Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Advertisements

Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Poznávání přírodnin 2. část 5.ročník – obrázky s * 6.-7.ročník – obrázky s ročník vše.
Srnec obecný roksčítáníplánlov
Pštros dvouprstý* Emu australský* BĚŽCI Kasuár přilbový Nandu pampový.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 7 Autor: Mgr. Iveta Votápková Dělení ptáků Pětilístek: peří
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_468.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vedlejší jatečné produkty
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
POZNÁVAČKA TEST Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Žáci se seznamují s živočichy žijícími v lese
Tržní části vepřového masa Vepřové sádlo
Předběžná příprava drůbeže
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
Hovězí vývar s kapustou a rýží
PTÁCI.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Digitální učební materiál
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní nabídka ptáků
Ekosystém pole Savci Přírodověda 4. ročník
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
SAVCI.
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Ekosystém louka Živočichové
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EKOSYSTÉMY (s důrazem na učebnicové e. ČR).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_07
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Předběžná příprava zvěřiny
Autor: Petra Kejvalová
Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina Žák ZŠS, 7. ročník
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Jestřáb lesní.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Řád: Sudokopytníci znaky: na nohách 2 nebo 4 prsty zakončené kopyty
Transkript prezentace:

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Zvěřina Spotřeba, dělení, tržní druhy zdroj: http://vladahadrava.xf.cz http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/pvhlavni.htm 17.12.2019

Obsah Spotřeba zvěřiny Dělení zvěřiny Tržní druhy

Spotřeba zvěřiny Spotřeba činila v roce 2013 0,9 kg Od roku 2009 stálá spotřeba Zvěřina do gastra jen po kontrole SVS

Zvěřina

Dělení vysoká (spárkatá) - srnec, srnka, jelen, laň, daněk nízká - zajíc, divoký králík černá - divoký vepř (kňour, bachyně, selata)

Dělení pernatá lesní - tetřev, tetřívek, sluka lesní, jeřábek, kvíčala, divoký holub polní - bažant, koroptev, křepelka, hrdlička zahradní vodní - divoká husa, divoká kachna, čírka vodní, lyska červená - kamzík, muflon, medvěd

Dělení vysoké Hřbet Zadní běh – kýta Přední běh – plec Krk Hrudí Kližky

Dělení - nízká Kýta Hřbet Plec Hrudí Krk

Dělení - divočák Hřbet Kýta Plec Hlava 5. Krk 6. Hrudí 7. Kolínka

Tržní druhy Na trh se dostává zvěřina jatečně zpracovaná Bez kosti a rozbouraná na části Hřbet, svíčková, kýta, plec, kýta, maso na guláš Pernatá – bažant – prsa, stehna, vcelku stažen - divoká kachna - prsa

Otázky Jaká je spotřeba zvěřiny? Jak dělíme zvěřinu? Jaké části masa jsou u zvěřiny vysoké? Jaké části masa jsou u zvěřiny nízké? Jaké části masa jsou u zvěřiny černé?