Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ESF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Nezkrácený název projektu: Systém hodnocení vzdělávacího programu v mechatronice na VOŠ v prostupnosti k technickým VŠ Příjemce podpory: Vyšší odborná.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Implementační projekt KAP
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Bc. Magdalena Zábranská
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura Pracovní tým Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura Ing. Darja Bártová – SŠŘ Soběslav Mgr. Miroslav Hlava - Gymnázium Strakonice Ing. Břetislav Kábele - SOŠ veter.,mech.a zahr. Č. Budějovice Ing. František Kamlach – VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Mgr. Tomáš Vašek – ZVaS České Budějovice

Pracovní tým Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura NÁVRH PROJEKTU: Polytechnika od ZŠ přes SŠ do pracovního procesu NÁVRHY ŠABLON: Inovace školních vzdělávacích programů pro přechod k Industry 4.0 Řešení prostupnosti výstupů VOŠ a VŠ tvorbou vzdělávacích programů – zavádění kreditů

Polytechnika od ZŠ přes SŠ do pracovního procesu Cíl : Inovace polytechnické výuky, propojení ZŠ, SŠ a pracovního trhu. Motivace žáků ZŠ, SŠ pro studium technických učebních a studijních oborů. Do projektu by měly být zařazeny všechny technické školy oborů středního vzdělání s výučním listem (E, H) a s maturitní zkouškou s posílenou praxí (L) a střední školy s polytechnickým vzděláváním

Polytechnika od ZŠ přes SŠ do pracovního procesu Popis : Zvýšení zájmu a informovanosti o polytechnické vzdělávání a technické obory Podpora materiálního i personálního zabezpečení tohoto typu vzdělávání. Řešení nedostatku technicky vzdělaných a připravených pracovníků a jejich budoucímu uplatnění se na pracovním trhu. Počítá se se zapojením 30 škol jako finančních partnerů projektu. Každý partner projektu musí splnit jednu povinnou činnost z klíčové aktivity č. 1 - Motivace – výstavy, a soutěže a kroužky.

Polytechnika od ZŠ přes SŠ do pracovního procesu Aktivity : Motivace – výstavy, soutěže a kroužky Propojení ZŠ se SŠ – zvýšení zájmu o technické učební obory Tvorba výukových materiálů Odborné exkurze Odborná praxe žáků a studentů DVPP

Řešení prostupnosti výstupů VOŠ s VŠ tvorbou vzdělávacích programů – zavádění kreditů Cíle: Aktualizace stávajících vzdělávacích programů s cílem zajištění prostupnosti výstupů na VŠ. Zavedení kreditního systému hodnocení vzdělávání. Vytvoření výukových materiálů s důrazem na nové technologie a zakoupení nových pomůcek. Vzdělávání pedagogů ve výše uvedených oblastech. Zvýšení možností uplatnění absolventa VOŠ na trhu práce s důrazem na jeho odborné a praktické kompetence. Zvýšení prestiže vyššího odborného vzdělávání u široké veřejnosti

Inovace školních vzdělávacích programů pro přechod k Industry 4.0 Cíle: Zvyšování kvality vzdělávání na středních školách v souladu s cíli a záměry INDUSTRY 4.0 Motivace pedagogů a žáků k rozšiřování svých znalostí a dovedností v nových technologiích a technice Zvýšení kvality a relevance vzdělávání k požadavkům trhu práce Zlepšení spolupráce mezi školami a zaměstnavateli Doplnění materiálního a personálního zabezpečení Zvýšit informovanost veřejnosti o požadavcích na výkon povolání a o perspektivě uplatnění v rámci naplnění cílů INDUSTRY 4.0