ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Vysoké mýto.
Pedagogická rada
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Taneční a pohybová výchova
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
1. Gymnázium Oty Pavla Základní údaje
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Výstupy z Úvodního semináře
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Zdravá škola.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Průřezová témata.
Minimální preventivní program školy
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Šablony OP VVV a podpora nadání
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Rozvoj výuky cizích jazyků
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
Teorie a metodika výchovy Lekce 2: Alternativní školství
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Školní vzdělávací program
Pedagog.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4 NAŠE ŠKOLA JE …

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 www.zs-stross.cz

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 m.p.v. Letohradská 1 www.letohradska.cz Srpen 2013 – ke škole přiřazeno detašované pracoviště Letohradská 1 třídy s prvky waldorfské a intuitivní pedagogiky

m.p.v. U Uranie 14 ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 Srpen 2016 – třetí školní budova U Uranie 14 třídy pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 L.P. 1907 Historická secesní škola s moderní pedagogikou Cílem školy je individuálně a všestranně rozvíjet osobnost žáka ve světě 21.století se všemi jeho možnostmi a technologiemi. Podporujeme BYOD – „přines si své vlastní chytré zařízení“

Pilíře ŠVP klademe důraz na jazykové znalosti a matematiku zavádíme moderní technologie do výuky rozvíjíme osobnostní a sociální dovednosti Hledáme cesty v rozvoji gramotností individuálně přistupujeme k potřebám jednotlivých žáků, rozvíjíme jejich nadání dodržujeme Etický kodex dobrého učitele

Pilíře ŠVP angličtina od 1. třídy konverzace s rodilým mluvčím Klademe důraz na jazykové znalosti angličtina od 1. třídy konverzace s rodilým mluvčím další cizí jazyk vyučujeme od 6. třídy, možnosti výběru z Nj, Rj, Fj, Šj. od 3. třídy mají žáci možnost volby mezi konverzací z cizího jazyka a předmětem Matematika plus. od školního roku 2014/15 otevíráme vždy jednu první třídu s bilingvní česko-anglickou výukou

Pilíře ŠVP Zavádíme moderní technologie do výuky V rámci projektu„Inkluze bez iluze“ postupně jsme zavedli interaktivní tabule a digitální hnízda do všech tříd na 1. stupni a do všech odborných pracoven na 2. stupni školy WIFI v celé škole, ŠkolaONLINe, Umimeto.org Soustředíme se na využití žákovských zařízení ve výuce

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 Rozvíjíme osobnostní a sociální dovednosti: Třídnické hodiny máme přímo v rozvrhu Žáci si vytváří vlastní pravidla třídy Zavádíme žákovský parlament Školíme pedagogický sbor ve spolupráci s Centrem pro demokratické učení

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 Kodex učitelů ZŠ Strossmayerovo náměstí Práce učitele je náročná a odpovědná, na svém vnitřním pohledu a prožívání musíme aktivně pracovat. Žáky nejvíce ovlivňujeme vlastním příkladem. 1. Partnerský přístup Ve vztazích s kolegy, žáky a rodiči podporuji partnerský a laskavý přístup. Pozitivní vztahy se žáky jsou pro mě důležité, aktivně pracuji na jejich utváření.  2. Profesionalita Zajímám se o svůj obor a aktivně se zapojuji do dalšího vzdělávání. Sdílím dobrou praxi s ostatními kolegy.  3. Pozitivní přístup Spoluvytvářím školní kulturu, moje chování je vzorem pro ostatní. Podporuji pozitivní a kooperativní atmosféru školy svým vlastním přístupem. 4. Spravedlivost K žákům přistupuji individuálně a beru v potaz jejich rodinné zázemí a studijní předpoklady. Snahu a posun žáka beru jako důležité součásti jeho školního hodnocení.  5. Kreativita Snažím se výuku žákům přiblížit, aby si dokázali spojit témata výuky s vlastním životem mimo školu. Jsem tvořivý, stále hledám řešení a přístupy ve výuce, abych žáky zaujal a podpořil jejich vztah ke vzdělávání.

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 ŠKOLNÍ AKCE: V rámci ročního plánu organizujeme pro naše žáky školy v přírodě, lyžařské zájezdy a jednodenní výlety. Každoročně se také konají různé celoškolní projekty a slavnosti.

ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4 Spolupracujeme: