Seminář pro žadatele výzva č

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Mgr. Hana Slováková Seminář pro SC 2.1: Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
VÝZVY IROP č. 29 ROZVOJ SOCILÁNÍCH SLUŽEB č. 30 ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SVL Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Nikola Knopová, DiS. Seminář pro SC 2.1: Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Bohumila Kubíková Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele výzvy č
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Seminář pro žadatele IROP
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Financování projektů z fondů EU
Výzva č. 56 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání“ Výzva č. 57 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Informace o výzvě pro školy
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Seminář pro žadatele výzvy č
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele výzvy č
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Aktuální dotační příležitosti IROP
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
Seminář pro žadatele IROP výzva č
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář pro žadatele k výzvě IROP č.3
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele k 3. výzvě
Seminář pro žadatele 3.výzva MAS Kyjovské Slovácko v pohybu-IROP-Rozvoj infrastruktury pro sociální inkluzi
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Operační program Zaměstnanost
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 8. VÝZVA IROP - Podpora sociálního začleňování“
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele výzva č Seminář pro žadatele výzva č. 3 – IROP – Zkvalitnění zázemí poskytovatelů sociálních služeb MAS MOST Vysočina 6. 9. 2018 v 8:00 kancelář MAS MOST Vysočiny, 1. patro Jupiter clubu, Náměstí 17, Velké Meziříčí

3. Výzva – Zkvalitnění zázemí poskytovatelů sociálních služeb Termíny: vyhlášení a zpřístupnění 27.8. 2018 12:00:00 ukončení příjmu žádostí 30. 9. 2018 23.59:00 Realizace projektů: 1. 1. 2014 – 30. 9. 2020 do 23:59:00 - realizace projektů nesmí být ukončena před podáním žádosti Kolová výzva: vyhodnocení po uzavření Alokace: 1.280.391,00 Kč Celkové způsobilé výdaje: min. 100.000 Kč max. 5.000.000 Kč Financování ex-post

Dokumenty k výzvě: Výzvy MAS jsou podvýzvami IROP vyhlašované ŘO MMR – nadřazené výzvy: Integrované projekty CLLD a č. 62 (http://www.irop.mmr.cz/cs/Vyzvy/Seznam/Vyzva-c-62-Socialni-infrastruktura-integrovane-pro) Obecná pravidla pro žadatele a příjemce + přílohy (Závazná pro všechny specifické cíle a výzvy. Žadatel se řídí platnými pravidly v den vyhlášení výzvy.) Specifická pravidla pro žadatele a příjemce + přílohy Obsahuje informace o oprávněných žadatelích, podporovaných aktivitách, způsobilých výdajích atd.  Specifická pravidla pro žadatele a příjemce výzvy č. 62, žadatel se řídí platnými specifickými pravidly v den vyhlášení výzvy MAS. Dokumenty naleznete v odkaze: http://www.irop.mmr.cz/cs/Zadatele-a-prijemci/Dokumenty/Dokumenty/Dokumenty-k-jednotlivym-vyzvam/Vyzva- c-62-Socialni- infrastruktura-in-pr-CLLD/Archiv-specificka-pravidla Výzva č. 3 – MAS MOST Vysočiny – IROP – Zkvalitnění zázemí poskytovatelů sociálních služeb Příloha č. 1 - Kritéria formálního hodnocení a přijatelnosti Příloha č. 2 - Kritéria věcného hodnocení Interní postupy MAS pro strategický rámec IROP

Místo realizace projektu

Oprávnění žadatelé nestátní neziskové organizace, organizační složky státu - příspěvkové organizace organizačních složek státu, kraje - organizace zřizované nebo zakládané kraji, obce - organizace zřizované nebo zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí - organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí, církve, církevní organizace

osoby sociálně vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením, Cílové skupiny osoby sociálně vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením, osoby se zdravotním postižením

Věcné zaměření – Rozvoj sociálních služeb nákup pozemků, staveb, zařízení a vybavení, automobilu, výstavba a stavební úpravy, které vytvoří podmínky pro kvalitní poskytování sociálních služeb, obnovu a zkvalitnění materiálně technické základny stávajících služeb sociální práce s cílovými skupinami. Sociální služby jsou definovány zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. Podporovány budou projekty, které se zaměřují na vybudování zázemí pro: centra denních služeb, denní stacionáře, týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, azylové domy, domy na půl cesty, zařízení pro krizovou pomoc, nízkoprahová denní centra, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, noclehárny, terapeutické komunity, odborné sociální poradenství, sociálně terapeutické dílny, sociální rehabilitace, pracoviště rané péče, intervenční centra, zařízení následné péče, podpora samostatného bydlení, pečovatelská služba, osobní asistence, odlehčovací služby, sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, kontaktní centra, terénní programy, tísňová péče, průvodcovské a předčitatelské služby. Podporované sociální služby nemohou být určeny výlučně pro seniory.

55401 - Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci INDIKÁTORY 55401 - Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci 55402 - Počet poskytovaných druhů sociálních služeb 67510 - Kapacita služeb a sociální péče Žadatel je povinen vybrat indikátor, který odpovídá zvolené aktivitě a náplni projektu. Plánovaná hodnota indikátoru je závazná. Nenaplnění či překročení vykazovaného indikátoru k určenému datu jeho naplnění může vést ke krácení nebo nevyplacení dotace. Jeho neudržení po dobu udržitelnosti může mít charakter porušení rozpočtové kázně s následkem finanční sankce.

Způsobilé výdaje na aktivity projektu Stavby, stavební úpravy, stavební rekonstrukce Nákup pozemků a staveb Pořízení vybavení budov a zázemí Pořízení automobilu Vedlejší aktivity (zeleň v okolí budov a na budovách, demolice staveb v místě realizace projektu, parkovací stání, příjezdové komunikaci, studie proveditelnosti a dále viz. Specifická pravidla pro žadatele a příjemce, vydání 1.2, platnost od 29. 6. 2018) Způsobilé výdaje pro hlavní aktivity projektu min. 85 % z celkových způsobilých výdajů, vedlejší způsobilé do výše 15 % z celkových způsobilých výdajů

Povinné přílohy Plná moc Položkový rozpočet stavby Zadávací a výběrová řízení Čestné prohlášení o skutečném majiteli Doklady o právní subjektivitě žadatele Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení Studie proveditelnosti Souhlasné stanovisko subjektu, který vydal strategický plán sociálního začleňování, komunitní plán sociálních služeb nebo střednědobý plán rozvoje soc. služeb Doklad o prokázání právních vztahů k majetku, který je předmětem projektu Žádost o stavební povolení nebo ohlášení. Případně stavební povolení nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru, nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Pověřovací akt, popř. vyjádření objednatele služeb o úmyslu poskytovatele služeb pověřit výkonem služby obecného hospodářského zájmu v souladu s rozhodnutím Komise 2012/21/EU Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby

Hodnocení a výběr projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí projektu - obecná Žadatel má zajištěnou administrativní, finanční a provozní kapacitu k realizaci a udržitelnosti projektu. Cílové hodnoty indikátorů odpovídají cílům projektu. Minimálně 85% způsobilých výdajů projektu je zaměřeno na hlavní aktivity projektu. Podrobné informace v příloze č. 1 – Kritéria formálního hodnocení a přijatelnosti

Kritéria věcného hodnocení Preferenční kritéria – při bodové shodě projektů budou rozhodovat o pořadí přidělené body za tato kritéria Detailní informace v Příloze č. 2 Výzvy: Kritéria věcného hodnocení Projekt úspěšně projde věcným hodnocením, když získá minimálně 30 bodů ze 60.

Doporučení: Realizace projektu nesmí být ukončena před podáním žádosti o podporu Etapy projektu mohou být minimálně 3 měsíce Postupovat v souladu se specifickými a obecnými pravidly pro žadatele a příjemce Žádost o podporu finalizovat a podat v MS2014+ dříve než poslední den před ukončením příjmu žádostí ve výzvě Projekt musí být předložen do správné výzvy a podvýzvy MAS MOST Vysočiny Doložit všechny povinné přílohy a u nerelevantních příloh uvést, že příloha není pro projekt relevantní Jednoznačně vymezovat způsobilé výdaje projektu, rozdělení na hlavní (min. 85%) a vedlejší (max. 15%) aktivity

Kontakty: MAS MOST Vysočiny, Náměstí 17, 594 01 Velké Meziříčí JUDr. Diana Kutnerová, tel.: 566 782 013, 731 112 713, e-mail: info@masmost.cz Mgr. Naděžda Jašová, tel.: 566 782 012, 774 493 522, e-mail: jasova@masmost.cz