V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Advertisements

Financování sociálních služeb
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
KRAJSKÉ KONFERENCE duben – květen 2013 AKTUALITY Z RESORTŮ.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
Legislativa.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Financování regionálního školství
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Projekt Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ červen 2011.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Implementace zákona o státní službě
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Standardy výdeje léčivého přípravku a výkony lékárenské péče Mgr.Michal Hojný Vedoucí lékárník ÚL IKEM Praha Viceprezident ČLnK.
Konference „Zdravotní sestry v sociálních službách“ Platy a mzdy sester v pobytových zařízeních sociálních služeb pondělí, 26. září 2016
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Dobrá praxe v KPSS na Otrokovicku Kateřinice
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Vodohospodářské aktuality
Vykazování ošetřovatelské péče v zařízeních sociálních služeb
Správa sociálního zabezpečení
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Sociální šetření a legislativa
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ing. Stanislava Správková
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!
Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Financování sociálních služeb
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB AKTUÁLNÍ SITUACE ZAMĚSTNANCŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

Popis jednání – cíl zvýšení platů zaměstnancům v sociálních službách 09. 05. 2011 – jednání s premiérem 09. 09. 2011 – dopis premiérovi + ministrovi práce a soc. věcí 11. 11. 2011 – jednání s ministrem práce a sociálních věcí 14. 11. 2011 - dopis premiérovi + ministrovi práce a soc. věcí + ministrovi fin. 01. 12. 2011 – jednání s premiérem 14. 03. 2011 – jednání s ministrem práce a soc. věcí 20. 03. 2012 – dopis premiérovi 17. 05. 2012 – jednání s premiérem, ministrem práce a soc. věcí a ministrem fin. 24. 07. 2012 – jednání na úrovni náměstků MPSV a zástupce krajů 31. 08. 2012 – jednání s ministrem práce a soc. věcí 06. 10. 2012 - Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů – návrh na zvýšení tarifních platů o 6,5 % VÍTĚZSTVÍ NEBO PROHRA?

Díl druhý 31. 10. 2012 – končí ministr Dr. Ing. Jaromír Drábek 16. 11. 2012 – nastupuje ministryně Ing. Ludmila Mullerová – slib bývalého ministra, že předá informaci k jednáním o zvýšení platů 30. 11. 2012 – jednání výboru pro sociální politiku v Poslanecké sněmovně – žádost odborů o zvýšení dotace pro poskytovatelé sociálních služeb na částku 8,5 mld – kompenzace zvýšení DPH, možnost zvýšení platů Prosinec 2012 - ve vládě NV zvyšující platy zaměstnancům v sociálních službách o 6, 5 % 7. prosince – jednání s ministrem financí Miroslavem Kalouskem před II. projednáním státního rozpočtu – žádost odborů zvýšit částku na dotace poskytovatelům sociálních služeb na zvýšení platů zaměstnancům o 6,5 % - „paní předsedkyně asi máte pravdu, že je potřeba zvýšit platy zaměstnancům v sociálních službách, ale žadatelů jako vy je mnoho a také chtějí finance. Např. Hnutí pro sport potřebuje stejnou částku, jako vy“. Poskytovatelé se zvýšení nedočkali – „volné“ finance dostalo „Hnutí pro sport“ Vláda na posledním prosincovém jednání odložila projednávání návrhu na změnu NV

Díl třetí 16. 1. 2013 - jednání Pracovního týmu RHSD pro sociální politiku – požadavek odborů, aby Vláda znovu otevřela jednání o NV zvýšit platy o 6,5 % 25. 3. 2013 – jednání s ministryní o naplnění slibu zvýšit platy zaměstnancům v sociálních službách – dohodnuto, že MPSV připraví nové varianty návrhu a to i se zabezpečením financí 25.3. 2013 – o mizerných platech zaměstnanců v sociálních službách informován na osobním jednání prezident republiky Miloš Zeman 20. 5. 2013 – jednání o novém návrhu NV 21. 5. 2013 – opět jednání s premiérem Nečasem 28. 6. 2013 – odbory opět po MPSV požadují slíbený návrh NV 3.7. 2013 – jednání na MPSV k připravovanému NV 10. 7. 2013 – končí ministryně Ing. Ludmila Mullerová 23. 7. 2013 – jednání s novým ministrem Ing. Františkem Koníčkem - znovu zopakován požadavek odborů zvýšit platy zaměstnancům v sociálních službách 20. 9. 2013 – požadavek odborů zvýšit částku na dotace pro poskytovatelé sociálních služeb na částku 10,5 mld.

Dnešní realita Podfinancovaná zařízení Neexistence personálních standardů Nedořešené financování poskytování zdravotní péče

Dnešní realita Propouštění „drahých“ zdravotních sester Snižování stavu zaměstnanců v přímé péčí Snižování kvality poskytované péče

Návrh na řešení 1 Zvýšení celkové částky na dotace pro poskytovatelé sociálních služeb na rok 2014 na celkovou částku 10,5 mld. Částka 10,5 mld není z vesmíru – jedná se o částku, kterou uvedlo ve svých materiálech MPSV jako optimum pro financování sociálních služeb

Návrh na řešení 2 Stabilizace personálu a jeho spravedlivé ohodnocení – zvýšit platy zaměstnancům sociálních služeb minimálně o léta slibovaných 6,5 % Zavést v zařízeních personální standardy, které určí optimální počet pracovníků a to podle platných prvních norem

Návrh na řešení 3 Uznání potřeby poskytování zdravotní péče v zařízeních sociálních služeb a zabezpečení jejího financování Zrovnoprávnění odbornosti 913 vůči odbornosti 911 V úhradové vyhlášce pro rok 2014 zvýšit ohodnocení bodu minimálně o 100 % Koncepčně vytvořit systém úhrad dlouhodobé péče a vyčlenit pacienty vůči klientům sociálních služeb

KDO? VŠICHNI ODBORY , ZAMĚSTNAVATELÉ , KRAJE……….. Všichni, neboť jsme potenciálními klienty sociálních služeb

DĚKUJI ZA POZORNOST zitnikova.dagmar@cmkos.cz