INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek AnotacePrezence slouží k procvičení probrané ho učiva.
HARDWARE VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ. ROZDĚLĚNÍ HARDWARU VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ KLÁVESNICE MYŠ SCANNER WEBKAMERA VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ MONITOR TISKÁRNA REPRODUKTORY PLOTTER.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k procvičení probrané ho učiva.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware2 (EUPŠInf3),
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skener Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware počítače.
INFORMATIKA – Test č.1 VY_32_INOVACE_03 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Mgr. Petra Toboříková. 1. Vstupní zařízení 2. Výstupní zařízení.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
HARDWARE VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ.
PREZENTACE Vytvořeno Ondřejem Suchým.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Základní části počítače a jejich zařazení
Informatika pro 5. ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_05 Škola:
Počítačová grafika Rozdělení počítačové grafiky, charakteristika jednotlivých druhů.
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Teoretické pojmy z výpočetní techniky
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
POČÍTAČ VY_32_INOVACE_02 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM
Informatika – Seznámení s provozním řádem
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_14_Elektrický odpor
Informatika – Grafika.
Teorie Informace, signál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ARCHITEKTÚRA POČÍTAČA
Počítač a jeho příslušenství
Informatika Počítačové sítě.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Komponenty v PC (napsat do sešitu).
Hardware Vstupní zařízení Mgr. Jan Vobornik, Masarykova ZŠ.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika – Opakování základů ICT
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Vstupní a výstupní zařízení
Základní ovládání „Windows“
Základní části počítače
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 9. ročník
Informatika Počítačové sítě.
Co se skrývá uvnitř skříně?
Transkript prezentace:

INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE

POČÍTAČ PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje podle nějakého programu, který vytvořil programátor. Informace je zpráva, sdělení, údaj, který můžeme dál zpracovávat. (Musí mít pro adresáta hodnotu např. Je 5 hodin, Koupil jsem sešit…)

Vybavení osobního počítače: Základní jednotka Periferní (přídavná) zařízení

Periferní (přídavná) zařízení Klávesnice Myš Monitor

Periferní (přídavná) zařízení Skener – slouží k nasnímání obrázků a jejich přenos do počítače. Tiskárna – tisk obrázků, textů Multifunkční zařízení – tiskárna, scanner a kopírka v jednom

Periferní (přídavná) zařízení Mikrofon Webová kamera Reproduktory a sluchátka.

Periferní (přídavná) zařízení Projektor – zařízení na promítání obrazu z počítače na velké promítací plochy. Interaktivní tabule

Periferní (přídavná) zařízení Joystick a další herní zařízení (volant, pedály) Plotter [čti plotr] - zařízení podobné tiskárně, sloužící pro tisk na velkoformátové plochy (plakáty, velké výkresy)

Ostatní zařízení UPS - záložní zdroj, který krátkou dobu napájí počítač elektrickou energií v případě výpadku elektrického proudu. K počítači se dají připojit i další zařízení. Jsou to například: digitální fotoaparát, kamera, mobil, stroje a zařízení v továrnách a mnohá jiná zařízení.

Zdroje obrázků: Autor: M. Pěnčíková https://baranciktimotej.wordpress.com/category/pocitace/ http://www.rsi-relief.com/2005/04/thumbs-down-microsoft-optical-desktop-pro/ http://touque.ca/EC/students/XuN/glossary_page.html http://www.grafika.cz/rubriky/skenery/novy-skener-epson-perfection-4870-photo-132031cz http://www.digimanie.cz/recenze-megatest-tiskaren-epson-stylus-photo-r200-a-r300/646 http://www.czc.cz/hewlett-packard-laserjet-m1005-mfp/40328/produkt/1hf9qt527sgoo8hh4cus2gvqh9/diskuse http://technet.idnes.cz/navod-jak-vysilat-z-webkamery-na-internet-fgg- /software.aspx?c=A060124_190357_software_dvr http://www.kasa.cz/prislusenstvi-pro-pc-notebook/reproduktory-k-pc/ https://www.alza.cz/herni-sluchatka-s-mikrofonem/18853600.htm http://www.softcom.cz/eshop/benq-dlp-projektor-ms612st-2500-ansi-svga-5000-1-hdmi_d114237.html http://komenacek.cz/img/tabule01.jpg http://www.amazon.com/Extreme-3D-Pro-Joystick-Windows/dp/B00009OY9U http://www.bechtle.be/shop/BD_BE- en/HP%20Designjet%20Z5200PS%20A0%2B%20(44%22)%20Plotter_626952