně kolem okamžiku vzniku

Sledované problémy - akustické zprávy o podivných zvucích u agrosymbolů (šum, pískání, nebo i dunění jako od hromu (zvuk s frekvencí kolem 5 kHz) rezonance na přibližně třech frekvencích - 4,0 - 4,6 - 6,5 kHz je otázkou, zda zaznamenané zvuky v blízkosti agrosymbolů souvisí jakkoli s jejich vznikem

Sledované problémy - reakce zvířat Všeobecně se předpokládá negativní vliv agrosymbolů na živé organismy psi a ptáci se prý raději kruhům vyhýbají reakce zvířat nejsou věrohodná a nejsou dosud určující pro jakékoli závěry.

Další výzkum Ley-lines – agrosymboly jsou umístěny na spojnicích mezi kostely, kaplemi, často ve zlatém řezu Agrosymboly vznikající v jednotlivých letech navazují v liniích jeden na druhý V blízkosti agrosymbolů jsou tzv. kaple Božího hrobu, jejich šikmá okénka směřují na místa agrosymbolů

Badatelské spolky v ČR KPUFO (1991) www.kpufo.eu Projekt Záře (1993) www.projektzare.cz Badatelské centrum Statenice (1997) http://www.zahadno.mysteria.cz Záblesk (1995) http://zablesk.mysteria.cz Fantastic Fact Club – FFC (2000) http://www.ffc.cz

Literatura Hesemann, M.: Poselství z vesmíru. ETNA, Praha, 1993 Hesemann, M. - Tothová, E.: Záhadné kruhy v obilí. ETNA, Praha, 1997 Kol. aut. KPUFO: Agrosymboly - objevy, názory, hypotézy. Včelka, Plzeň, 1996 Novák, P.: Vzkazy odnikud. Laiwa Press, Plzeň, 1996 Kyborg, H.J. - H. Koch: Záhadná poselství hvězd. Dialog, Liberec, 1998 Plíšková, A. a kol.: Piktogramy v ČR a energetický systém Země. Krásy agrosymbolů na Moravě 2000 – 2006. Vl. nákl., 2006