Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Eva Cigániková NÁZEV: VY_32_INOVACE_OV,6_07_ŠKOLA TEMA: ŠKOLA ZÁKLAD ŽIVOTA ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Výukový materiál: EUPŠ _OP VK_Cigániková_OV,6_07_Život ve škole Šablona: III/2 Sada: OV,6 Autor: Mgr. Eva Cigániková Vytvořeno: prosinec 2011 Ověřeno: – VI.třída Ročník: 6 Druh učebního materiálu: Prezentace Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská výchova Tematický okruh: Život ve škole Téma: Škola základ života Anotace: Prezentace seznamuje žáky s naší vzdělávací soustavou, s právem na vzdělání, ale i povinností se vzdělávat. Poznámky:

3 Škola základ života život ve škole
aneb život ve škole Právo na vzdělání zaručuje občanům Ústava. (základní zákon státu) Chodit do školy je zároveň pro každého povinností.

4 Školský zákon č. 561/2004 Sb. - § 36 říká, že
Školní docházka : je povinná po dobu devíti školních roků, nejvýše však do konce školního roku, v němž žák dosáhne sedmnáctého roku věku začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad; zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce.

5 Školní vzdělávací systém České republiky :
mateřská škola základní škola - první stupeň (1.-5. třída) - druhý stupeň (6.-9. třída) střední škola - odborné učiliště - střední odborné učiliště - střední odborné školy - gymnázia - konzervatoře vysoká škola

6 Druhy škol : státní soukromé církevní domácí vzdělávání

7 Doplň : 6 V České republice musí děti chodit do školy od ……….let, nejdéle do let. Nařizuje to … … Školní vzdělávací systém se dělí na Naše děti mohou navštěvovat školy … Děti, které z nějakého důvodu nemůžou chodit do školy, se mohou vzdělávat Ale jen do …...třídy. Právo na vzdělání je zároveň každého občana našeho státu. Základní školu dělíme na : stupeň. 17 Školský zákon mateřskou, základní, střední a vysokou školu. státní, soukromé a církevní doma 5. povinností 1.stupeň ( ročník ) a 2.stupeň ( ročník)

8 Použité zdroje : Dostupné z www:


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"

Podobné prezentace


Reklamy Google