 OBCE a MĚSTA  SPONZOŘI  VEŘEJNÉ SBÍRKY  AKCE JEDNOTY  NADAČNÍ FONDY  DOTACE EU  ČESKÁ OBEC SOKOLSKÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Alternativní zdroje podpůrných opatření
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Úspornými žárovkami a vzděláváním k nižší energetické náročnosti OA Ostrava Ing. Jan Nevima, Ph.D. Závěrečná konference projektu 25. listopadu 2009.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Neziskové organizace a jejich financování
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Zdeněk Bergman1 Příjmy gymnázií Statistické údaje za rok 2006.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Ekonomika Zdroje finančních prostředků pro neziskové organizace 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_09.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Národní dotační programy
Představení dodatku smlouvy s DSO
Program MŠMT VIII v roce 2017
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
odbor politiky bydlení
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
V. Setkání se starosty obcí
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

 OBCE a MĚSTA  SPONZOŘI  VEŘEJNÉ SBÍRKY  AKCE JEDNOTY  NADAČNÍ FONDY  DOTACE EU  ČESKÁ OBEC SOKOLSKÁ

 Rozpočty – bez podpory obcí a měst je fungování sokolských jednot, především provozu a údržby sokoloven, téměř nemožné!!!  Sokolské jednoty musí být partnery měst a obcí!!!  Zástupci sokolských jednot by měly mít zastoupení v zastupitelstvech měst a obcí!!!  „jsme Sokol a tak nám musíte přispět“ – to, že jsme sokolské jednoty nám nedává žádná privilegia, jsme jednou ze součástí občanské společnosti a pouze svou prací a činností si můžeme „vybojovat“ úctu a podporu.

 Můžou být významným zdrojem příjmů  Ideální je osobní vztah se sponzorem  Pro získání sponzorů je nutná nabídka, něco co přesvědčí potencionálního sponzora, že je v jeho zájmu,… má smysl,… je potřebné,… je smysluplné, … stojí to za to…Vás podpořit.  Důležitá je protislužba !!! – prezentace na webu jednoty, sportovních dresech, propagačních materiálech, na reklamních plochách (nástěnkách), v sokolovnách

 Osobní styk s občany obce, města – obcházení jednotlivých domů, stánek na veřejném místě… (nejlépe známá a oblíbená osoba, účast dětí důležitá)  Jasný a konkrétní záměr sbírky (oprava sociálního zařízení, výměna oken, oprava střechy…). Při jednání mít písemnou informaci k předání (o co se jedná, finanční harmonogram, fotky, vizualizace nové podoby, jaké jsou cíle projektu…)  Sbírka spojená s „nabídkou“ – „kup si m 2 střechy, podlahy, obkladů, omítky“… cena za jeden m 2 je xx Kč, … akce doplněná certifikátem „o zakoupení“.

 Sportovní a kulturní akce: „i malý výdělek je výdělek“ (vstupenky, dobrovolné vstupné, prodej občerstvení, tombola…)  PLESY  ŠIBŘINKY  ZÁBAVY  AKADEMIE  PŘÁTELSKÁ UTKÁNÍ  KARNEVALY  MIKULÁŠ  DNY DĚTÍ  SPORTOVNÍ DNY  a mnoho dalšího

 Existují desítky nadačních fondů, kde lze získat „nějakou“ dotaci – sportoviště, činnost, vzdělávání, výměnné programy, přeshraniční spolupráce …  Většinou se jedná o drobnější finanční prostředky v řádu tisíců Kč až max. 100 tis. Kč. Velice rozdílné požadavky a kritéria, administrativně náročné  NADACE ČEZ –  Grantový projekt – ORANŽOVÁ HŘIŠTĚ  Grantový projekt – PODPORA REGIONŮ (výzva 15.října)  Celkem ročně rozděleno cca 150 mil. Kč v rámci ČR

 Základní informace naleznete na:

 Stále je šance dotaci získat, i když není veliká!!!  Administrativně velice náročné, doporučuji spolupráci s odbornou agenturou  Dotace až do výše 92.5% (??) uznatelných nákladů  Projekt musí být zaměřen na co nejširší skupinu lidí a aktivit  nutná konzultace záměru na Regionální radě (Jihlava, Brno)  Rizika: vysoké náklady na zpracování žádosti (hrozí nezískání dotace), doba udržitelnosti 5 let, administrativa, pravidla, „ byrokracie !!!“  Nutná úzká spolupráce s obcí, městem

 Dotace na činnost  Odbor všestrannosti  Odbor sportu  Odbor vzdělavatelský  Dotace na provoz a údržbu TVZ  Pojištění (úrazové, odpovědnosti, majetku)  Investiční dotace (od r zastaveny)

 Jsme schopni udržet činnost v jednotách?  Jsme schopni pečovat o majetek, tak, aby odpovídal dnešním potřebám?  Jsme schopni konkurovat dnešní době? …. jistěže ano, ale sokolské jednoty MUSÍ projít radikální proměnou a přizpůsobení se dnešní době – atraktivní činností, profesionalizací administrace a především činnosti, elektronická gramotnost, moderní vybavení sportovišť…

SOKOL má všechny předpoklady stát se atraktivní a moderní organizací. Záleží pouze na nás, co jsme pro to ochotni a schopni udělat… DĚKUJI ZA POZORNOST