PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt na odstranění ekologických škod vzniklých v souvislosti s těžební činností státních hnědouhelných společností v období před jejich privatizací.
Advertisements

Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012 OrganizátořiGenerální partner Odborní garanti Mediální partneři REF ÚSTÍ 2012 se koná pod odbornou záštitou Hospodářské.
Aktuální otázky těžebního průmyslu v ČR Listopad 2012 Praha.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
 Rhein (n), Rhin (fr), Rijn (nz)  státy: Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Rakousko, Německo, Francie, Nizozemsko  délka: 1330 km  plocha povodí:
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Studie možného VD Hanušovice Generel LAPV Strana 2 Proč byl Generel LAPV pořízen: za posledních 50 let se postupně zvyšuje průměrná roční.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
VY_32_INOVACE_Vac_III_10 Průmysl ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Zamyšlení nad současnou zemědělskou produkcí a potřebou Václav Vaněk,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Společensko-hospodářské vlivy na krajinu a životní prostředí
Úřad práce České republiky
ELEKTRÁRNY.
Centrum společných služeb
Výroba elektrické energie - obecná část
Členská schůze MAS Nepomuk,
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Plánování ve školní tělesné výchově
Hlavní město praha a integrace cizinců
RASC Standardy řízení služeb
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
hejtman Pardubického kraje
Název materiálu: Nerostné suroviny
ČESKO-SUROVINOVÉ ZDROJE
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Pozemkové úpravy.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Název projektu: Moderní škola
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Prezentace – výklad učiva
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Centralizované rozvojové projekty 2017
Informace k tezím rekodifikace
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Soutěž Bohatství Země 2018 Geologická část Vojtěch Wertich
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
1. Model spolupráce stát x region x obec x soukromá firma
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Územní plán s prvky regulačního plánu
KINO ASTRA Vypracovali: Petr KALOuda Veronika OčAdlíková
prohlídka South Crofty mine a Wheal Jane
Trendy geologických prací ložiskového průzkumu v letech
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY ÚSTECKÝ KRAJ

HISTORIE A SOUČASNOST Tradice více než 150 let Roční těžba v době největšího rozmachu byla 75 mil. tun hnědého uhlí V roce 2017 bylo vytěženo necelých 40 mil. tun hnědého uhlí Rozhodnutí o další potřebě těžby hnědého uhlí dle Usnesení vlády 827/15 do 31. 12. 2020

LOKALITY S ROZHODUJÍCÍM PODÍLEM STÁTU Cca 400 km2 dotčené plochy ve vlastnictví státu nebo s jeho rozhodujícím podílem. Lokality: Bývalý lom Chabařovice – ukončení těžby 1997 Bývalý lom Most – ukončení těžby 1999 Lom Bílina – ukončení těžby 2035 Lom ČSA – ukončení těžby 2024 Lom Vršany – ukončení těžby 2050 Lom Libouš – ukončení těžby 2035

CÍLOVÝ STAV ÚZEMÍ PO UKONČENÍ TĚŽBY DLE PLATNÝCH DOKUMENTACÍ TĚŽEBNÍCH SPOLEČNOSTÍ Celková plocha k přímé rekultivaci 293 km2 Dokončené rekultivace 156 km2 Způsob využití těchto lokalit dosud není promítnut do územně plánovací dokumentace měst a obcí.

OBNOVA A ZAJIŠTĚNÍ ROZVOJE KRAJINY PO UKONČENÍ TĚŽBY Těžba energetických surovin Restrukturalizace území Sanace a rekultivace území Revitalizace území Resocializace území PROCES: Odpovědný přístup k zahlazení následků hornické činnosti a navrácení krajiny zasažené těžbou energetických surovin do užívání společnosti vyžaduje systematický a komplexní přístup k řešení všech ucelených a na sebe navazujících celků včetně zajištění udržitelnosti rozvoje území.

POTENCIÁL VYUŽITÍ ÚZEMÍ PO UKONČENÍ TĚŽBY Turistický ruch Zadržení vody v krajině Centrum čisté energie Obnova sídelních útvarů Prosperující region

PLÁNY - VIZE Cesta ke smysluplnému cíli… PROPOJENÁ SOUSTAVA JEZER - využití k vodohospodářským účelům - celkový objem 1,5 mld. m3 vody CENTRUM ČISTÉ ENERGIE - plovoucí solární elektrárny - geotermální potenciál důlních vod - větrné elektrárny - energetické plodiny STABILIZAČNĚ-AKUMULAČNÍ PRVEK ENERGETICKÉ PŘENOSOVÉ SOUSTAVY přečerpávací vodní elektrárny

ZAPOJENÍ POSTIŽENÝCH OBLASTÍ DO REGIONU URBANIZACE ÚZEMÍ POSTIŽENÝCH TĚŽBOU Rozvoj stávajících sídelních útvarů po odpadnutí stavebních uzávěr souvisejících s těžební činností Výstavba nových sídelních útvarů na místech zaniklých obcí - Realizace projektů sportovně – rekreačního charakteru

OCHRANA NEROSTNÉHO BOHATSTVÍ STÁTU Restrukturalizace území neomezí přístup k nerostnému bohatství státu Zachování nevytěžených částí ložisek vyhrazeného nerostu pro budoucí generace Stanovení metodiky a postupů pro řešení střetů v oblasti ochrany nerostného bohatství a rozvojových plánů

VÝSLEDEK CELÉHO PROCESU? Region využívající své energetické zaměření, avšak v oblasti čistých zdrojů energie Region s potenciálem významného zdroje vody pro boj s klimatickými změnami Region obnovující kvalitní zemědělskou půdu a lesy Region aplikující moderní přístupy k jeho rozvoji na bázi SMART CITY a SMART VILLAGE

Děkuji za pozornost!