Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware2 (EUPŠInf3),

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware2 (EUPŠInf3),"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware2 (EUPŠInf3), Inf 8.r. Zpracoval:Mgr. Bouška Martin

2 Hardware 2 periferie počítače Cílem výstupu je, aby žáci získali přehled o zařízeních připojovaných k počítači a jejich funkci. DUM vytvořen 8.9. 2011

3 Počítačové periferie jsou zařízení, které rozšiřují možnosti počítače. Konkrétně slouží k zadávání dat do počítače nebo jejich výstupu.

4 Klávesnice Je určena k ovládání počítače a vkládání znaků.

5 Počítačová myš Je zařízení, které snímá informace o svém pohybu a odesílá je do počítače. To se obvykle projeví pohybem kurzoru na monitoru počítače. Myš má tlačítka a polohovací kolečko, kterými lze počítač ovládat.

6 scanner Je zařízení, které převádí texty nebo obrázky z „papírové“ podoby do podoby digitální, kterou lze zpracovat počítačem.

7 Mikrofon, webová kamera Mikrofon přeměňuje zvuk na elektrické signály. Webová kamera vytváří obrazové snímky, které ukládá do počítače nebo na internet.

8 Monitor, projektor Monitor nebo projektor je výstupní zařízení. Zobrazuje texty a jiné informace.

9 Tiskárna, plotr Přenáší data na papír nebo jiné médium. Tiskárna je určena k tisku textů, fotografií. Plotr slouží ke kreslení technických výkresů.

10 Reproduktor, sluchátka Jsou výstupní zařízení převádějící elektrické signály na zvuk.

11 Úkol Vyhledejte pomocí internetu další periferní zařízení a jejich funkci. Zapište do sešitu.

12 Použité zdroje http://www.lcd-monitory.cz/ http://howtoinfo.ru/2009/06/kak-vyibrat-monitor/default.htm http://93.185.96.114/index.php?option=com_content&view=arti cle&id=4718&catid=34&Itemid=70 http://www.levne-notebooky-pc.cz/repasovana- technika/pocitace/prislusenstvi-pc/mys-ms-basic-optical- mouse http://www.systemonline.cz/clanky/osobni-tiskarny.htm http://www.markonet.cz/pages/vyuka/principy- pocitacu/tiskarny-a-plottery/laserove-tiskarny.php http://interier.hyperbydleni.cz/domaci-elektronika/515- vybirame-projektor/ http://www.inksystem.cz/plotter-ciss/hp/1050c-plus.html http://www.palmpc.cz/koss-sluchatka-porta-pro/ http://www.basys.cz/produkty/bose/osobni-audio- mutimedia/bose-reproduktory-k-pc/companion-2-series-ii http://www.lan-shop.cz/genius-31600034100-f-17-108157 http://volanty.kvalitne.cz/vibracni_volant_pro_pc.htm http://pocitac.jex.cz/menu/webkamery/mikrofon http://icttrends.com/preparation/fundamentals/input-unit- keyboard-mouse-scanner


Stáhnout ppt "Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware2 (EUPŠInf3),"

Podobné prezentace


Reklamy Google