Makra v Excelu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Práce s okny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
SOFTWARE.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence, makro
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Použití uživatelských funkce Excelu
Hromadná korespondence
GIMP – úpravy fotografií
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TEXTOVÝ EDITOR.
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
RoBla Makra MS OFFICE.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce se šablonami v MS Word 2007
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Tvorba uživatelských formulářů
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Identifikátor materiálu: EU
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel export a import dat. Import ze souboru.
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Tvorba vlastních funkcí VBA Microsoft Excel
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Menu Vytváření menu.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Pracovní plocha, okno, schránka
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Vypracoval-Matěj Šmíd
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
5a. Makra Visual Basic pro Microsoft Escel
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Makra v Excelu

Obecná definice makra: Definice Makro je strukturovanou definicí jedné nebo několika akcí, které chceme, aby MS Excel vykonal jako odezvu na nějakou námi definovanou událost

Spouštění makra: pomocí klávesové zkratky nastavené při tvorbě makra pomocí ikony na kartě Vývojář a spuštěním makra pomocí klávesové zkratky nastavené při tvorbě makra pomocí vloženého tlačítka v listu

Druhy maker podle umístění Při vytváření maker je velmi důležité znát, kam svá makra ukládáme, a to z následujících důvodů: pokud je chceme používat, musíme je mít v našem Excelu otevřená; abychom mohli makra přenášet na jiný počítač, zálohovat je a dělat v nich další možné úpravy.

Druhy maker podle umístění Makra v osobním sešitu maker Makra v aktuálním souboru Makra v novém sešitu maker

Makra v osobním sešitu maker Pokud pracujeme stále na stejném počítači, většinou si makra ukládáme do tzv. Osobního sešitu maker. Jde o soubor personal.xlsb, který je vytvořen po uložení prvního makra do osobního sešitu maker (vytvoří se v umístění C:\Documents and Settings\uživatelxxx\Data Aplikací\Microsoft\Excel\XLStart).

Makra v osobním sešitu maker Nevýhodou tedy je, že makra, která si sem zaznamenáme, jsou dostupná pouze na tom počítači, kde jsme je vytvořili a pod stejným přihlášením uživatele.

Makra v aktuálním souboru Jsou to všechna makra, která máme v právě otevřeném souboru. Budou přístupná jen tehdy, je-li uvedený soubor otevřen. V opačném případě nebudou k dispozici. Sešity obsahující makra je nutné do speciálního sešitu s příponou xlsm.

Makra v novém sešitu maker Je to obdoba předchozího. Tento způsob se používá tehdy, pokud chceme makra přenášet na jiný počítač a nechceme je plést s makry v osobním sešitu maker (např. z důvodů pořízení dalších maker). Potom je vhodné je mít v samostatném souboru.

Makra v novém sešitu maker Dalším důvodem může být, že s makry pracujeme jen občas a nechceme je mít trvale přístupná. Současně nepatří k jednomu konkrétnímu souboru, ve kterém by jinak mohla být (například makra pracující s několika soubory).

Druhy maker podle způsobu vytváření Makra záznamová Makra přímo napsaná v programovacím jazyku VBA Makra psaná přímo kombinací záznamu a úpravami ve VBA

Makra záznamová Tato makra jsou vytvořena v tzv. záznamu, to znamená nahráním posloupností příkazů, které provedeme v režimu nahrávání makra.

Makra přímo napsaná v programovacím jazyku VBA Tato makra jsou napsaná pomocí editoru jazyka Visual Basic for Application, který je součástí programu MS Excel. Tento způsob tvorby maker je v podstatě již programováním a jsou nutné znalosti uvedeného programovacího jazyka..

Makra přímo napsaná v programovacím jazyku VBA Můžeme tak například vytvořit makra s vyhledávacími podmínkami a cykly, se zobrazovanými dialogovými okny apod. Ikona otevře editor VBA. Z nabídky Insert vybereme položku Module

Makra přímo napsaná v programovacím jazyku VBA Z nabídky Insert vybereme položku Module

Makra přímo napsaná v programovacím jazyku VBA Modul můžeme vložit také pomocí pravého tlačítka

Makra psaná přímo kombinací záznamu a úpravami ve VBA Tento způsob je vhodný pro začátečníky, kteří se učí orientovat v základních příkazech VBA. Vytvoříme v záznamu makro a potom jej upravujeme v editoru.