SAN FRANCISCO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Advertisements

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Určování zeměpisné polohy
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): Říjen 2012 Ročník: 8. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma:USA Metodický.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
KANADA 1. VYHLEDEJ V ATLASE, SE KTERÝMI STÁTY KANADA SOUSEDÍ : KANADA USA.
Öresundský most Most přes Öresund (nebo také Oresundský most) je most spojující dánské hlavní město Kodaň s významným švédským přístavním městem Malmö.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-11 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
S LOVENSKO Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_07_VL5 _Slovensko TémaVL 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace,
HVEZDY v. HVĚZDY Hvězdy jsou největší a nejdůležitější objekty ve vesmíru. Udává se, že v naší galaxii (Mléčné dráze) je 95% viditelné hmoty ukryto ve.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
MÍSTA Locative sg NÁMĚSTÍ-NA NÁMĚSTÍ NA NÁDRAŽÍ NÁDRAŽÍ.
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): Listopad 2012 Ročník: 8. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma: USA Metodický.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
NEW YORK GABRIELA PARKANOVÁ. ZÁKLADNÍ INFORMACE Rozloha: 1214 km2 Počet obyvatel: Vznik: 1624 Hustota zalidnění obyv./km Stát: New York,
Vítejte v Jičíně!!!.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
Nový Zéland.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
DÁNSKO A ISLAND Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Č í n a Velmoc 22. století. Č í n a Velmoc 22. století.
Grónsko –země věčného ledu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_03_Orientace v krajině
Malé a střední podnikání
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Odborná praxe v Německu
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Česká republika Obyvatelstvo
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Člověk a jeho svět VY_12_INOVACE_274 Název projektu:
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
VESMÍR.
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NORSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
USA – MNOHONÁRODNOSTNÍ STÁT
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
Česká republika jako součást Evropy
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Manufaktury a první stroje
Velká Británie.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Rodinný dům nízkoenergetický
VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy: Základní škola T. G
Pohyb a rozmístění obyvatelstva na Zemi
Ústecký kraj Marková Vendula.
Karlovarský kraj Zárubová Eliška.
Transkript prezentace:

SAN FRANCISCO

San Francisco leží na západním pobřeží USA San Francisco leží na západním pobřeží USA.Nachází se na nejsevernější části Sanfranciského poloostrova jižně od úžiny Golden Gate v ústí Sanfranciského zálivu. Je hlavním finančním a kulturním centrem Severní Kalifornie. Je 4. nejlidnatějším městem Kalifornie a 14. nejlidnatějším městem USA. Žije zde 825 000 obyvatel. Po New Yorku je druhým nejhustěji zalidněným městem. San Francisco je proslulé chladnými léty, mlhou, rozmanitostí architektury a turistickými cíli, mezi které patří Golden Gate bridge, bývalá věznice Alcatraz, lanová tramvaj a čínská čtvrť. Bývá označováno jako jedno z nejkásnejších měst světa.

Centrum San Francisca se nachází v severovýchodní části města Centrum San Francisca se nachází v severovýchodní části města. Za střed města lze považovat náměstí Union Square a jižně ležící severovýchodní konec ulice Market st. Obchodní a finanční centrum města tvoří na východ od Union Square ležící Financial District. Za centrum nákupů, restaurací a turistické centrum lze považovat severovýchodně ležící přístavní čtvrť Fisherman's Wharf. Čínská čtvrť leží severozápadně od Finanční čtvrti, začala postupně vznikat ve druhé pol. 19. st. migrací čínských dělníků a námořníků. Ve 20. st. ji postupně začali doplňovat Korejci, Vietnamci, Thajci a Laosané. Nejzajímavější místa jsou v oblasti Stockton a Grant St. kde jsou trhy s rybami, pekařství, bylinkářství. Jinak čtvrť nabízí nejnevkusnější fasády domů a obchody ve městě. Významnou památkou v oblasti je katedrála Old Saint Mary's Cathedral z roku 1854, která přežila zemětřesení a požár.

Golden Gate Bridge je visutý železný most vedoucí přes stejnojmenný průliv. Nalezneme na něm šestiproudovou vozovku, pruh pro pěší a také pruh pro cyklisty. Je zavěšen na dvou nosných lanech a jeho celková délka činí 2 737 metrů. Je považován za nejvyhladáva nější míto pro sebevraždy na světě. Svůj život zde tragicky ukončilo přes 1 500 lidí. Denně projede přes most více než 120 000 aut. K rozšířenému mýtu patří, že most je za dobrého počasí neustále natírán a natření celého mostu zabere zhruba rok a pak se začíná znova. Most byl poprvé natřen barvou International Orange při jeho stavbě, poté pouze dvakrát v roce 1965 a 1995. Natírání jednotlivých částí mostu je plánováno v rámci běžné údržby, pouze na určitých částech. Od roku 1980 je postupně původní barva nahrazována více korozivzdornou a méně toxickou inorganickou zinko-akrylovou barvou. V současné době se na údržbě mimo jiné podílí 28 natěračů.

Velkou část návštěvníků a přistěhovalců do San Francisca přivádí jeho pověstná přátelská atmosféra bez zábran. Není divu, že se tak město proslavilo jako centrum LGBTQ komunity a míru. Pokud nechceme soudit a být souzeni za barvu pleti, sexuální orientaci či cokoliv jiného, měli bychom si zajet do San Francisca. Ale nezapomeňte na květiny do vlasů. 