Jak na ně? Kde jsou? Jak odhalit talenty.. Skupina „FYBICH“ Odhalit skryté FyBiCHy – fyzika, chemie, biologie a další přidružené obory, např. zeměpis,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To.
Advertisements

Naučil jsem se....
Workshopy (kolegové pro kolegy)
PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
Nejrychlejší příprava do školy Nejlepší volba pro žáky i rodiče pro žáky tříd a ročníků víceletých gymnázií.
REALIZACE PROJEKTU „JADERNÉ PŘEMĚNY VERSUS PROMĚNY NÁS A SVĚTA“ REALIZACE PROJEKTU „JADERNÉ PŘEMĚNY VERSUS PROMĚNY NÁS A SVĚTA“ Vojtěch Žák KDF MFF UK,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vymezení a funkce volného času
SYSTÉM POČÍTAČEM PODPOROVANÝCH EXPERIMENTŮ KE ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Seminář v rámci soutěže MUP Praha o nejlepší studentský podnikatelský nápad pro studenty středních škol více informací na: Osobní business.
Informace pro žáky 9. tříd ZŠ
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
VZNIK KRÁTKÉHO FILMU. Fáze vzniku krátkého filmu s komentářem 1. Přípravná fáze 2. Natáčení 3. Zpracování 4. Titulkování Je vhodné sledovat reportáže.
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
Myšlenkové základy skautingu
Hodnocení výstupu v kurzu verbální složka: přiměřená hlasitost přiměřené tempo správné frázování dynamika řeči emocionalita.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Efektivní učení.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium Barbora Ondruchová.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Co tvorba ŠVP škole přinesla Možné přínosy tvorby z pohledu pilotního gymnázia v Rumburku.
PROČ JÍT NA MG VSETÍN? Budeš mít všeobecný přehled o čemkoliv
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Výpočetní technika při výuce fyziky Jiří Tesař. VT – při výuce VT nedílná součást každodenního života, VT musí být také součástí výuky, vybavení škol.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
OBLÍBENÝ PŘEDMĚT Finanční gramotnost Chovančíková Eva 1.A.
Jak se staví ke vzniku Komory sociálních pracovníků nezisková organizace Seminář v PS PRAHA,
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Fyzika – vybrané kapitoly
Čím chci být ,až vyrostu.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Zpětná vazba Jitka Navrátilová
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Public Relations.
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Vliv radiace na člověka
Čím chci být až vyrostu…
Naučil jsem se....
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Vymezení a funkce volného času
Science talent Ostrava
Při technické univerzitě v Liberci
Program proti šikaně, který opravdu funguje
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Jak na ně? Kde jsou? Jak odhalit talenty.

Skupina „FYBICH“ Odhalit skryté FyBiCHy – fyzika, chemie, biologie a další přidružené obory, např. zeměpis, matematika. Za nejlepší způsob odhalení považujeme vlastní zkušenost, zážitek s probíranou látkou. …proto v projektu Jdeme na to od lesa experimentujeme jako diví….

Kde všude se hledají fybichové? v běžné výuce, na laborkách, v rámci předmaturitních seminářů i celoškolních projektových dnů, v terénním výzkumu Fybich neodolá a prozradí se!

Co na to učitelé…

 experimenty se snadno a rychle připravují  „Měří se v reálném čase např. výkon elektrárničky je něco, co dříve nebylo ve škole moc myslitelné... Pro mě to znamená nový impuls (taková krev do žil :)).“  zpestření výkladu nebo rozšířené možnosti pro samostatnou vědeckou práci studentů - studenti sami zjišťují a měří (lépe si pamatují, chápou)

A co na to studenti?

Názory studentů „Určitě mě baví víc fyzika, kde jsem obyčejně o laborkách nechápala co a proč měříme. V tomhle směru mi Pasco jednoznačně otevřelo úplně nový pohled na věc.“ potencionální fybich „Myslím, že tahle malá krabička umí kompletně změnit pohled na předmět a při laborkách a ostatních cvičeních nám opravdu pomáhá.“ potencionální fybich „…Někdy by to chtělo trošku zpomalit s výkladem, protože ne každý jsme technický genius..“ „Co se PASCA týče, soudím, že nejzábavnější jsou výjezdy do terénu. To považuji za opravdové zpestření výuky. Rozhodně větší zábava než sedět v laboratoři.“ „Méně nudného zapisování do sešitu... =P“

Skupina „Médiové“ ( méďové) -skupina odkrývaná v prostoru GYMFRY MÉDIA -pro prozrazení potřebují kameru, mikrofon, blok, promítací plátno, tiskárnu, foťák, televizi - jsou mírně nebezpeční, rádi šťourají a vyšťourané zveřejňují Diginaves01_61_projektovy_den_na_gymnaziu_low.wmv

Kde se méďové hledají? v běžné výuce, projektových aktivitách, na facebooku, na školních a jiných zdech, při natáčení reportáží, zajišťování fotodokumentace (paparazzi) Diginaves01_49_workshop_na_GF_high Méďa neodolá a prozradí se !

Co na to učitelé?  nebojí se vystupovat na veřejnosti či před kamerou  kultivují si dobrovolně ústní projev  mají neskutečné postřehy a nápady, které oživují hlavně češtinu  „Baví mě jejich básničky.“

Skupina „virtuální dráteníci“  ukrytí v davu  zahledění do monitoru  nekomunikují - virtuální identita obtížné získávání návnad do pastí Ještě na tom děláme!

Chcete vidět či slyšet víc? Možná příště.

Děkuji za pozornost