Pracovní stáž Malta 2019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
„Blick über den Zaun“ Austausch Zürich – Prag 2012 / 13.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Logopedická třída MOTÝLCI
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Pedagogická diagnostika
Reformní hnutí a jeho odkaz dnešku Reformní hnutí a jeho odkaz dnešku Hnutí kritizovalo zejména to, že: Školy připravovaly ukázněného občana Ve vzdělávání.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Inkluze pohledem rodiče: příklad dobré praxe z Liberce Dítě s mentálním postižením v běžné základní škole (ZŠ Sokolovská, Liberec) Mgr. Hana Kubíková.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Vzdělávací systém ve Walesu 2-3 ROKY / ČAS MĚDVĚDA 3-7 LET / ÚŽASNÁ LÉTA 7-11 LET / NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ WELŠANÉ SI VYTVOŘILI SVŮJ JEDNOTNÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
9. Tvorba individuálního plánu
Šablony OP VVV a podpora nadání
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Pedie Co mají společné?.
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Wroclaw 2. –
Vzorový projekt pro ZŠ.
PaedDr. Dagmar Kuzníková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Pracovní stáž Malta 2019

Popis stáže Název projektu: Multikulturní šablony pro MŠ Malkovského Popis projektu: Čtyřdenní stáž pedagogických pracovníků v zahraniční škole Náplň projektu: Stínování a náslechy v Theresa Nuzzo School, seznámení s přístupy ve výchově a vzdělávání s ohledem na místní tradice a kulturu.

Místo vykonané stáže: Theresa nuzzo school Škola nese jméno zakladatelky řádu Sester nejsvětějšího srdce, která žila v 19. století. Škola Theresy Nuzzo je vedena právě těmito Sestrami, a z jejich víry vychází i styl výchovy a vzdělávání – jejich poslání splňuje aspekty tolerance, schopnosti přijmout každého bez rozdílu, a to v přátelské a uvolněné atmosféře. Škola je rozdělená na dvě budovy. Školka se nachází v Hamrunu, jsou v ní děti od tří do pěti let. V Marse se potom nachází Primary school (můžeme přeložit jako první stupeň), a jsou v ní děti od pěti do jedenácti let. Celkově se ve škole nachází 470 dětí ve věku tři až jedenáct let.

Ve škole se děti již od nejnižších ročníků vzdělávají ve dvou jazycích - v maltštině a v angličtině. Děti jsou ve škole od 7:30 do 12:30 Protože Malta je bývalá kolonie Velké Británie, zůstal zde jistý vliv i ve školství. Například v tom, že děti chodí do školy oblékány v jednotných uniformách nebo si nosí vlastní obědy a svačiny v krabičkách. Ve třídách je vždy jeden učitel a jeden asistent pedagoga. Zároveň, pokud se ve třídě nachází dítě se speciálními vzdělávacími potřebami, je k němu přidělen navíc osobní asistent.

Školka Budova školky se nachází ve městě Hamrun a je určena pro děti od 3 do 5 let. Děti jsou zde rozdělené do třídy, kde jsou mladší děti (zde je maximálně 14 dětí) a do třídy, kde jsou děti starší (zde je maximálně 18 dětí). Součástí školky je malé nádvoří, kde učitelé iniciují pohybové činnosti, na něž není prostor ve třídě. Zde se třídy po cca 20 minutách střídají. Děti sedí u stolečků, kde pracují. Nemají velké hrací místnosti s koberci (jako je to běžné u nás), maximálně menší hrací koutky.

škola Škola se nachází v Marse a je určena pro děti od 5 do 11 let. Děti jsou rozděleny do šesti stupňů dle věku. Ve škole se nachází Big Hall (Velká hala), v níž se odehrávají různé slavnosti školy. Tuto halu rovněž pronajímají jiným školám. Ve škole mají také k dispozici knihovnu, v níž si půjčují učitelé materiály na hodiny, případně děti si mohou půjčit různé materiály domů.

Přínosy stáže Různorodost výuky v Theresa Nuzzo School byla velkým přínosem, viděli celé spektrum různých přístupů a odbornosti – nácvik na školní slavnost, hodina výtvarné výchovy, dramatizace pohádky či pohybové dovednosti nejmenších dětí. V rámci poznávání nové kultury jsme mohli porovnat i způsob života, jakými metodami pracují místní učitelé a z jejich práce si vzít poznatky, které můžeme uplatnit v našich podmínkách Seznámili jsme se také s prací asistentek a dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Rovněž bylo zajímavé sledovat přístup výuky jazyků u dětí, jejichž mateřský jazyk nebyl maltština.