Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Sluneční soustava Předmět: Biologie Třída: 1L
Sluneční soustava.
Sluneční soustava Slunce
ZEMĚ A PLANETY.
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Počítačová soutěž Počítač je můj kamarád
Země ve vesmíru.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vypracovala:Klára Utišilová
Vesmír.
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
VESMÍR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Planety.
Vesmír (Space).
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
Vesmír a sluneční soustava
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Nikola Houšková, Aneta Říhová
Sluneční soustava.
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
PLANETA ZEMĚ Martin Fišera.
Sluneční soustava.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
PLANETA ZEMĚ. Země ve vesmíru Vesmír vznikl asi před 15 miliardami let, kdy nastal tvz. "Velký třesk''. Stáří sluneční soustavy se odhaduje na 5,7 mld.
ZEMĚPIS. VESMÍR - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty VESMÍR.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
V E S M Í R ? Seznamte se, prosím!.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
VESMÍR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Mgr. Jiří Kliner 8. ročník Cestování vesmírem s rovnicemi Červen 2012
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava Planeta Země Evropa Česká republika

VESMÍR je vše, co je kolem nás. Označení „vesmír“ se častěji užívá pro pojmenování prostředí, ve kterém se nachází naše planeta Země. Velký třesk - vesmír vznikl asi před 13 miliardami lety Velkým třeskem (velkou explozí). - vzdálenosti ve vesmíru jsou obrovské, a proto pro ně lidé vymysleli zvláštní jednotku – světelný rok. Hvězdy Kometa součástí vesmíru jsou vesmírná tělesa – hvězdy, planety, měsíce, komety.

GALAXIE – MLÉČNÁ DRÁHA - velká seskupení hvězd nazýváme galaxie. Ve vesmíru je asi 100 miliard galaxií. - my žijeme v galaxii, kterou nazýváme Mléčná dráha. Slunce - v Mléčné dráze je asi 1 bilion hvězd. - naší nejbližší hvězdou je Slunce vzdálené asi 150 milionů kilometrů. Světlo ze Slunce k nám letí asi 8 min.

SLUNEČNÍ SOUSTAVA - kolem naší nejbližší hvězdy - Slunce obíhá 8 planet. Ty tvoří tzv. Sluneční soustavu. - jednou z těchto planet je i naše Země. Planety Sluneční soustavy: Jupiter Uran Merkur Země Venuše Mars Neptun Slunce Saturn největší planetou Sluneční soustavy je Jupiter. - naše Země je třetí planetou od Slunce. Slunce

PLANETA ZEMĚ - je třetí planetou od Slunce, je součástí Sluneční soustavy, která patří do Mléčné dráhy. - obíhá kolem Slunce. - takto vypadá Země z vesmíru. Díky modré barvě (oceány) se jí přezdívá „Modrá planeta“. Země focená z Měsíce - kolem Země obíhá Měsíc, který můžeme spatřit na noční obloze. - je jedinou planetou Sluneční soustavy , na které existuje život.

SVĚTADÍL - EVROPA - na planetě Zemi je celkově šest světadílů. Světadíly (podle velikosti): Evropa Asie 1. Asie 2. Amerika Afrika 3. Afrika Amerika 4. Antarktida 5. Evropa Austrálie 6. Austrálie Antarktida - my žijeme v Evropě. Co je světadíl? Světadíl je pevnina, která vystupuje nad vodou (oceánem).

STÁT - ČESKÁ REPUBLIKA - na světě existuje asi 200 států. - my žijeme ve státě, který se nazývá Česká republika. Naše státní vlajka - hlavou České republiky je prezident Václav Klaus. - hlavním městem ČR je Praha. Rozloha ČR: - v porovnání se všemi státy světa je ČR na 113. místě. - naše republika obsazuje každý rok první místo ve spotřebě piva. Každý občan ČR průměrně vypije 160 l piva za rok.