Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bermudský Trojúhelník

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bermudský Trojúhelník"— Transkript prezentace:

1 Bermudský Trojúhelník
Kristýna Susserová 9.A

2 Bermudský Trojúhelník
Poloha Historie Záhadná zmizení Pokusy o vysvětlení

3 Poloha Je to oblast mezi Miami na Floridě, Portorikem a Bermudami. Zahrnuje i část Sargasového moře.

4

5

6 Rozloha Bermudy (Hamilton)- San Juan:1540km San Juan(Portoriko)- Miami:1660km Miami- Bermudy (Hamilton):1664 Trojúhelník je tedy téměř rovnostranný a jeho rozloha činí přibližně ,5 km2.

7 HISTORIE O nepříjemných zkušenostech s počasím a plavbou v této oblasti se zmiňuje již Kryštof Kolumbus ve své lodním deníku. Ale až v druhé polovině 20. století, kdy technické možnosti sledování letadel i plavidel byly na značně vysoké úrovni, bylo registrováno několik událostí, které vyvolaly zvýšený zájem o tuto část Atlantiku.

8 Let číslo 19 Nevysvětlitelné zmizení 5 amerických bombardérů TMB Avenger. Ke zmizení došlo Bylo ohlášeno podivné chování kompasů a hodin. Letadla přistála na hladině ,ale okamžitě bylo přerušeno spojení . Při pátrání po bombardérech bylo ztraceno další letadlo. Nikdy se žádné z nich nenašlo.

9

10 Zmizení lodi Cyclops Americká nákladní loď zmizela Nebyli žádné důkazy o tom že byla loď ukradena nebo napadena. Nedaleko Norfolku byl údajně nalezen vrak lodi, o němž se téměř s jistotou předpokládá, že odpovídá lodi Cyclops. Propagátoři trojúhelníku však vytrvale tvrdí, že jde o jiný vrak.

11 Zmizení lodi Marine Sulphur Queen
Nákladní loď zmizela náhle začátkem února Ani zde nikdo nedokázal určit příčinu zmizení. Objeveny byli jen malé pozůstatky lodi a posádky.

12 Zmizení posádky plachetnice Mary Celeste
Na palubě lodi bylo 10 lidí byla nelezena pouze loď bez posádky. Loď byla zcela v pořádku a schopná plavby. Též nikdy nebyli známi příčiny zmizení.

13 Další hlášení neobvyklých jevů
Poruchy chování kompasu neobvyklé atmosférické jevy jako náhlá ztráta viditelnosti, nemožnost určit polohu obzoru Údajný časový posun pozorování tajemných světel na obloze nebo pod mořskou hladinou

14 Pokusy o vysvětlení

15 Ve skutečnosti o žádnou záhadu nejde
Oblast bermudského trojúhelníku je dopravně mimořádně frekventovaná Uvedená oblast se vyznačuje vysokým výskytem hurikánů a tornád Hloubka moře ve velké části této oblasti dosahuje více než metrů a je proto velmi obtížné nalézt vrak ztroskotané lodi V další části této oblasti je podmořský terén naopak velmi členitý

16 Vysvětlení přirozenými příčinami
Určitou část výše uvedených úkazů lze vysvětlit přítomností velkého množství hydrátu methanu na mořském dně, kde je díky vysokému tlaku vody udržován v pevném stavu. Občas se však oddělí část této stlačené látky a zvolna vystupuje hladině. Jak klesá tlak okolní vody, začíná se hydratovaný methan přeměňovat na plyn, takže při dosažení mořské hladiny jde o obří bublinu tohoto plynu o průměru i několika set metrů. Pokud by nad takovým místem proplouvala loď, mohla by se náhle bez varování potopit díky snížené hustotě vody, případně by mohlo dojít k explozi uvolněného plynu iniciovaného nějakým ohněm na lodi nebo elektrickou jiskrou.

17 Spekulativní vysvětlení
UFO- Existuje i domněnka, že mimozemšťané mají v hloubce zdejšího moře svoje základny. Časoprostorová dimenze Dalším vysvětlením je tvrzení, že místě bermudského trojúhelníku se rozkládalo území zaniklé vyspělé civilizace, například bájná Atlantida. Některá energetická zařízení prý mohou být stále ještě v provozu a občas způsobovat hlášené elektromagnetické anomálie nebo jsou původci tajemných podmořských světel.

18 O Bermudském trojúhelníku je mnoho dalších informací
O Bermudském trojúhelníku je mnoho dalších informací. Avšak nikdo zatím tuto záhadu vysvětlit nedokáže.

19 Konec! Zdroje:


Stáhnout ppt "Bermudský Trojúhelník"

Podobné prezentace


Reklamy Google