Lukáš Kozák A1 lukaskozakcz@gmail.com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Advertisements

Tato prezentace byla vytvořena
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_151_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Procesory Filip Skulník.
ZÁKLADNÍ DESKA.
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Call of Duty: Black Ops je akční počítačová hra z pohledu první osoby.
GRAFICKÉ KARTY Úvodem:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Základní pojmy v informatice
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
OBRÁZKY Popis karty Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. V případě, že grafická karta obsahuje.
Napsal: Michal Straka Třída: 3IT Rok: 2012/2013. OSNOVA Úvod – Co je to GPU? Historie firem AMD Radeon Nvidia Porovnání výkonu Závěr.
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
PCI Express PCI Express, PCIe ale také 3GIO (3rd Generation I/O) Interní lokální sběrnice založena na standardu starší PCI, komunikující na vetší přenosové.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Výpočetní Cluster “Mazlik” Nové Hrady FROV JU Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Bc. Martin Šafánek.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
HUMUSOFT s.r.o. MATLAB Excel Builder. HUMUSOFT s.r.o. The MathWorks, Inc. společnost založena 1984, soukromě vlastněna sídlo: Natick, Massachusetts, USA.
Architektura počítače
Moderní Grafické karty.
Akcelerace genetických algoritmů na grafických kartách 3. část Mikuláš Dítě Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
GPGPU Výpočty pomocí grafických procesorů Zpracoval Martin Přeták.
Základní jednotka notebooku
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Procesory.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Jednočipové počítače v robotických systémech Vypracoval: Ing. Jaroslav Chlubný Kód prezentace: OPVK-TBdV-AUTOROB-ME-3-JCP-JCH-001 Technologie budoucnosti.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_PRIDAVNE_KARTY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_06_GRAFICKA_KARTA.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Základní desky Marek Kougl 1.L.
Mobilní telefony a tablety
Procesory Filip Vepřek.
Grafická karta
Základní deska 12 května Co tam je Ceny Obrázky Osnova
Evoluce PlayStationu.
Procesory Filip Vepřek.
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor
Herní zařízení-tablety
Herní zařízení-tablety
Business intelligence shapes security
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Dominik Hejda 8.A Matyáš Habarta 8.A ERIK ZIMČÍK 8.A
Transkript prezentace:

Lukáš Kozák A1 lukaskozakcz@gmail.com

Zakladatelé Sídlo společnosti Jen-Hsun Huang Chris Malachowsky Curtis Priem Sídlo společnosti Založeno v roce 1993 sídlí ve městě Santa Clara v Kalifornii.

Americká společnost specializující se na: Grafické procesory Specializovaný mikroprocesor uvnitř počítače nebo telefonu. Handheld Handheld je lehké, malé a přenosné elektronické zařízení s vlastním napájením.

Zaměření Výroba a vývoj grafických čipů. Vývoj software.

Řady produktů GeForce Quadro Tegra ION Tesla Grafické karty do stolních počítačů. Quadro Profesionální grafické karty na profesionální programy. Tegra Tegra je určená pro smartphony, PDA a netbooky. ION ION™ je platforma pro základní desky. Tesla Jedná se o novou technologii s podporou DirectX 11.

Čipy pro konzole XBOX Playstation S Microsoftem vyvinula grafický čip XGPU a chipset pro první XBOX. Playstation Se Sony vyvinula grafický čip RSX pro herní konzoli PlayStation.

Technologie SLI CUDA PhysX SLi umožňuje propojení více grafických karet a získat tak vyšší výkon. CUDA Jde o způsob, jakým nVidia využívá své grafické čipy pomocí CUDA. K počítání i jiných než jen grafických výpočtů. PhysX Na CUDA je postaven i PhysX, výpočty fyziky pomocí GPU. Díky vyššímu specifickému výkonu GPU.

Zajímavosti Právní forma Public Limited Company Založeno 1993 Zakladatelé Jen-Hsun Huang, Curtis Priem a Chris Malachowsky Sídlo Santa Clara, Kalifornie, USA Klíčoví lidé Jen-Hsun Huang Oblast činnosti Počítačový hardware Produkty Grafické karty, grafické jádra, PhysX čipy a chipsety Obrat 4.1 miliard USD (2007) Výsledek hospodaření 797.6 milionů USD (2007) Zaměstnanci 8,800 (2014) Dceřiné společnosti 3dfx, Nvidia (United Kingdom) Slogan "The Way It's Meant to Be Played" Oficiální web www.nvidia.com ISIN US67066G1040

Zdroje: https://cs. wikipedia. org/wiki/NVIDIA http://www. nvidia

Konec prezentace. Děkuji za pozornost.