Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Kariérové poradenství
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Systém kurikulárních dokumentů
Projekt empirického výzkumu
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Taneční a pohybová výchova
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Program 1.Úvodní informace 2.Veřejné zakázky 3.Pracovní výkazy a ostatní podklady 4.Webová aplikace a rezervování školení 5.Představení aktivit KA-1 a.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále podpora vývojově výzkumných projektů neinvestiční dotace z rozpočtu MSK na rok 2010 dotační.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Informace metodiků prevence kppp a zdvpp zlín
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Ministerstvo financí ČR
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství

Na co je zaměřen systém výkaznictví, proč byl zaveden a jakou má podobu?! Je zaměřen na získávání informací o preventivních aktivitách na školách, v okresech, krajích a celé ČR. Byl zaveden jako zpětná vazba výkonu primární prevence v resortu školství na základě jejího uzákonění. Má podobu uživatelsky intuitivního webového rozhraní, které v rámci registrace a obsluhy zvládne každý!

Která témata obsahuje systém výkaznictví? Škola a její preventivní program. Školní metodik prevence. Specifická prevence obsažená ve vašem ŠVP. Specifická prevence realizovaná v samostatných preventivních aktivitách a programech. Práce s dalšími cílovými skupinami – pedagogičtí pracovníci školy. Práce s dalšími cílovými skupinami – rodiče a ostatní. Výskyt rizikového chování – konkrétní typy. Vyhodnocení (evaluace) preventivních aktivit školy.

Základní statistiky o zapojených školách a sumární přehledy výkazů za školní rok 2017/2018

Počet škol zapojených v Olomouckém kraji

Informace o stavu výkazů ve školách

Celkový přehled škol a výkazů v kraji

Příklady statistik a jejich tabulkové a grafické znázornění pro potřeby výkonu primární prevence na školách

Práce s dalšími cílovými skupinami – rodiče a ostatní

Specifická prevence obsažená v ŠVP

Výskyt rizikového chování na škole

Jaká hlavní témata a impulsy přichází z terénu? Časový prostor, snížení přímé vyučovací povinnosti, nedostatek prostoru k efektivní realizaci primární prevence. Finanční ohodnocení + finanční prostředky na programy prevence poskytované NNO a lektory. Dublování funkcí.

Je (zatím) nepovinný, ale vyplatí se používat! Lze do něj zaznamenávat data průběžně. Zajistí automatické a přehledné vyhodnocení těchto dat. Výstupem je jednotná podoba výkazu prevence (PDF). Lze jej použít jako závěrečnou zprávu o prevenci. Lze jej použít i jako podklad pro kontrolu ČŠI. Poskytne cennou zpětnou vazbu o prevenci na škole. Může být východiskem pro další preventivní program. Sumarizuje údaje, poskytne přehledné statistiky. Je zcela v souladu s výkonem veřejné státní správy.

Děkuji Vám za pozornost! Kontakt: PhDr. Ladislav Spurný krajský koordinátor primární prevence mail: l.spurny@kr-olomoucky.cz telefon: 585 508 545