UBNT AC vysílače a „NEW Flexible mode“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Advertisements

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Atmosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Organizační legitimita: aplikace institucionální teorie a teorie závislosti na zdrojích v rámci výzkumu NNO Magdaléna Šťovíčková SOS FHS UK, 2013/2014.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník: devátý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy v 8.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
1/1/ Rozšíření aplikace FatRat Luboš Doležel Vedoucí práce: Ing. Jan Žďárek, PhD. Oponent: Ing. Tomáš Kadlec
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
P RÁCE A VÝKON Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vypravování 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
IMYDŽ JE NA NIC! POSLOUCHEJ ŽÍZEŇ!. IMAGE FIRMY & ETIKETA Ing. Bc. Jan Kuba.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Elektromagnetická slučitelnost
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Seminář o stavebním spoření
model fungování a praxe
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Specifické otázky společenské podpory početných rodin (Josef Zeman, Národní centrum pro rodinu) Cílem systému podpory rodin je udržení a postupný nárůst.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Podstatná jména hromadná, pomnožná, látková
Doprovázení jako základní postoj služby ve věznici
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Portál knihoven
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Jednotný evropský železniční prostor
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Řízení znalostí z pohledu práva
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní jednorozměrné geometrické útvary
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2013
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
Vykazování postupu nebo stavu
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Imigrační politika EU Listopad 2010.
Sběrnice PCI.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Dalekohledy Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu:
Přídavná zařízení.
Číslicové měřící přístroje
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Lineární regrese.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Neživá příroda - vzduch
Hydraulická zařízení F1 = 6 N S2 = 5 cm2 S1 = 1 cm2 F2 = ?
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Fyzika 4.A 17.hodina 06:11:34.
První pomoc.
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
4. Analogový vs. digitální signál
Jezděte zeleněji Správa vozového parku Duben 2017 Fleet strategy
Transkript prezentace:

UBNT AC vysílače a „NEW Flexible mode“ Jakub Melín, JMNet

Start problémů UBNT s FW 8.5.7 zavádí tzv. Flexible NEW framing - provozní mód (podzim 2018) Původní standardní framing zůstává jako Flexible (legacy) Nový mód byl od uvedení prezentován jako účinnější a efektivnější bez dalších vysvětlení Nový mód obsahuje rozšíření „ReSe“, které lze vypnout a má dále zlepšovat propustnost

Co se začalo dít? Odpojování klientských antén Výrazné pokles propustnosti i na vysílačích, kde vůbec nebyl nový mód zapnut Výrazné zvýšení latence (z průměrných 3-4 ms klidně i na 20+ ms) Další nestabilita a problémy v síti

Jaká byla reakce UBNT? Víceméně mlžení. Doporučení využívat nadále legacy mode (který byl ale také postižen) Svádění viny na problematické linky a signál klientů Doporučení k přechodu na Fixed mode, který ale je ale pro mnohé účely nevhodný Postupná práce na opravách v nových FW

Proč k tomu došlo? Následuje i trocha spekulací, založených na mlhavých vyjádřeních UBNT a vlastním debugu situace, klidně rozporujte/opravte /doplňte;) NEW Framing je výrazně agresivnější ke spektru, využívá ho více konstantně (tedy i více ruší, zejména AP s původním framingem Zlepšený přenos je dosahován mimo jiné i horší ochrannou přenosu proti vícecestnému šíření (zejména u zapnutého ReSe), z čehož pramení zásadní problémy s latencí a NLOS

Řešení? UBNT postupně stabilitu zvedá, FW 8.5.12 je již málo problematický NEW Framing s ReSe využívat pouze pro AC klienty a na sektorech bez většího počtu „problematicky připojených“ klientů Pokud není v okolí jiná síť s NEW framingem, lze nadále v dobré kvalitě využít Legacy mode Koordinace s ostatními v okolí

Co na nás UBNT chystá? S FW 8.6 přichází přepracované DFS Dle fóra v RC verzích enormní nárůst detekce radaru, víceméně nepoužitelné Instant frequency change by měla umožnit přelaďování bez rozpojení, otázka je, zda to nepřinese další nestabilitu (např. v kombinaci s DFS)

Díky za pozornost