S nádechem rovná záda, ruce v týl,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Která čísla označují správné držení těla?
Testy svalové dysbalance jako součást všeobecného vzdělání a prevence vadného držení těla PaedDr. Jan Tupý VÚP v Praze
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_18.
VYUŽITÍ ERGONOMIE PŘI PRÁCI Michal Kalina. ERGONOMIE Sníží náklady na nemocnost a úrazovost Zvýší výkonnost Ulehčí práci VYUŽITÍ POZNATKŮ ERGONOMIE Optimalizace.
Název:VY_52_INOVACE_PRV_01Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Martina Joujová Ročník:4. Tematický okruh, předmět: Člověk a jeho zdraví,
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_04_Rozvoj síly TÉMA SADY:
- pes, kočka, králík, drůbež.  mohou kousnout  mohou škrábat  velmi hbité!  končetiny od sebe!  pozor na obličej!
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava II. Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Jednoduché stroje Vypracovali: Daniel Mikeš Štěpán Kouba Třída: 1.A Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: Př 8/04 Předmět: přírodopis Ročník: 8.
Protahovací cvičení pro zádové svaly a páteř Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_68_protahovací cvičení – záda a páteř Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.31_Prvni_pomoc_neprima_srdecni_masaz.
Správné držení těla Správný postoj Správný posed Správná chůze VY_32_INOVACE_04_36.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.33_Prvni_pomoc_stabilizovana_poloha.
Úhlové brusky Vypracoval: Lukáš Karlík
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Tvoří ji páteř a hrudník.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Cyklus a charakteristiky chodeckého kroku
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Rozšiřující testy kondičních schopností
Strečink Je možné provádět denně po tréninku, nejméně však 4x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené a nejsou.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tematický celek: LIDSKÉ TĚLO
PASCALŮV ZÁKON Autor: RNDr. Kateřina Kopečná
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Tvar a pohyb těla Kostra.
Neodkladná resuscitace
Rovnací cviky - trpaslíci
Důležitost střelecké techniky Literatura
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Změkčování vousů, vypínání pokožky
Popis svalových skupin
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr. Taťána Radimská Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_III.Vu_LIDSKÉ.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Zákon akce a reakce VY_32_INOVACE_FYZ_1_30
LIDSKÝ ORGANISMUS KOSTRA.
Člověk-kostra Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_12_Člověk-kostra
Kršáková Marie a Zelenková Veronika
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Kam byste zařadili člověka? živá příroda neživá příroda
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_09_Kostra horní
Fyzika 7.ročník ZŠ Otáčivé účinky sil Creation IP&RK.
Opěrná soustava - kostra
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Měření rozměrů těla Díl 4..
LIDSKÉ TĚLO.
  Polohování při ošetření je důležité a nemá být náhodné, výběr polohy závisí na druhu poranění a stavu postiženého. Poloha po ošetření musí být taková,
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_19 Páka
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
Základní skupiny živočichů
LIDSKÉ TĚLO Prvouka, 1.třída.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Soustava svalová.
Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž.
Pohybové zákony Vyjmenuj Newtonovy pohybové zákony
Test popis kostry.
Otáčivý účinek síly. Páka.
ORIENTACE NA LIDSKÉM TĚLE
Jednoduché stroje Tercie.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem
KOSTRA.
Transkript prezentace:

S nádechem rovná záda, ruce v týl, s výdechem předklon (brada na hrudní kost) S nádechem vytáhnout hlavu za temenem (vzhůru) S výdechem úklon (ruce volně, ramena svěšená dolů) S výdechem hlava do předklonu, nádech, s výdechem hlavou čtvrtkruh vpravo, s nádechem do předklonu, s výdechem čtvrtkruh vlevo Ve stoji spojit ruce za hlavou, s výdechem tlak do předklonu Ve stoji s výdechem tlak do úklonu V lehu na zádech spojit ruce za hlavou, s výdechem tlak do předklonu (ramena na podložce)

S nádechem narovnat, hlavu vytáhnou za temenem vzhůru, s výdechem plynule otočit hlavu vpravo, s nádechem na střed, s výdechem vlevo (ramena uvolnit) S výdechem hlavu zatlačit do předklonu (brada míří do středu klíční kosti) Spojit ruce za zády a s výdechem zvednout paže vzhůru (nezvedat ramena) Kroužení rameny (paže uvolněné) S nádechem vzpažit pravou, s výdechem úklon vlevo, s nádechem narovnat (totéž opačně) S výdechem ve vzpažení tlak do nadloktí S výdechem v upažení tlak do nadloktí S výdechem předklon, hlava a ramena uvolněné

S výdechem předklon u opory (ve stoji spojném nebo i rozkročném) S výdechem předklon v kleku u opory S výdechem předklon v kleku s rukama na zemi S výdechem vyhrbit (kostrč směřuje dolů, s nádechem prohnout (kostrč směřuje vzhůru) S nádechem upažit pravou (podívat se za rukou), s výdechem zpět (totéž levou) Uvolněný leh na míči S výdechem vyhrbit, s nádechem prohnout ve vzporu na předloktích S nádechem upažit pravou (podívat se za rukou), s výdechem zpět (totéž levou) Z kleku vedle míče úklon na míči (vzpažit)

S nádechem protáhnout tělo do co největší délky (ruce a nohy od středu těla), s výdechem uvolnit S výdechem úklon vpravo a současně pohyb bérců vpravo, s nádechem do výchozí pozice (totéž vlevo) S výdechem úklon v sedu S nádechem protáhnout pravou ruku a pravou nohu od středu těla (levá strana uvolněná), potom naopak Leh na zádech s pokrčenýma nohama, upažit. S výdechem pokládat nohy vpravo a současně otáčet hlavu vlevo. S nádechem do výchozí pozice, s dalším výdechem opačně. Leh na zádech s pokrčenýma zvednutýma nohama, upažit. S výdechem pokládat nohy vpravo a současně otáčet hlavu vlevo. S nádechem do výchozí pozice, s dalším výdechem opačně. S nádechem protáhnout pravou ruku a levou nohu (křížem, opačné končetiny uvolněné)

V lehu na zádech s výdechem přitáhnout pravou (levou) nohu k hrudníku, s dalším výdechem levou rukou zatlačit pravou nohu přes tělo a ohlédnout se za pravou rukou. Leh na zádech s chodidly u sebe (uvolnění kyčlí) Z lehu na zádech s výdechem pomalu do lehu vznesmo, s nádechem pomalu zpět Ze dřepu zanožit pravou (levou), s výdechem boky dolů (přední noha na celém chodidle) S výdechem stáhnout obě půlky a obratel po obratli odvíjet páteř od podložky, s nádechem zpět obratel po obratli do lehu