Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
VY_32_INOVACE_13,čj. ZU__ D CHLU_ _ 1 P B HRA__ N.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Měsíc.
MĚSÍC.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
TEPLO A SVĚTLO.
ZEMĚ A PLANETY.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Pexeso s příklady VY_32_INOVACE_10
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_4,čj.
HRAJEME SI S ČÍSLY Sčítání do 10 VY_32_INOVACE_7
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_18.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM HOUBY VY_32_INOVACE_17.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … OBRATLOVCI VY_32_INOVACE_4.
PLANETA ZEMĚ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM LÁTKY A JEJICH SKUPENSTVÍ VY_32_INOVACE_11.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské smysly ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Vesmír.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Měsíc a Slunce Pavel Janoušek – ZŠ náměstí Varnsdorf
Informační technologie-prezentace
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
VY_32_INOVACE_11_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Př-4. ročník
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
Gravitační síla, gravitační pole Země
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_10,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_2,čj.
Glóbus Glóbus - zmenšený model Země - má své měřítko
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_15.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Nikola Houšková, Aneta Říhová
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Odčítání do 10 VY_32_INOVACE_8 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_6,čj.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
PŮVOD PLANET.
NÁZEV PLANETA SE VYJADŘUJE TAKÉ POJMEM
PLANETA ZEMĚ Martin Fišera.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
MĚSÍC.
Země – modrá planeta.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Země a Měsíc Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pohyby Země a Měsíce.
SLUNCE.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Vznik Sluneční soustavy, vznik života na Zemi
Transkript prezentace:

Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Země a Měsíc VY_32_INOVACE_2

Hodně zdaru, právě začínáme !!! Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a budu vás provázet zábavnými cvičeními a pomáhat vám při soutěžních hrách. Dnes se dozvíme něco nového o naší Zemi a Měsíci. Hodně zdaru, právě začínáme !!!

Troška teorie nikoho nezabije: Země. Země je třetí planeta sluneční soustavy. A zatím jediná planeta, kde je život. Země obíhá kolem Slunce a oběhne ho za jeden rok. To způsobuje změnu ročního období. Má tvar nedokonalé koule. Planetu obklopuje vzduch, který nám umožňuje dýchání a na Zemi je voda, ve které vznikl první život. Na Zemi je silná gravitace . Uvnitř Země je jádro s roztavenými látkami. Zemský povrch – souš je rozdělena do šesti kontinentů –Asie, Amerika Afrika, Antarktida, Evropa a Austrálie.

Troška teorie nikoho nezabije: Měsíc. Měsíc je jediná známá oběžnice planety Země. Měsíc oběhne planetu Zemi za jeden měsíc. Gravitační síly měsíce způsobují na Zemi příliv a odliv. Měsíc je pokryt spoustou kráterů, které vytvořili dopadající meteority. Na Měsíci zatím nebyla objevena ani voda, ani kyslík pro život. Měsíc je nejjasnější v noci, ale občas je vidět i ve dne. Lidé ze Země pozorují vždy jen jednu stranu Měsíce, protože Měsíc se neutáčí kolem své osy. Lidé posílají na průzkum Měsíce spoustu sond a družic. První lidé, kteří přistáli na Měsíci v roce 1969 byli N. Amstrong a E.Aldrin.

Co se nachází uvnitř planety Země? Jaký je tvar naší planety? Správně zodpovězená otázka ti při kliknutí na ni odkryje kousek obrázku. Co se nachází uvnitř planety Země? Jaký je tvar naší planety? Do jaké soustavy patří Země? Kde vznikl první život? Jaké síly působí na věci na Zemi? Za jak dlouho Země oběhne Slunce? Co obklopuje planetu? Jak je rozdělena zemská souš? Kolik je planet, kde se nachází život?

1. Co je to Měsíc? 2. Za jak dlouho Měsíc oběhne planetu Zemi? 3. Má nějaký vliv Měsíc na Zemi? 4. Čím je pokryt povrch Měsíce? 5. Je na Měsíci voda a kyslík k dýchání? 6. Kdy můžeme Měsíc pozorovat ? 7. Proč lidé ze Země nevidí Měsíc z obou stran? 8. Jak lidé Měsíc zkoumají, byl už na Měsíci člověk?

ÚKOL : List č. 3 a 4 – přečti si něco zajímavého o naši planetě Zemi a o její obíhající hvězdě Měsíci List č. 5 – pokud správně zodpovíš otázku smíš kliknout na modrý čtverec, pod kterým je část obrázku, jakmile odpovíš na všechny otázky rozkryje se ti celý obrázek List č.6 - postup je stejný, jen se ti rozkryje jiný obrázek Zpět na list 5 se vrátíš kliknutím na Úkol: Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 2 Téma sady: Zkouším, bádám .. Název DUM: Země a měsíc Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM využijete při získání nových poznatků o Zemi a Měsíci Žáci se pokusí zapamatovat si co nejvíce, aby mohli správně odpovědět na testované otázky Zpět na úvod