Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Školení počítače Excel
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Excel ´97 Co je to program „Excel“? součást skupiny programů Microsoft Office, tabulkový procesor vhodný pro tvorbu: tabulek, výpočtů, seznamů, posloupností.
TEXTOVÝ EDITOR.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
2.0 TABULKOVÝ PROCESOR MICROSOFT EXCEL
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
MS EXCEL Charakteristika
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Digitální učební materiál
Vkládání grafických objektů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Formát buňky
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Podmíněné formátování
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)

Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka) 1. lekce on line vám umožní: rychle se seznámit se základními možnostmi programu MS Excel v pohodlí domova virtuálně projít základy MS Excel krok za krokem, srozumitelně a názorně i pro úplné začátečníky určovat si kliknutím myší vlastní tempo výuky podle svých potřeb kdykoliv se pomocí šipek vrátit ke kterékoliv části a průběžně si opakovat naučené postupy na konci lekce si ověřit úroveň zvládnutí látky formou rychlého opakování

Formátování buněk (skupiny buněk) Formátování čísel - postup: myší označíme buňku nebo skupinu (pole) buněk, kde chceme vytvořit nebo změnit formát a použijeme příkaz Formát/Buňky na horní záložce dialogového okna vybereme, co chceme formátovat – Číslo / Zarovnání / Písmo / Ohraničení / Vzorky alternativní postup: pro rychlé formátování buněk a polí lze použít i ikony v panelu nástrojů (obr. 3) Dialogové okno: Formátovat číslo – příklad: Pův. formát: Nový formát: 1325437 1 325 437,0 10.2.2008 10.02.08

Formátování buněk (skupiny buněk) Formátovat zarovnání - postup: myší označíme buňku nebo skupinu (pole) buněk, kde chceme vytvořit nebo změnit formát a použijeme příkaz Formát/Buňky na horní záložce dialogového okna vybereme, co chceme formátovat – Číslo / Zarovnání / Písmo / Ohraničení / Vzorky alternativní postup: pro rychlé formátování buněk a polí lze použít i ikony v panelu nástrojů (obr. 3) Dialogové okno: Formátovat zarovnání - příklad:

Formátování buněk (skupiny buněk) Formátovat písmo - postup: myší označíme buňku nebo skupinu (pole) buněk, kde chceme vytvořit nebo změnit formát a použijeme příkaz Formát/Buňky na horní záložce dialogového okna vybereme, co chceme formátovat – Číslo / Zarovnání / Písmo / Ohraničení / Vzorky alternativní postup: pro rychlé formátování buněk a polí lze použít i ikony v panelu nástrojů (obr. 3) Dialogové okno: Formátovat písmo - příklad:

Formátování buněk (skupiny buněk) Formátovat ohraničení (rámečky) - postup: myší označíme buňku nebo skupinu (pole) buněk, kde chceme vytvořit nebo změnit formát a použijeme příkaz Formát/Buňky na horní záložce dialogového okna vybereme, co chceme formátovat – Číslo / Zarovnání / Písmo / Ohraničení / Vzorky alternativní postup: pro rychlé formátování buněk a polí lze použít i ikony v panelu nástrojů (obr. 3) Dialogové okno: Formátovat ohraničení - příklad:

Formátování buněk (skupiny buněk) Formátovat vzorky (podbarvení buněk) - postup: myší označíme buňku nebo skupinu (pole) buněk, kde chceme vytvořit nebo změnit formát a použijeme příkaz Formát/Buňky na horní záložce dialogového okna vybereme, co chceme formátovat – Číslo / Zarovnání / Písmo / Ohraničení / Vzorky alternativní postup: pro rychlé formátování buněk a polí lze použít i ikony v panelu nástrojů (obr. 3) Dialogové okno: Formátovat vzorky - příklad:

Přesun a kopírování buněk a skupin buněk Kopírování buňky nebo pole přetažením myší - postup: myší uchopit za okraj buňky nebo za okraj celého označeného pole buněk, současně přidržet klávesu Ctrl a přetáhnout na nové místo v listu – buňky se zkopírují i s formátem, původní místo zůstane beze změny alternativní postup: označit buňku nebo pole myší a použít příkaz Úpravy/Kopírovat, následně označit buňku v místě kam ji chci přesunout a použít příkaz Úpravy/Vložit nebo pro příkazy Kopírovat a Vložit lze použít i ikony v panelu nástrojů Kopírování buňky nebo pole přetažením myší - příklad:

Přesun a kopírování buněk a skupin buněk Kopírování buněk tažením za úchyt, vytváření standardních řad - postup: myší uchopit za okraj buňky nebo za okraj celého označeného pole buněk, současně přidržet klávesu Ctrl a přetáhnout na nové místo v listu – buňky se zkopírují i s formátem, původní místo zůstane beze změny alternativní postup: označit buňku nebo pole myší a použít příkaz Úpravy/Kopírovat, následně označit buňku v místě kam ji chci přesunout a použít příkaz Úpravy/Vložit nebo pro příkazy Kopírovat a Vložit lze použít i ikony v panelu nástrojů Kopírování buněk tažením za úchyt, vytváření standardních řad - příklad:

Konec ukázky zdarma Tímto stylem, jak vidíte v této ukázce, jsou koncipovaná všechna naše školení on line. Vše je prezentováno velmi jasně a srozumitelně i pro začátečníka. Je pochopitelné, že pro procházení pokročilejších lekcí je nutno zvládnout nejdříve základy. Proto školení on line pro pokročilejší zařadíme do naší nabídky později. Přejeme všem zájemcům dostatek trpělivosti a dobré výsledky s naším tréninkem on line. Objednat si ho budete moci v našem E-shopu („Objednejte si“). Po zaplacení příznivé ceny na náš účet vám zašleme prezentaci na váš E-mail.