ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

Potravní vazby rostlin a živočichů
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: Vztahy mezi organismy
Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012
Živá a neživá příroda 3. ročník
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
PTÁCI Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
ŽIVOČICHOVÉ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_35_ Prvouka 3.ročník Živočichové 2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ŽIVOČICHOVÉ – znaky života
Živá příroda.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:
Společné znaky rostlin.
VY_32_INOVACE_06-49 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh: Živá příroda Téma: Živočichové – společné.
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Podstatná jména Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název:
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_16_PROCVIČOVÁNÍ.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Geometrie Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Rostliny.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ŽIVOČICHOVÉ - PROCVIČOVÁNÍ
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
Společenstva vod Živočichové
Společenstva lesů - stromy
Sčítání a odčítání do 10 Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Živočichové Společné znaky: Přijímají vodu a potravu, vylučují.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Slova nadřazená a podřazená
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
VY_32_INOVACE_07_PŘV_DÝCHÁNÍ ROSTLIN
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
Ekosystém les Živočichové
Společenstva polí Rostliny
Užitečná zvířata ve volné přírodě
Jazyk a jazyková komunikace
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_117_Obratlovci
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_03_PROCVIČOVÁNÍ.
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY_52_INOVACE_27_ Vlastnosti živočichů
(český jazyk pro 1. ročník)
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Přídavná jména a příslovce
Živočichové.
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_20_ŽIVOČICHOVÉ Sada: 2 Druh materiálu: DUM PRV č. 20 Jméno autora: Mgr. Žaneta Gruntová Škola: ZŠ A MŠ Cholina, okres Olomouc, příspěvková organizace Cholina 35, 783 22 Datum vytvoření: 10. 3. 2012 Předmět: Prvouka Ročník: třetí Anotace: Materiál (DUM) je určený k seznámení se součástí živé přírody – s živočichy a jejich společnými znaky. Je určen ke společné práci, která proběhne na interaktivní tabuli. Klíčová slova: společné znaky živočichů, zařazení podle přijímané potravy, potravní řetězec Zdroje: www.office.microsoft.com, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Feldhase.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prase_divoke.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vulpes_vulpes_standing_in_snow.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Capreolus_capreolus_(Marek_Szczepanek).jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Martes_martes_crop.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kurre5.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:WildRat.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cabbage.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pieris_napi_Suomenlinna.JPG, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Orthetrum_cancellatum.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:European_Common_Frog_Rana_temporaria_(cropped).jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Natrix_natrix_(Karl_L).jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bristol.zoo.white.stork.head.arp.jpg,

ŽIVOČICHOVÉ SPOLEČNÉ ZNAKY: VYLUČUJÍ oxid uhličitý při dýchání trus moč a pot PŘIJÍMAJÍ vodu a potravu POHYBUJÍ SE chodí, plavou, létají, plazí se DÝCHAJÍ REAGUJÍ NA ZMĚNU TEPLOTY zimní spánek, letní spánek, stav strnulosti ROSTOU A VYVÍJEJÍ SE ROZMNOŽUJÍ SE

ŽIVOČICHOVÉ DOPLŇ TABULKU: SAMEC SAMICE MLÁDĚ srnec srna srnče jelen laň koloušek kanec bachyně sele zajíc zaječice zajíček medvěd medvědice medvídě

ŽIVOČICHOVÉ PODLE PŘIJÍMANÉ POTRAVY DĚLÍME ŽIVOČICHY NA: MASOŽRAVCE VŠEŽRAVCE BÝLOŽRAVCE

ŽIVOČICHOVÉ BÝLOŽRAVCI živí se rostlinami MASOŽRAVCI živí se masem jiných zvířat VŠEŽRAVCI živí se rostlinami a živočichy

ŽIVOČICHOVÉ ZAŘAĎ ŽIVOČICHY PODLE PŘIJÍMANÉ POTRAVY masožravec býložravec býložravec všežravec masožravec býložravec všežravec

ŽIVOČICHOVÉ POTRAVNÍ ŘETĚZEC: zelí vážka skokan bělásek užovka čáp