Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Archeologické kultury na našem území
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO EUVENKOV. Moduly vycházející z projektu 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov – Agenda 21 2.Hospodaření.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Vlastivěda - dějepisná část (4. a 5. ročník) Název a číslo učebního.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Bratrská jednota baptistů
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER RNDr.
PROŽITKOVÝ VÍKEND „TÚRA KULTUROU“. V Srbsku u Karlštejna …
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
GREŠLOVÉ MÝTO.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Autor: Mgr. Eva Vondrková Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Morava Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Spolupráce, která přináší plody
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Projekt: Po stopách lovců mamutů PŘEDBĚŽNÝ CÍL Kognitivní: hravou formou seznámit žáky s historickým obdobím pravěku na našem území Afektivní: Emocionální: vlastním prožitkem a osobní
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Tematická oblast Archeologie Datum vytvoření Ročník 5. ročník osmiletého nebo 1. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsah Student se seznámí.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
VY__III/2__ INOVACE__108 Dějepis Pravěk na území Čech a Moravy.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
INFRASTRUKTURA VE VZDĚLÁVÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE Jiří Hrubý , Brno.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Naše škola.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Aktuální informace o stavu
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Archeologické kultury na našem území
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Jiří Hrubý, MÍSTOPŘEDSEDA KS NS MAS ČR JMK , RSK JMK- Brno
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
ŘEMESLNÉ CHOLTICE
Neolit Neolit nebo také mladší doba kamenná je pravěké období, ve kterém se namísto dosavadního lovu a sběru stává hlavním zdrojem obživy zemědělství.
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Vývoj umění na Moravě od počátku do současnosti
Křivonosková Kateřina
Transkript prezentace:

Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova

 Vzdělávací a tvůrčí dílna „Po stopách prvních zemědělců“ se uskutečnila ve čtvrtek 21. června 2012 v rámci projektu „Po stopách prapředků“ realizovaného za podpory Evropské unie a Programu rozvoje venkova ČR, tentokráte na území našeho partnera v regionu Moravského Krumlovska a Jevišovicka.  Tuto dílnu realizovala partnerská MAS Živé pomezí Krumlovsko – Jevišovicko, která působí na území 49 obcí severozápadního Znojemska, ve spolupráci s naší Místní akční skupinou Dolní Morava, které působí na území 22 obcí Podluží, Hodonínska a Hovoranska.  Hlavním cílem projektu „Po stopách prapředků“ je rozvoj a rozšíření spolupráce mezi MAS Dolní Morava a MAS Živé pomezí Krumlovsko - Jevišovicko, zapojování veřejnosti od obnovy kulturního dědictví a podpora propagace historické hodnoty území a území MAS.  V rámci tohoto projektu byly plánovány dvě společné poznávací akce, svými činnostmi zaměřené na upevňování lokální identity dětí, vzájemné poznávání a prohlubování zájmu o historii svého území.

 Každý účastník si prošel všemi stanovišti, kde si pod vedením lektorů vyzkoušel připravené činnosti a dovednosti a prohloubil své znalosti o našich předcích a seznámil se s pravěkou minulostí navštíveného regionu.  Cílovou skupinou byli žáci základních škol obcí v působnosti MAS Dolní Morava a MAS Živé Pomezí.

Žáci se snaží vyrobit z dřevěných korálků šperk tak, aby se co nejvíce podobal šperkům z pravěku.

Prohlídka muzea

Vědomostní test

1. Na které lokalitě poprvé Jaroslav Palliardi v r objevil nálezy kultury s moravskou malovanou keramikou?  a) ve Vedrovicích  b) Znojmě – Novosadech  c) ve Starém zámku u Jevišovic 2. Na které lokalitě Jaroslav Palliardi použil poprvé při archeologickém výzkumu tzv. stratigrafickou metodu výzkumu?  a) V Hlubokých Mašůvkách  b) Těšeticích  c) ve Starém zámku u Jevišovic 3. Ve které obci na Znojemsku byla donedávna uložena světoznámá archeologická Vildomcova sbírka?  a) ve Znojmě  b) v Brně  c) v Boskoštejně 4. Z jaké lokality pochází unikátní plastika „Hedvika“?  A) z Hlubokých Mašůvek  B) z Mašovic  C) Grešlového Mýta  Správné odpovědi: 1b, 2c, 3c, 4b

Každý si vyrobil svůj větrník a pokračoval na další dílničku

A tady začala výroba bylinkového polštářku a voničky.

Venuše z Vedrovic vyrobená z moduritu a vypálená.

Akce se zúčastnili žáci naší školy s paní učitelkou Mgr. Evou Klvaňovou. Martin Hanzlovič Matěj Kořínek Hedvika Klvaňová Michal Tureček Mirka