- Nachází se v obci Tábor v Jižních Čechách na toku Košínského potoka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Advertisements

Chráněná území v Olomouckém kraji
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Jordán Jordán.
Alšova jihočeská galerie a gotické umění
Vytvořila Beata Duchková
neboli chrám svatého Štěpána ve Vídni
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Autor: Mgr. Helena Nováková
Vodní nádrž Šance.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA ROTHOVÁ Název:VY_32_INOVACE_641_CESTOVNÍ RUCH V ČR Téma: CESTOVNÍ RUCH.
VY_32_INOVACE_16 JZ Asie - Mrtvé moře. MRTVÉ MOŘE  je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem a Jordánskem  nachází se 420 m pod hladinou.
OBNOVA RETENČNÍ NÁDRŽE JORDÁN
Mise Mars Osídlení. Mise Mars Náš celý komplex se skládá ze čtyř budov, z kyslíkového dolu, z pěti raket, ze solárního panelu a ze dvou nádrží na kyslík.
Vypracovala Darina Krajská
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_6 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Vltava Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Omega 2.B Václav Ezr & Pavel Špecht & Oldřich Linhart
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vypracováno v rámci projektu „Zavádění ŠVP na gymnázium – projekt GOTIKA“ CZ.1.07/1.1.10/
VODNÍ NÁDRŽ PLUMLOV -AKTUÁLNÍ STAV
Můj pohled na techniku není jen o počítačích a jiných vymoženostech,které člověk používá denně a je na nich závislí ale i o technice,která pomáhá našemu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, les, lesní.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Cíl Start Cíl Start.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Život po třicetileté válce
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
Vodní Elektrárna.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Identifikátor materiálu: EU
Petr Machala. Znáte odpověď na otázky? Osobní aktiva jsou: a)oprava vlastního automobilu b)osobní spotřební předměty c)vše co nám přináší příjem d)rekreační.
Doba bronzová a železná
Odbahnění vodní nádrže Hostivař
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Austrálie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejbližším okolím města.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Labe Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Vodní nádrže.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.10 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Základní informace VD a PVE Dalešice
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
SPOLUPRÁCE S PARTNERY – ZÁKLAD KVALITNÍ ODBORNÉ VÝUKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Ekologická katastrofa ARALSKÉHO JEZERA
Jezera Mgr. Petr Králík.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Odvodnění jezerní nádrže Ha!Ha! a následné geomorfologické dopady na dolním toku řeky Ha!Ha!, Quebec, Kanada G.R. Brooks, D. E. Lawrence.
Význam vodních ploch Pří_263_Člověk a příroda_Význam vodních ploch Autor: Mgr. Pavla Martincová Škola: Základní škola Velehrad, Salašská 300, Velehrad.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Digitální učební materiál
Realizace logistiky při povodních ve vybraném okrese
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

- Nachází se v obci Tábor v Jižních Čechách na toku Košínského potoka

- Vznik roku Přehrazení Košínského potoka -Nejstarší nádrž v ČR -Původně postaven na pitnou a rybolov, později se od záměru upustilo -dnes je pouze pro sportovní rybáře a rekreaci

Typpřehrada Rozloha51,77 ha Objem3 mil. m³ Max. hloubka12,5 m Nádrž: Hráz: sypaná Délka:284 m Šířka: m Výška:20 m Pod Jordánem se též nachází proslulý Jordánský vodopád

-Projekt samotný začal 20. září Je to odbahňování po 180 letech -Bylo nutné provést mnoho měření předtím než se celý projekt odsouhlasil. Naše škola měla tu možnost se zúčastnit také několika analýz (př. kvadratura sedimentu). -Nejvíce obav měli lidé z toxicity sedimentu a také s odvozem bahna na určené místo. -Celý projekt se také potýkal s administrativními problémy (dotace z EU, výběrové řízení firem). -Nakonec ale vše proběhlo v pořádku a začalo se s budováním výpustě, která má snížit hladinu Jordána. Zároveň se buduje přehrada v oblasti plovárny, která má rozdělit Jordán na polovinu, aby bylo možné regulovat vodní toky. Momentálně je v provozu pouze provizorní výpusť, která má snižovat hladinu Jordánu o 5 cm denně. -Toto opatření bylo přijato z důvodu společenství ohroženého druhu slávek, které v Jordáně žijí. -Musela být přijata také další opatření kvůli podezření z přítomnosti výbušnin v nádrži. Kvůli tomuto nebezpečí byla vypracována evakuační zóna v poloměru 1km, kde se bohužel nachází i naše škola.

Rozdíl před vypouštěním…… ….. a po vypouštění

Zdroje: bahnem-p8s-/budejovice-zpravy.aspx?c=A110920_121916_budejovice-zpravy_pp G