Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Advertisements

Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Strategické plánování rozvoje obcí Dubovice 2010 " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období "
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Mechanismy evaluace kulturních služeb
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Podniková ekonomika Personální činnost.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Český trh práce  V současné době na českém trhu práce funguje více než 1800 agentur práce, které vlastní povolení ke zprostředkování od Ministerstva práce.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Salár dříve a dnes Poznámky k financování (venkovských) evangelických sborů Prameny:Archiv FS ČCE Libiš Archiv FS ČCE Mělnické Vtelno (nyní Ml.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Regionální politika: aktéři, cíle, nástroje, strategie.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Zákon č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vyjmenovává pravomoci zřizovatele, ředitele a školské rady Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Populační vývoj Dobříšska
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Rodinná politika Libereckého kraje
Tři zaručené způsoby, jak ve sboru vybrat více peněz a nabít si nos
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Česká reformace Český reformátor mistr Jan Hus – upálen
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
TÉMA: KAPLANI, DIAKONIE, EVANGELICKÉ ŠKOLSTVÍ
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
TÉMA: Rozhodování, řízení, pracovní kultura
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
TÉMA: KLÍČOVÉ OSOBNOSTI SBORŮ
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
Transkript prezentace:

Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže zabezpečit své aktivity personálně i hmotně. ► Během posledních desetiletí dochází ke změnám v církvi, které se budou zřejmě dále urychlovat přechodem na samofinancování: Sbory jsou stále převážně tam, kde historicky vznikaly, ale dnešní situace sociální, demografická, náboženská je výrazně jiná, než v době jejich vzniku. Přirozená centra církve se přesouvají do větších obcí a měst. Zůstává velké množství malých sborů, které budou mít obtíže s přežitím. ► V souvislosti s rostoucí odpovědností seniorátů ve věci odměňování duchovních v seniorátu, v pastoraci i při správě majetku sborů seniorátu budou kladeny větší požadavky na personální i hospodářskou sílu seniorátů. ► Nechceme udržovat při existenci nefunkční struktury a organizace, ani nechat přežít jen ty, kteří se o sebe dovedou sami postarat.

LEPŠÍ/IDEÁLNÍ STAV ► Přechod k samofinancování vnímá církev jako příležitost k svobodnému a odpovědnému životu sborů ve svém prostředí. ► Sbory jsou ekonomicky soběstačné a solidární se slabšími. ► V místech, kde církev vnímá největší potřebu, jsou slabé sbory podporovány nebo sbory nově vznikají. ► Menší společenství fungují v jednodušším režimu ve spojení s většími sbory. ► Senioráty fungují ve svých spádových regionech jako významný aktér. Mají potřebné pravomoci i kapacitu nutnou pro správu sborů, pastoraci i pro koordinaci činností ve svém regionu. ► Církev vysláním a prací svých kazatelů podporuje život a službu těch společenství, ve kterých je o sdílený křesťanský život a společnou službu vážný zájem.

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... PŘECHOD NA SAMOFINANCOVÁNÍ ► Synodní rada bude nabízet vhodnou podporu sborům (tiskoviny, školení, …). ► Synod stanoví dlouhodobou strategii pro zajištění zdrojů na platy kazatelů sborů po přechodu církve na samofinancování (zdroje: kombinovaný odvod do PF = paušál + poměrná část; výnosy z investičních fondů) KAZATELSKÉ ÚVAZKY A ČLENSTVÍ V CÍRKVI ► Synodní rada stanoví standardní náplň plného kazatelského úvazku a revidovanou podobu evidenčního statistického výkazu (rozrůznění kazatelských úvazků). Preferovaný bude plný kazatelský úvazek na jednom sboru. ► Synodní rada vypracuje etické i praktické směrnice pro kombinování neúplných kazatelských úvazků ve farních sborech s duchovenskou službou v jiných institucích nebo s necírkevním zaměstnáním. ► Synodní rada upraví v příslušných řádech kategorie členství v církvi (podmínky pozbytí členství v církvi, salárník, člen s hlasovacím právem), aby byla umožněna co nejobjektivnější srovnatelnost údajů z evidenčních dotazníků sborů.

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... SLUČOVÁNÍ SBORŮ ► Synodní rada vypracuje pro seniorátní výbory směrnici s metodikou pro sloučení či zrušení farního sboru, pokud neplní své základní funkce. ► Seniorátní výbory budou pastoračně vhodným způsobem nabízet malým sborům vhodnou variantu života v některé podobě z "vějíře" možných forem pro společenství: samostatný sbor / administrovaný sbor / kazatelská stanice / místo duchovenské služby RESTRUKTURALIZACE SENIORÁTŮ ► Synod otevře rozhovor v církvi o změně struktury seniorátů s přihlédnutím na počet členů, počet sborů a kazatelských míst, na geografickou rozlohu. ► Synodní rada navrhne změny v řádech vzhledem k rozsahu odpovědností seniorátního výboru. ► Pokud by se posilovala role SV, sjednotí se funkční období členů SV, zavéde tvorba „akčního plánu“ pro každé funkční období SV, posílí se pastorační kompetence seniorů (např. zavedením administrativní pomoci v seniorátu nebo kazatelské pomoci ve sboru seniora).

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... STRATEGICKÁ MÍSTA ► Strategickým sborem ČCE je Ústí nad Labem. ► Nová strategická místa mohou být navržena seniorátními výbory v dalších letech. ► Působení kazatele na strategickém místě bude zohledněno jako výjimečné osobní nasazení a jako takové přiměřeně odměňováno.